VIDEO | Echipa etapei a 27-a în viziunea ProSport: Cernat, de departe cel mai bun jucător al rundei. Un mijloc cu Gecov și N’Doye, plus o defensivă cu doi jucători ai Craiovei completează echipa
This browser does not support the video element.
A 27-a etapă din Liga 1 s-a remarcat prin „ratările” Stelei și a lui ASA Târgu Mureș, care au pierdut puncte în fața unor echipe aflate în zona retrogradării. Dacă Steaua a pierdut surprinzător și umilitor pe teren propriu cu Oțelul, scor 1-2, ASA a smuls un punct pe terenul CFR-ului, deși a condus cu 2-1! Altfel, Rapid a făcut un pas important spre evitarea retrogradării, câștigând cu 1-0 în fața Chiajnei, Universitatea Cluj speră în continuare să se salveze, după ce a învins-o pe Pandurii cu 1-0, în timp ce Brașovul și Ceahlăul se afundă tot mai mult în clasament, micșorându-și șansele la salvare. Evident, există și jucători care au strălucit, Cernat fiind, de departe, cel mai bun om al etapei.
- ECHIPA ETAPEI A 27-A: Veselovsky (Universitatea Cluj) – Dumitraș (CSU Craiova), Mihalache (CSMS Iași), Ngadeu (FC Botoșani), Vătăjelu (CSU Craiova) – Nicoliță (Viitorul), Gecov (Rapid), N’Doye (ASA Târgu Mureș), Cernat (Oțelul) – Hamroun (Oțelul), Tade (CFR Cluj)
Robert Veselovsky („U” Cluj): Goalkeeperul slovac începe să devină un specialist al penalty-urilor în Liga 1. După ce a fost decisiv în semifinala de Cupă cu CFR Cluj, Veselovsky a scos excelent lovitura de pedeapsă a lui Mihai Roman, cu un sfert de oră înainte ca Viveiros să marcheze golul victoriei în fața gorjenilor. Totodată, Veselovsky a blocat alte patru șuturi ale gazdelor, Pandurii având, în total, nu mai puțin de 20 de șuturi la poartă în meciul de luni.
Andrei Dumitraș (CSU Craiova): După un start catastrofal de sezon, Craiova a devenit una dintre cele mai bune defensive din Liga 1, odată cu preluarea de către cuplul Săndoi-Cîrțu. O bună contribuție pentru acest lucru o are și Andrei Dumitraș. Jucătorul care „naufragiase” la Ceahlăul a revenit în prim-plan, iar evoluțiile bune l-ar putea propulsa spre națională, în cazul unor evoluții constante. Dumitraș a fost cel care a scos cartonașul roșu la Steliano Filip, în finalul partidei.
Mihalache a reușit unul dintre cele mai frumoase goluri ale sezonului în meciul cu Brașov
Ovidiu Mihalache (CSMS Iași): Catenaccio-ul lui Nicolo Napoli se bazează, în principal, pe o defensivă de fier, iar Iașiul a ajuns la șase victorii consecutive pe teren propriu fără gol primit! Experimentatul Ovidiu Mihalache, care a mai jucat la Astra și e în lotul ieșenilor din 2013, e una dintre cauzele pentru care moldovenii au șanse mari să se salveze. Cu un plasament bun și intervenții sigure, Mihalache e sigur de locul de titular în echipa lui Napoli. Iar când reușește goluri de la 35 de metri, așa cum a marcat cu Brașovul, e sigur că va intra și în echipa etapei.
Michael Ngadeu-Ngadjui (FC Botoșani): Camerunezul de 24 de ani a fost unul dintre cei mai constanți stoperi din acest sezon. Cu un singur gol marcat, camerunezul nu a impresionat în ofensivă, dar a fost o adevărată stâncă în defensivă. Botoșaniul nu a primit decât un singur gol în ultimele cinci meciuri, iar seria consecutivă de minute fără gol a moldovenilor a ajuns la 379 de minute.
Bogdan Vătăjelu (CSU Craiova): Vâlceanul a fost convocat la națională pentru meciul cu Insulele Feroe, dar nu a prins lotul echipei lui Iordănescu. A continuat evoluțiile bune și a fost sigur atât în defensivă, cât și în ofensivă la remiza albă cu Dinamo. A fost la un pas să marcheze de două ori în ultimele 15 minute, șuturile sale trecând la o palmă de poarta adversă.
Nicoliță a ajuns la Viitorul și a devenit un titular incontestabil în echipa lui Hagi
Bănel Nicoliță (Viitorul): După aproape patru ani de „secetă”, de la un meci Steaua – CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului 2010-2011, Bănel Nicoliță a marcat în Liga 1. Considerat unul dintre cei mai lipsiți de tehnică mijlocași, fostul jucător al Stelei l-a depășit elegant pe Silviu Lung pentru a aduce victoria echipei lui Hagi în fața Astrei.
Marcel Gecov (Rapid): A reușit să reziste fizic doar 60 de minute în meciul câștigat de giuleșteni în fața Chiajnei, dar demonstrează că este unul dintre cei mai buni mijlocași box-to-box din Liga 1. Golul marcat, al treilea în acest retur de Gecov, a venit în urma unei combinații excelente cu Daniel Niculae, după o urcare excelentă a cehului în atac. Rămâne un jucător foarte agresiv, cu inteligență tactică, de care se trece foarte greu.
Ousmane N’Doye (ASA Târgu Mureș): E drept, mijlocul condus de senegalez nu a funcționat la parametri maximi în meciul cu CFR Cluj, N’Doye fiind responsabil pentru leadership într-o echipă de veterani. Însă fostul jucător al lui Dinamo nu poate lipsi din echipa etapei. A marcat două goluri, cu două procedee total diferite – șut de la distanță și cap excelent din cădere, și a ajuns la 12 reușite în acest sezon.
Florin Cernat (Oțelul): De departe, cel mai bun jucător al etapei. Cu un talent indiscutabil, Cernat și-a asezonat tehnicitatea și inteligența în joc cu o determinare fabuloasă pentru meciul cu Steaua. A alergat senzațional pentru a centra la autogolul lui Latovlevici și și-a umilit adversarii cu driblinguri excelente. Păcat doar că joacă la o echipă care va retrograda în liga secundă.
Jugurtha Hamroun (Oțelul): A marcat golul secund al Oțelului contra Stelei, după o urcare excelentă în atac. Incisiv, cu viteză și tehnică bună, Hamroun trebuie să fie în echipa etapei măcar grație faptului că a reușit să aducă trei puncte echipei sale în fața campioanei.
Gregory Tade (CFR Cluj): După plecarea lui Keșeru în Qatar, francezul a rămas atacantul cu cele mai multe goluri marcate în acest sezon, 12. Ultimul a venit chiar în remiza cu ASA Târgu Mureș, scor 2-2, cu un șut excelent plasat, care l-a păcălit pe Stăncioiu. A oferit și faza meciului, când a croșetat printre patru adversar, însă a ratat ușor din postura de singur cu goalkeeperul lui ASA.