Întotdeauna tindem să-i clasificăm pe cei mai buni, dar de această dată e puțin altfel. Și ei au luat titluri cu echipele lor, s-au bucurat la final de sezon, dar nu prea au ieșit cu nimic în evidență. Poate doar cu faptul că după ce au plecat de la echipele campioane, s-au făcut remarcați pe… nicăieri.
VEZI MAI JOS ECHIPA IDEALĂ‚ FORMATĂ‚ DIN CEI MAI SLABI JUCĂ‚TORI – LAUREAȚI AI LIGII I ÎN PERIOADA 2001 – 2009)
Portar: Carlos Fernandez (a câștigat titlul cu Steaua în 2006)
Un goalkeeper portughez adus cu surle și trâmbițe de la Boavista la Steaua. Un apărător de buturi slab, Steaua s-a calificat în Liga Campionilor în toamna lui 2006, în dauna lui Standard Liege (scor 2-1), pentru că la scorul de 0-1 pentru belgieni, Carlos făcând unul din cele mai bune meciuri ale sale, salvând în fața sârbului Jovanovic la scorul de 0-1.
Când a venit la Steaua, în ianuarie 2006, în anul semifinalei UEFA pentru Steaua, portughezul spunea că „în România sunt văzut ca un idol și nu pot ieși pe stradă”. După ce a dus o viață extrasportivă agitată în București, Gigi Becali l-a trimis de unde a venit! Adică la Boavista.
Fundaș stânga: Mikael Dorsin (a câștigat titlul cu CFR în 2008)
A jucat pentru Rosenborg în Liga Campionilor și a venit la CFR pe post de transfer „bombă”. Pentru clujeni a marcat un gol în 14 meciuri, dar Pazkany și Mureșan nu au fost mulțumiți și l-au trimis din nou în Norvegia, la aceeași echipă. Echipă pentru care joacă și acum.
Fundaș central: Bogdan Onuț (a câștigat titlul cu Dinamo în 2002)
Onuț a fost adus în 2000 în Ștefan cel Mare de la Petrolul Ploiești. După 27 de etape scurse din sezonul 2001-2002, fotbalistul a fost împrumutat la Poiana Câmpina, în Divizia B. Dinamo a sărbătorit câștigarea titlului fără Onuț în echipă. Acesta s-a întors în „Groapă” în sezonul imediat următor, dar atunci titlul a fost câștigat de Rapid. Cedat în 2004 la Politehnica Iași, după un periplu la Farul Constanța, ploieșteanul a fost implicat, în primăvara acestui an, într-un scandal ce privea mafia pariurilor sportive. Se spune că ar fi pariat pe un meci al echipei sale care întâlnea Pandurii.
Fundaș central: Ovidiu Burcă (a câștigat titlul cu Dinamo în 2004)
Burcă a jucat vreo trei sezoane la Dinamo, dar niciodată nu s-a făcut cu adevărat remarcat. Are un titlu cu bucureștenii și asta-i ajunge. A mai jucat la defuncta FC Național sau Progresul, apoi a ajuns în Germania, la Energie Cottbus. Nemții l-au împrumutat în China, la Beijing Guoan, iar acum l-au chemat înapoi în 2. Bundesliga.
Fundaș dreapta: Mugur Bolohan (a câștigat titlul cu Dinamo în 2002)
Îl ținem mai bine minte de la Rapid, unde a cucerit un titlu sub bagheta lui Mircea Lucescu, în 1999. A recidivat la Dinamo, trei ani mai târziu, astfel că are două titluri naționale în palmares. După Dinamo a plecat la Bacău, s-a întors în Ștefan cel Mare pentru un singur meci, iar de atunci au urmat itinerarii pe la echipe exotice cum ar fi Nea Salamina sau Ilioupoli. Ultima dată s-a făcut remarcat la Cetatea Suceava.
Mijlocaș: Fabrice Fernandes (a câștigat titlul cu Dinamo în 2007)
Un jucător pe care Dinamo l-a adus de la Beitar Ierusalim, unde nu jucase niciun meci. Pentru „câini” a călcat gazonul în 5 meciuri. Și totuși, Fabrice a jucat finala Cupei Angliei în 2003, pe când evolua la Southampton. Glasgow Rangers sau Marseille sunt alte borne în cariera francezului. Are la activ opt formații în zece ani.
Mijlocaș: Florin Pârvu (a câștigat titlul cu Dinamo în 2002)
În acel sezon a jucat 20 de meciuri pentru Dinamo și a marcat un gol. La sfârșitul lui 2003 a plecat din Ștefan cel Mare și nu s-a mai remarcat la nicio echipă. E drept, avea deja 28 de ani, dar a ajuns la… Construction Henan, în China. După care a urmat Al Jahra Kuweit. Pentru aceste echipe nu a jucat niciun meci. Cam atât!
Mijlocaș / Playmaker: Vojislav Vranjkovic (a câștigat titlul cu Dinamo în 2007)
Sârbul era vedeta Pandurilor din Târgu Jiu. La Dinamo, probabil că nu s-a adaptat. Nouă meciuri și la sfârșit, cununa cu lauri pe cap. S-a dus la Ceahlăul pentru ca să se întoarcă tot la Dinamo. Nu a rupt gura târgului nici a doua oară, dar astăzi îl găsim tot în „Groapă”, mai mult pe la echipa a doua.
Mijlocaș: Jacob Burns (a câștigat titlul cu Unirea Urziceni în 2009)
Dan Petrescu îl știa de la Wisla Cracovia și l-a adus în lotul Unirii care a câștigat primul titlu din istoria grupării ialomițene. Australianul n-a rupt gura târgului la Urziceni și după 19 meciuri în tricoul campionilor s-a întors acasă la Perth Glory. Poate ar fi vrut și el să joace în Liga Campionilor. Așa…
Atacant: Henry Makinwa (a câștigat titlul cu Rapid în 2003)
A evoluat în 11 meciuri și a marcat 2 goluri. Un atacant de care astăzi nici măcar nu-ți mai amintești… chiar a jucat la Rapid? Un nigerian în C.V.-ul căruia mai apar echipe precum Feirense, Paphos, Tianjin Teda sau Gretna. A făcut totuși carieră în deceniul trecut, la Rayo Vallecano, în Spania, pentru care a marcat 39 de goluri în 70 de meciuri. Rapidul îl văzuse mult prea târziu… după vreo cinci ani.
Atacant: Alin Lițu (a câștigat titlul cu Steaua în 2005)
Un craiovean crescut în curtea Stelei, promovat de Walter Zenga în echipa mare și împrumutat mai apoi la Jiul Petroșani, Gloria Buzău, iar acum la ASIL Lysi. A trecut și pe la Steaua II. S-a remarcat la Buzău unde a marcat 4 goluri în 37 de meciuri. Nimic de zis, doar că are 23 de ani și ar mai avea timp să se afirme.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER