Viorel Duru, șeful Comisiei de Licențiere va fi demis, după ce Universitatea a primit licența la TAS. „Vom încheia colaborarea cu Duru dacă „U” va câștiga”, a anunțat la începutul lunii Mircea Sandu.
Clujenii spun că o demitere nu-i ajută cu nimic, dar ar putea da FRF în judecată pentru contractele publicitare pierdute din cauză că nu a primit licența de la Federație.
„Domnul Duru nimic bun nu ne-a făcut. La cât rău ne-a făcut domnul Duru ar trebui să-și asume decizia. Pe lângă faptul că nu ne-a dat licența și-a mai dat și păreri personale. Nu am înțeles niciodată de unde atâta patos la dânsul. Nu mă interesează ce va face domul Duru. Firile mele de păr alb nu mi le înnegrește nimeni dacă își dă demisia. Nici ale suporterilor. Ar trebui să-l pună pe gânduri faptul că la 3-4 luni după ce a acordat licența la 18 cluburi, 3 sau 4 dintre ele și-a anunțat insolvența. Dacă eu, ca avocat, pierd 9 din 18 procese pe care am promis că le câștig mă las de meserie. Înseamnă că sistemul său nu funcționează. Ei trebuie să ajute. Nu sunt controlori de trafic. Teoretic clubul poate da în judecată Federația, dar nu știu dacă va face acest lucru„, a spus avocatul Horia Țiril, fostul administrator judiciar al lui „U” Cluj.
17 echipe în Liga 1. Ce decide Comitetul Executiv?
În acest moment, după decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în cazul clubului Universitatea Cluj, în Liga I sunt 17 echipe care îndeplinesc criteriile sportiv și de licențiere.
O decizie în ceea ce privește numărul echipelor care vor participa în sezonul viitor al Ligii I se va lua, sâmbătă, în cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal .
Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, susține un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV. În această situație, membrii Comitetului Executiv trebuie să aleagă între respectarea criteriului financiar stabilit în manualul de licențiere și criteriul sportiv.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER