Vasile Avram a îzbucnit în LACRIMI la finalul ședinței! El și Țerbea află VINERI** dacă vor mai rămâne în arest!
UPDATE 16:08 – Curtea de Apel București va pronunța vineri o decizie cu privire la eliberarea sau menținerea în arest a fostului șef al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Vasile Avram și a omului de afaceri Sorin Țerbea.
Instanța Curții de Apel București a judecat, joi, recursurile celor doi față de măsura arestării preventive dispuse de Tribunal, o decizie fiind amânată pentru vineri.
Vasile Avram a dat, joi, o declarație în fața celor trei judecători de la Curtea de Apel, procurorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) apreciind că acesta nu a fost sincer nici în aceste declarații, nici în cele date duminică, la Tribunalul București, și că încearcă astfel zădărnicirea aflării adevărului.
Vasile Avram a izbucnit în plâns la finalul ședinței. „N-am încălcat niciodată legea, nu am luat bani. Am încercat să nu existe niciun fel de influențe asupra arbitrilor. Nu am intervenit niciodată în problemele de arbitraj. Am doi copii arbitri și nu îmi permiteam să calc strâmb. Nu pot să fiu nici ciuma, nici paria societății.”, a spus Vasile Avram.
Ioan Sorin Țerbea a recunoscut la Curtea de Apel București că a fost condamnat definitiv în 1993 pentru fals și contrabandă, dar grațiat de președintele de la acea vreme, susținând că în noul dosarul în care este cercetat pentru că i-ar fi dat mită lui Vasile Avram este nevinovat.
Procurorul a depus la dosar două documente, respectiv ordonanța de învinuire a lui Vasile Avram, dintr-un alt dosar, privitor la fapta de fals în acte sub semnătură privată, precum și ordonanța de învinuire a fostului său apărător, avocatul Adrian Penciu. El le-a spus judecătorilor că aceste documente dovedesc faptul că Vasile Avram a încercat în acest fel să zădărnicească aflarea adevărului în ancheta penală privind faptele de luare de mită de care este acuzat.
„Cine ar fi avut interesul să facă bine? Copiii mei sunt puși într-o situație ciudată. Nu există probe la dosar. Poate există interceptări. Unii sunt la pușcărie pentru că au făcut, alții pentru că nu au făcut. Nu mai există corupție în fotbal de când este soțul meu la CCA.”, a declarat Gabriela Avram, soția lui Vasile Avram.
UPDATE 15:50 – „DNA-ul a făcut tot posibilul să îmi dea peste cap apărarea, avocații să nu mai vină sau să nu își mai dorească să mă reprezinte”, a spus Vasile Avram în fața judecătorilor.
UPDATE 15.20 – Judecătorii ascultă acum pledoariile avocaților lui Avram și Țerbea.
UPDATE 14.49 – Avram a fost audiat de către judecători. Acesta s-a bâlbâit, fiind incoerent pe alocuri.
„Nu am vrut inițial să merg la Târgu Mureș. Tocmai de aceea Sorin Țerbea mi-a pus la dispoziție elicopterul. Mie, sincer, mi-a fost rău tot drumul. De ar ar fi trebut Țerbea să-mi dea bani prin intermediari când el a fost la mine acasă? Nu sunt un pericol public”, a spus Avram.
Procurorii vor să îi adauge lui Avram o nouă infracțiune, cea de corupție, act comis în timpul arestării, când a semnat un document CCA fiind arestat.
Celor doi li s-au adresat întrebări referitoare la vinul de la nunta fiului lui Vasile Avram.
Țerbea a mărturisit la început că a mai făcut pușcărie în 1992 pentru fals și contrabandă, a stat 12 zile în închisoare și a fost grațiat de președinte.
UPDATE 12.00 – Judecătorii au luat pauză 30 de minute chiar înainte de a judecat dosarul lui Vasile Avram.
UPDATE 11.36 – Vasile Avram și Sorin Țerbea au fost aduși în boxa acuzaților. Acum se judecă un alt dosar, apoi urmează cazul lor.
În această dimineață, Vasile Avram și Sorin Țerbea, acuzați în noul dosar „Mită pentru arbitri” anchetat de procurorii DNA, au fost transportați la Curtea de Apel București, unde se va judeca recursul făcut de avocații celor doi privind arestarea preventivă pentru 29 de zile.
În câteva ore se va lua o decizie, urmând ca în cazul în care li se va da dreptate să fie eliberați.
Vasile Avram (președinte CCA) și Sorin Țerbea (membru în CEx al FRF) au fost arestați în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, sub acuzația că ar fi unii dintre principali pioni ai afacerii „mită pentru arbitri”, în urma căreia mureșenii ar fi beneficiat de arbitraje favorabile la câteva meciuri din Liga I.
În dosar urmează să mai fie audiate și alte persoane importante din fotbalul românesc, procurorii nefăcând însă publice numele acestora.â