Încheiată luni, cu meciurile Concordia – Ceahlăul 0-1 și CSMS Iași – Universitatea Cluj 2-0, etapa 23 a Ligii 1 nu a fost una cu meciuri foarte spectaculoase. Dintre cele 9 partide ale rundei, 7 s-au încheiat cu mai puțin de trei goluri, în timp ce „șocul” rundei a fost victoria obținută de FC Brașov, scor 1-0, pe teren propriu în fața lui Dinamo, iar cea mai clară victorie i-a aparținut Stelei FCSB, 4-1 în Ghencea cu Viitorul.
ProSport a urmărit atent evoluția jucătorilor din etapa care s-a întins pe patru zile, iar cei mai buni dintre ei au fost aleși printre remarcații rundei.
Cum arată echipa etapei a 23-a:
CLICK pentru a mări imaginea
Branko Grahovac (CSMS Iași) – Portarul echipei antrenate de Nicolo Napoli are un început de retur extraordinar, în care nu a primit niciun gol în cele 458 de minute în care a fost folosit. Sigur pe el, cu o defensivă puternică în față, care nu le-a permis adversarilor să aibă prea multe ocazii, Grahovac a respins șuturile trimise de clujeni, puține la număr, și a terminat un nou meci fără gol primit, al cincilea.
Ionuț Voicu (CSMS Iași) – Fundașul dreapta al moldovenilor are, ca și Grahovac, o perioadă foarte bună. Cu Universitatea, jucătorul care aparține în continuare de Rapid a jucat bine pe fază defensivă și, așa cum o face mai mereu, a fost activ și pe faza de atac. A centrat decisiv la golul marcat de Golubovici, a mai oferit o pasă foarte bună la o fază la care atacantul a reluat în bară, iar urcările sale le-au pus probleme în permanență fundașilor adverși.
Lucian Goian (FC Brașov) – Împotriva fostei sale echipe, stoperul în vârstă de 32 de ani a avut o misiune dificilă, aceea de a-i bloca pe atacanții dinamoviști Bilinski și Marius Niculae. Cu o evoluție bună în ceea ce privește sarcinile defensive, Goian a fost periculos la fazele fixe, iar în minutul 20 a fost aproape să deschidă scorul, dar lovitura sa de cap a trecut peste poarta lui Naumovski. Pe final, la faza golului decisiv, marcat de Cristi Ganea, a avut un rol esențial, încercarea sa de a trimite în plasă centrarea trimisă de colegul său derutându-l pe goalkeeperul lui Dinamo.
Fost fotbalist la Dinamo, Lucian Goian s-a antrenat în această iarnă cu echipa din Ștefan cel Mare. Ajuns la Brașov, a făcut un meci excelent contra fostei sale echipe.
Marius Constantin (ASA Târgu Mureș) – Fotbaliștii antrenați de Liviu Ciobotariu s-au impus în această etapă pe terenul lui FC Botoșani, iar multe dintre merite în revin fundașului central de 30 de ani. Constantin a marcat în minutul 76, cu capul, după o centrare a lui Voiculeț din lovitură liberă, ceea ce s-a dovedit la final golul decisiv în obținerea celor trei puncte.
Cristi Ganea (FC Brașov) – Folosit în banda stângă a apărării de antrenorul croat Vjekoslav Lokica, Ganea a făcut un meci bun contra lui Dinamo. Chiar dacă pe faza de apărare a întâmpinat unele probleme, golul marcat pe finalul meciului, când execuția sa din lovitură liberă l-a păcălit pe Naumovski îl aduce printre cei mai buni 11 jucători a 23-a din Liga 1.
Adi Popa (Steaua FCSB) – În victoria obținută de echipa sa, scor 4-1, în fața Viitorului, mijlocașul dreapta a fost printre cei mai buni jucători de pe teren. În minutul 51 a scos un penalty după un duel cu Puțanu, în urma căruia fundașul Viitorului a fost eliminat, iar în minutul 81 a creat, de pe flancul stâng, faza din care Cristi Tănase a dus scorul la 3-1.
Răzvan Marin (Viitorul) – La unul dintre primele sale meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc, fiul lui Petre Marin a fost remarcatul echipei antrenate de Hagi. A făcut față, alături de Benzar și Daminuță, unei linii de mijloc mult mai experimentate a Stelei, formată din Prepeliță și Bourceanu. Mai important, în minutul 7 l-a deposedat în jumătatea adversă pe Cristi Tănase, l-a depășit apoi pe decarul Stelei și a centrat decisiv în fața porții, de unde Bonilla a îndeplinit o simplă formalitate.
Cristi Tănase (Steaua FCSB) – Căpitanul stelist a început prost meciul cu Viitorul, greșind la golul marcat de formația lui Gică Hagi, dar evoluția sa din restul meciului a făcut uitată gafa de la reușita lui Bonilla. Cel mai bun om al Stelei în ultimele meciuri, Tănase a marcat de două ori, o dată pentru a egala scorul la 1 și o dată pentru a duce scorul la 3-1. În plus, a luat parte la faza din care Țucudean a marcat golul al patrulea, argumente suficiente pentru a-și găsi un loc în echipa etapei.
Cristi Tănase e printre cei mai buni fotbaliști ai Stelei FCSB, lucru pe care l-a demonstrat și în meciul cu Viitorul
Rodrigues (Ceahlăul Piatra Neamț) – Moldovenii aveau nevoie disperată de o victorie pe terenul Chiajnei pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare. Folosit în premieră de Ze Maria, într-o linie de atac cu Balint și Popadiuc, brazilianul a avut nevoie de doar 17 minute pentru a marca golul care a decis partida. A reluat simplu, din câțiva metri, o centrare a lui Popadiuc de pe partea stângă, iar golul său a adus 3 puncte foarte importante.
Daniel Niculae (Rapid) – Fără gol de 9 ani în Liga 1 și cu evoluții slabe în primele meciuri ale returului, atacantul Rapidului a jucat excelent contra Oțelului, în meciul câștigat de echipa sa, scor 2-0. Niculae a avut un rol esențial la primul gol, când a pasat decisiv pentru Meulens, și-a creat ocazii bune în restul meciului, iar pe final a marcat golul de 2-0, cu o execuție frumoasă, cu stângul, care nu i-a dat nicio șansă lui Hotoboc.
Cu Oțelul, Daniel Niculae a marcat primul gol de la revenirea în Liga 1
Dan Roman (Gaz Metan Mediaș) – Un atacant care marchează golul decisiv pentru echipa sa într-un meci în deplasare își găsește oricând locul printre cei mai buni jucători ai etapei. E cazul lui Dan Roman, care în partida cu Pandurii a profitat de o greșeală a lui Stanca și a înscris în minutul 59 golul care i-a adus echipei sale prima victorie a returului și trei puncte vitale în lupta pentru supraviețuirea în Liga 1.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER