Un nou episod din război. Oamenii lui Boroi îi răspund lui Rădoi! „Afirmațiile antrenorului FCSB sunt doar niște atacuri nefondate la adresa instituției noastre, tentative de a dezinforma opinia publică”
CSA Steaua și FC Steaua, clubul de fotbal finanțat de Gigi Becali, se află de mai mult timp în conflict după ce gruparea Armatei a obținut în instanță anularea mărcii înregistrate de echipa din Liga I. În urma acestui conflict, contractul dintre FC Steaua și CSA privind dreptul clubului de fotbal de a folosi terenurile din Complexul din Bulverdul Ghencea nu a mai fost prelungit după expirarea, în această vară, a ultimei înțelegeri.
Protagonist al unei conferințe de presă, ieri după-amiază, antrenorul Mirel Rădoi, fost căpitan al Stelei, a făcut mai multe referiri la situația tensionată existentă.
CE A SPUS RĂ‚DOI LA CONFERINȚA DE PRESĂ‚ DE JOI
„Eu când am jucat pentru această echipă am luptat pentru generalii de acolo? Am luptat pentru Armată? Acei bani pe care i-am adus, i-am adus pentru Armată? De ce atunci când trebuiau plătite salariile nu au venit să plătească. Când Rădoi câștiga 25.000 de euro nu îmi amintesc să fi venit domnul Zisu sau domnul Boroi să îmi zică: «Mirel, uite salariul tău, cei 25.000 de euro». Eu nu îmi amintesc asta. Acum, după ce s-au investit 40-50 de milioane de euro și a început să apară profit la club și-au amintit ei: «Stați că de fapt nu mai e Steaua voastră. A început să producă bani și nu mai e a voastră, e a noastră, pentru că așa vrem noi». Nu e normal ce se întâmplă. Eu o să cred mereu că e posibil să ne întoarcem în Ghencea. Aia este casa Stelei, chiar dacă acolo avem doar 3.000 de suporteri în tribună, aia e casa Stelei”, a spus Rădoi.
Oficialul a menționat că FC Steaua a trimis suma pe care este dispusă să o plătească pentru închirierea stadionului și terenurilor de antrenament din Ghencea, dar Clubul Sportiv al Armatei Steaua nu a oferit încă niciun răspuns. „Tot așteptăm un răspuns de la Armată, ni se promite mereu că ni se trimite acel contract, dar cred că li s-a terminat cerneala. Noi le-am comunicat până și suma pe care suntem dispuși să o plătim pentru închirierea bazei, dar din păcate de o lună ne tot amână. Din punctul meu de vedere, cred că ar fi mult mai simplu din partea lor să iasă public și să ne spună: «Nu vă mai vrem aici». Ne tot învârtim în cerc, avem întâlniri, ieșim cu acte și nimic”, a precizat el.
Mirel Rădoi nu crede că gruparea CSA Steaua are fondurile necesare pentru a-și înființa o echipă de fotbal de seniori. „Cum ar putea să plătească salariile? Doar poate să facă o echipă cu salarii de 2-3.000 de euro, dar cred că o să fie de nivelul celor de la Chiajna sau Voluntari. Păi ei încearcă să facă echipe de copii și juniori și îi pun pe săracii părinți să plătească și cotizație lunară, și întreținerea, și echipamentul. De unde să aibă bani de salarii?”, a explicat Rădoi.
CE SPUN CEI DE LA CSA STEAUA
Vineri după prânz, oficialii clubului condus de George Boroi, fost atlet, au subliniat opt puncte în care nu sunt de acord cu discursul lui Rădoi.
Referitor la afirmațiile făcute de către antrenorul echipei de fotbal FCSB cu ocazia conferinței de presă din data de 1 octombrie 2015, CSA Steaua București dorește să facă, spre corecta informare a opiniei publice, următoarele precizări:
- 1. Lipsa de dialog dintre cele două entități nu se datorează CSA Steaua. Reamintim că ultima întâlnire dintre părți, pe data de 9 septembrie 2015, s-a făcut la inițiativa și la invitația CSA Steaua.
- 2. Închirierea stadionului de fotbal din complexul Ghencea nu poate fi obiectul unor discuții sau înțelegeri în afara legii.
- 3. Așa cum i-am informat și pe reprezentanții societății comerciale private FCSB, utilizarea stadionului de fotbal se face, în conformitate cu prevederile HG 373/2003, prin procedura de închiriere prin licitație, iar prețul minim de la care pornește această licitație este stabilit de către un evaluator autorizat, în condițiile legii.
- 4. Întrucât evaluarea din anul 2009 – care a stat la baza relațiilor contractuale anterioare – nu mai poate fi luată în considerare din cauza modificării standardelor de evaluare (Standardele Internaționale de Evaluare anul 2011, ediția a9-a; Standardele de evaluare ANEVAR, ediția 2014; Standardele internaționale de evaluare ANEVAR, ediția 2015), CSA Steaua București se află acum în plin proces de realizare a unei noi evaluări, care să asigure suportul legal pentru o nouă procedură de închiriere.
- 5. CSA Steaua București nu poate influența durata demersurilor legale, pentru că fiecare procedură presupune termene și condiții stipulate clar de legiuitor – deci nu poate fi acuzat, sub nici o formă, de amânări sau tegiversări, așa cum reprezentanții FCSB susțin, dezinformând voit opinia publică.
- 6. Dimpotrivă, faptul că CSA Steaua a demarat toate procedurile legale de rigoare, denotă deschidere și dorința de a demara cât mai repede procesul de închiriere a stadionului, în beneficiul sportiv al oricărei părți interesate.
- 7. Considerăm că afirmațiile antrenorului FCSB sunt doar niște atacuri nefondate la adresa instituției noastre, tentative de a dezinforma opinia publică și de a crea presiuni pentru a forța ieșirea din cadrul legal al aspectelor enunțate.
- 8. Așa cum am afirmat în nenumărate rânduri, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București are toată deschiderea spre dialog și soluții în sprijinul sportului de performanță, cu orice partener sau potențial partener, cu condiția ca orice demers să respecte cu strictețe prevederile legislației în vigoare.