Lăcătuș a folosit câte un sistem de joc pentru fiecare repriză și a preferat să-l bage pe Dică la mijloc, și nu în atac, așa cum ar fi vrut jucătorul și Meme Stoica
ProSport a încercat să descifreze intențiile tehnico-tactice ale lui Lăcătuș în prima victorie pe 2011 (2-0, goluri Szekely și Ricardo)! Partida, venită într-o perioadă de acumulări fizice, a arătat câteva lucruri care pot ajuta suporterii să-și facă o idee despre perspectivele echipei în acest retur de campionat.
În prima repriză, Lăcătuș a preferat să păstreze modulul de joc obișnuit, 4-4-1-1, cu Onofraș în rolul jucat în tur de Stancu, de al doilea vârf, și cu un cuplu de mijlocași centrali format din Marinescu și Ricardo. Emeghara a fost și el distribuit ca fundaș stânga, văzut ca o soluție pentru absența de lungă durată a lui Latovlevic. În partea secundă, „Fiara” a schimbat tot primul „11” ,dar și modulul de joc, trecând la un 4-1-4-1 / 4-3-3, cu un singur mijlocaș la recuperare, Bicfalvi, doi interi, Dică și Răduț, iar Onicaș a fost distribuit oarecum surprinzător ca fundaș dreapta. Surdu a ocupat postul de vârf împins, încadrat de Nicoliță și Matei. După 90 de minute, Steaua a arătat lucruri pozitive, dar și negative în joc, pe care le developăm mai jos.
VIDEO VEZI AICI REZUMATUL MECIULUI
LUCRURI POZITIVE
*Tătărușanu își păstrează forma de joc din prima parte a campionatului. Greu de bătut la mingi înalte, având și o foarte bună intervenție la un șut de apropiere. Comunică mult cu colegii, îi dirijează, îi încurajează, într-o frază… se poartă ca un lider. *Preocuparea celor doi stoperi, Gardoș și Geraldo, de a ieși cu pase scurte din apărare, iar atunci când folosesc mingea lungă o fac pentru crosuri cu ținta precisă. *Dacă în tur roș-albaștrilor li s-a reproșat în dese rânduri faptul că-și axează construcția doar pe flancul stâng, beneficiind de un mijlocaș lateral, Tănase, cu o tehnică peste medie, dar și de un fundaș stânga cu o atitudine ofensivă, Latovlevic, în meciul cu Hoffenheim, Steaua a construit pe ambele părți ale terenului. Szekely a înscris un gol și a avut o bună ocazie, a colaborat eficient cu Bonfim, iar Tănase a filtrat majoritatea baloanelor pe atacuri poziționale. *Tot la lucruri pozitive trebuie încadrată și pofta de joc a lui Cristi Tănase, acesta, în afara ușurinței cu care își scoate adversarii din joc, în meciul cu germanii a arătat mult altruism, a coborât în defensivă, s-a lansat în tackling-uri și l-a dublat mereu atent pe Emeghara. *Prin revenirea lui Dică, Steaua a câștigat un om care are capacitatea de a verticaliza și de a executa periculos fazele fixe.
LUCRURI NEGATIVE
*Steaua are aceleași probleme pe atacurile poziționale, dificultatea de a da pase filtrante, de a schimba rapid direcția de joc, de a iuți circulația balonului, mai ales când întâlnește echipe prea puțin dornice de a se deschide. *Lipsa din lot a unor mijlocași stânga autentici. În prima parte, Steaua i-a folosit pe Tănase și Emeghara, doi jucători care au piciorul de bază în interior, așadar centrează rar din prima, căutând mai întâi să-și fixeze balonul pe piciorul drept. După pauză, Matei a avut aceeași problemă, fiind un dreptaci distribuit pe banda stângă. *După pauză, odată cu schimbarea sistemului de joc, Steaua a folosit un singur om în fața apărării, Bicfalvi. Jucătorii de la Hoffenheim și-au creat mai multe ocazii, au ajuns mai ușor în poziții de a trage la poartă, beneficiind și de faptul că Răduț și Dică nu închid suficient culoarele. Soluția cu un singur închizător nu pare tocmai viabilă, cel puțin nu cu Bicfalvi în postura asta. *Folosit de Pițurcă exact în postura de inter, Răduț a fost extrem de absent în joc, a părut ușor timorat de faptul că face pereche cu Dică. A fost lipsit de agresivitate și, cu o singură excepție, i-a lipsit pasa decisivă.
„Mă bucur că am reușit să înscriu, chiar dacă acest lucru nu este foarte important”, Janos Szekely, mijlocaș Steaua
„Nu m-a interesat meciul. Nu l-am văzut. De asta l-am angajat pe Mihai Stoica”, Gigi Becali, patron Steaua
autor: Marian Tudor
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER