ULTIMA ORĂ‚ | Ministerul de Interne a găsit soluția pentru refacerea stadionului Dinamo: „Vom începe demersurile!”
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunțat, vineri, că va cere desființarea asocierii dintre Clubul Sportiv Dinamo București și FC Dinamo București și că va iniția demersuri către ANAF pentru accelerarea procesului de insolvență.
„MAI va începe demersurile de desființare a acestei asocieri dintre Clubul Sportiv Dinamo București și FC Dinamo București, cu toate implicațiile pe care le presupune această decizie. Referitor la insolvență, îmi doresc că această atitudine de tergiversare din partea FC Dinamo să fie cunoscută de toți cei care mai cred că FC Dinamo mai este interesată de suporteri sau de echipa de fotbal. (…) Vom demara demersuri inclusiv către ANAF (…) și vom cere accelerarea procesului de insolvență. (…) Nu voi ceda niciunei presiuni și niciunei încercări de cosmetizare a situației. Obiectivul care ar urmă să se construiască în Ștefan cel Mare nu este doar un stadion cu gazon, tribune, vestiare și tabele de marcaj, ci vorbim de o întreagă infrastructură comercială care este situată sub tribune: cafenele, spații de cazare, fast-food-uri. Impresia mea, după toată această perioadă, este că adevărul nu este pe teren, ci sub tribune”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.
Ministrul a mai spus că interesul privat al AFC Dinamo, societate deținută de fostul finanțator al grupării de fotbal, Nicolae Badea, împiedică „realizarea noului stadion”.
„Reprezentanții unei asociații au profitat din plin de un patrimoniu al statului și nu vor să renunțe la asta nici acum, când există o reală oportunitate de investiții și dezvoltare. (…) Până acum, nu am primit nimic de la respectiva asociație. Am văzut, însă, o poziție publică pe care dânșii au avut-o ieri, într-un comunicat de presă și, din această poziție, am înțeles că vor rămâne la varianta inițială, conform căreia statul ar trebui să construiască un stadion nou pentru folosința dânșilor. Acest cadou din partea cetățenilor, pentru că vorbim de bani publici, este de câteva zeci de milioane de euro. (…) Eu nu sunt dispusă să accept ca nimeni din MAI să încalce legea pentru ca niște băieți deștepți să-și rezolve problemele financiare”, a mai spus Carmen Dan.
Fostul președinte al Consilulului de Administrație al clubului Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, pe 10 mai, că a ajuns la o înțelegere cu Clubul Sportiv Dinamo astfel încât stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare să poată fi reconstruit în vederea Euro 2020. Omul de afaceri susținea că a acceptat propunerea Clubului Sportiv, iar actuala arenă va fi scoasă din contractul de asociere semnat între cele două părți, prin intermediul unui act adițional. Astfel, arena poate intra în administrarea Companiei Naționale pentru Investiții pentru a fi reconstruită.
Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că soluția propusă de societatea lui Nicolae Badea este de neacceptat pentru că prin aceasta se urmărește doar retragerea bunurilor și suspendarea utilizării stadionului Dinamo și nu cedarea acestor sarcini, ceea ce înseamnă că statul ar trebui să investească pentru un interes privat.
Ministerul de Interne a reiterat ideea potrivit căreia singura soluție pentru realizarea investiției o reprezintă cedarea de către ACS FC Dinamo București a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo, atât în prezent, cât și în viitor, aceasta fiind propusă de actul adițional pe care CS Dinamo București l-a înaintat, la data de 25 aprilie 2017, către ACS FC Dinamo București.
Stadionul Dinamo face parte din cele patru arene din Capitală care trebuie modernizate pentru EURO 2020, alături de Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf.
Alexandra Stroe, alexandra.stroe@mediafax.ro
MEDIAFAX