Suprafața de joc de la Arad, pe care evoluează UTA, a devenit subiect de discuție național, din moment ce cam toate echipele ce vizitează arena „Francisc Neuman” se plâng de calitatea sa. Sigur, există și gazoane mai proaste în Liga 1, cum ar fi cel de la Clinceni, dar nici pretențiile nu sunt atât de mari în comuna ilfoveană.
Până la urmă, „iarba” din Arad a fost montată de un an zile, s-au jucat exact 11 meciuri și ea arată din ce în ce mai rău. Costurile au fost și ele destul de importante, 3.145.368 de lei, există și o garanție oferită de firma „constructoare”, CS Rulouri de Gazon, dar nu se știe în ce măsură ea poate fi activată din moment ce lucrările de întreținere nu s-au făcut ca la manual.
De altfel, Ovidiu Petrache, directorul firmei din Giurgiu care a montat gazonul la Arad, a avertizat public nu o dată că Primăria tratează după ureche gazonul și că riscurile ca acesta să se strice sunt mari.
Una peste alta, rezultatele sunt cele pe care le vedem etapă de etapă în confruntările pe care echipa lui Laszlo Balint le dispută acasă, unde – de altfel – nu a mai câștigat un meci oficial din luna octombrie a anului trecut. „În primul rând, vreau sa spun că rezultatele slabe de acasă nu se datorează neapărat stării gazonului, deoarece am demonstrat că am câștigat pe terenuri poate mai slab pregătite pentru joc decât cel de la Arad. Altfel, nu e treaba clubului UTA să se bage în chestiunea legată de calitatea gazonului. Pentru acest stadion și teren, noi plătim chirie, iar proprietarul trebuie să facă toate demersurile ca să justifice această chirie. Adică achităm niște bani pentru vestiare, magazii, dar și un teren pus la punct, la cheie. Nu avem voie și nici nu dorim, nu avem capacitatea, să intervenim la gazon, este în sarcina titularului”, a spus Alexandru Meszar, conducătorul clubului fanion al Aradului referindu-se, bineînțeles, la Primăria Arad când vorbește despre „proprietar” sau „titular”.
Pe de altă parte, sunt arhicunoscute relațiile lui Alexandru Meszar cu firme din domeniul echipamentelor sportive, dar și cu cele specializate în montarea gazoanelor. Au existat soluții bune din Ungaria sau Satu Mare, dar licitațiile de la „Motorul” și „Francisc Neuman” au fost câștigate mereu de oferta mai mică, de calitatea pe care o vede ulterior toată lumea. „Am avut și alte propuneri de instalare a acestui gazon, acum nu se mai poate face nimic cu el. Dintr-un material prost nu prea poți să faci calitate bună. Eu nu văd soluții mai bune decât schimbarea”, e concluzia lui Meszar.
Problemele la gazonul de pe „Francisc Neuman” apar în special după zilele ploioase, când crampoanele fotbaliștilor răscolesc ca un disc agricol brazde întregi.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER