VIDEO | Echipa etapei a 26-a în viziunea ProSport. Oamenii decisivi de la Cluj și Brașov, cel mai constant jucător al Pandurilor, salvatorul Stelei la Giurgiu și autorul celui mai frumos gol al rundei. Vezi primul 11

This browser does not support the video element.

Etapa a 26-a a Ligii 1 a avut ca puncte de atracție derby-ul DinamoRapid, câștigat de echipa lui Flavius Stoican cu 2-0, dar și duelul de la distanță dintre Steaua și ASA Târgu Mureș. Egalul formației antrenate de Costel Gâlcă la Giurgiu, cu Astra, scor 0-0, și victoria ASA-ului, 2-1 pe teren propriu cu CS U Craiova, au relansat campionatul.

A noua rundă a returului a oferit execuții spectaculoase, precum cele ale lui Vlad Morar și Zicu, parade de excepție, dar și gafe incredibile, precum cele ale cuplului Bornescu – Cmovs. Care au fost, totuși, cei mai buni 11 fotbaliști ai etapei? ProSport i-a ales, în funcție de evoluția fiecăruia și impactul pe care l-a avut fiecare asupra meciului la care a luat parte.

Echipa etapei a 26-a:

  • Stăncioiu (ASA Târgu Mureș) – Manea (Viitorul), Varela (Steaua), Bunoza (Dinamo), Momcilovic (Pandurii) – Răduț (Pandurii), Florescu (Astra), Gavrilă (Dinamo), Zicu (ASA Târgu Mureș) – Morar (Universitatea Cluj), Hadnagy (FC Botoșani)

Stăncioiu (ASA Târgu Mureș) – A fost învins în finalul meciului de Herghelegiu, dar nu avea prea multe șanse de a para un șut care a venit de foarte aproape. Ca de obicei în ultimele etape a dat siguranță apărării, a intervenit când a fost cazul și s-a făcut remarcat în minutul 54, când a avut un reflex extraordinar la un șut trimis de Târnăcop de la mare distanță.

Manea (Viitorul) – Cel mai tânăr marcator al echipei lui Gică Hagi pe prima scenă a fotbalului românesc s-a descurcat de minute în meciul de la Ploiești. A jucat în nota obișnuită pe faza de apărare, unde nu a avut prea mult de lucru, totuși. A dat dovadă de inteligență tactică ieșită din comun pentru vârsta sa la faza în care a marcat golul de 2-0, urmărind foarte bine o acțiune construită de Bonilla și sesizând spațiul liber din defensiva ploieșteană.

Varela (Steaua) – La Giurgiu, contra Astrei, defensiva Stelei a avut mult de suferit, în unele momente din cauza greșelilor personale. Nu a fost cazul lui Varela, care a făcut un meci bun. S-a ridicat peste nivelul lui Tamaș, colegul din centrul apărării, și a fost providențial la cea mai mare ocazie a gazdelor, când a avut inspirația de a se retrage la timp și a respinge de pe linia porții șutul lui Florescu.

Bunoza (Dinamo) – În meciul cu Rapid, bosniacul a fost unul dintre punctele de echilibru ale echipei antrenate de Flavius Stoican. I-a avut în față atât pe ineficientul Benson, cât și pe Daniel Niculae, unul dintre atacanții din Liga 1 care câștigă multe dueluri aeriene. Bunoza a tranșat lupta cu atacantul Rapidului, a încasat un cartonaș galben în prelungirile meciului, după un conflict cu Săpunaru, dar, trăgând linie, a jucat peste media colegilor săi și merită un loc în echipa etapei.

Momcilovic (Pandurii) – La Galați, fundașul stânga al Pandurilor, integralist în acest sezon pentru echipa lui Edward Iordănescu, a repetat performanța foarte bună de acum două etape de pe terenul Petrolului. Echipa sa a terminat fără gol primit și, mai mult, el a fost autorul primei reușite, când a urmărit o centrare perfectă a lui Răduț și a reluat excelent cu capul, din mijlocul careului.

Răduț (Pandurii) – Mijlocașul gorjenilor a continuat contra Oțelului forma bună prin care trece în ultima perioadă. E unul dintre cei mai activi oameni ai echipei în jumătatea adversă, stă la baza multor faze periculoase, iar împotriva ultimei clasate a oferit o nouă pasă decisivă, în minutul 28, când a așsezat mingea pe capul lui Momcilovic.

Florescu (Astra) – Jocul bun al Astrei la mijlocul terenului în meciul cu Steaua i se datorează în mare parte fostului component al naționalei. Folosit în spatele lui Fatai, Florescu a avut foarte multe momente în care a devenit omul în plus în linia mediană, a creat superioritate alături de Seto și Yahaya și a avut cea mai mare ocazie a echipei sale, după o fază pe care a urmărit-o excelent, dar Varela i-a refuzat golul.

Gavrilă (Dinamo) – În derby-ul cu Rapid, Bogdan Gavrilă nu s-a numărat printre oamenii pe care Flavius Stoican s-a bazat din prima secundă. A profitat de accidentarea lui Cosmin Matei și a intrat pe teren încă din minutul 10. A ieșit în evidență decisiv la capătul unei ore de joc, când a profitat de greșeala lui Bornescu și l-a învins pe goalkeeper-ul rapidist cu o execuție frumoasă, la colțul scurt, care a oferit liniște echipei în ultima parte a meciului.

Zicu (ASA Târgu Mureș) – Fostul dinamovist a dat o nouă măsură a talentului incontestabil pe care-l are în meciul cu CS U Craiova. A făcut-o înaintea pauzei, cum nu se poate mai bine, cu un șut de la 35 de metri, cu stângul, care l-a lăsat fără replică pe Bălgrădean și a înscris, probabil, cel mai important gol al meciului, cel care i-a oferit lui Liviu Ciobotariu un avantaj considerabil pentru ultimele 45 de minute.

Morar (U Cluj) – Derby-ul Clujului a oferit un nou meci modest, la fel cum au fost și cele două din dubla manșă a semifinalelor Cupei României, dar execuția lui Morar a salvat o partidă anostă, cu un ritm slab. Intrat pe teren la pauză, în locul lui Paulinho, Morar a decis soarta celor trei puncte cu trei minute înainte de final, când a luat pe cont propriu o acțiune pe care a finalizat-o cu un șut superb la colțul lung.

Hadnagy (FC Botoșani) – Moldovenii au obținut o victorie importantă pe terenul lui FC Brașov. După un meci echilibrat, în care ambele formații au avut șanse bune de a deschide scorul, fostul atacant de sub Tâmpa a lovit târziu, când tabela arăta deja minutul 81, cu o lovitură de cap frumoasă și excelent plasată, care l-a învins pe Mutu și a adus echipei antrenate de Leo Grozavu trei puncte utile.

Publicat: 15 04. 2015, 09:06
Actualizat: 15 04. 2015, 14:49