VIDEO | „Echipa fără nume”, un reportaj realizat de străini despre ce a fost și ce a ajuns Steaua. Interviuri cu Raul Rusescu, Angelo Niculescu, dar și cu fanii campioanei. Concluzia la care au ajuns
Scandalul dintre Armată și Gigi Becali nu a rămas cunoscut doar pe plan intern. Un jurnalist din străinătate, englezul Eli Mengem, a fost prezent la primul derby al sezonului dintre Steaua și Rapid, dorind să vadă pe viu care este atmosfera unui joc cu o asemenea încărcătură.
Numai că jurnalistul de la site-ul „Copa 90″ a rămas surpins de scandalul din jurul mărcii Steaua și a realizat un documentar în acest sens, luând pulsul jucătorilor și al fanilor campioanei.
Acesta a stat de vorbă cu jurnaliști, cu legendarul antrenor Angelo Nicolescu și cu Raul Rusescu, luând și legătura cu mai mulți fani din Peluza Sud și Peluza Nord. Jurnalistul i-a însoțit pe suporteri la meciurile de baschet ale Stelei, apoi a urmărit pe viu derby-ul cu Rapid. Numai că așteptările sale erau altele, iar materialul său s-a transformat într-unul despre „o echipă fără nume”.
Eli Mengem a rămas surprins de tot ceea ce se întâmplă la clubul care a câștigat în istoria sa o Cupă a Campionilor Europeni.
„Am venit aici, în România, pentru a investiga acest caz și mi-am dat seama de un lucru foarte clar. Becali are banii, însă Armata are numele și drepturile. Nu e normal ce se întâmplă aici, în fotbalul românesc. Suporterii sunt cei care suferă. Așa cum am tot spus, fără suporteri, fotbalul nu înseamnă nimic. Trebuie găsită o cale de mijloc în această problemă, pentru binele fotbalului românesc”, este concluzia la care au ajuns cei de la sursa citată mai sus.
Motivarea dată de Înalta Curte de Casație și Justiție a învolburat și mai mult apele în Ghencea. Pe de-o parte, clubul de fotbal susține că deține în continuare palmaresul, chiar dacă nu mai are voie să folosească marca. De cealaltă parte, CSA Steaua aduce ca argument motivarea instanței supreme, care spune că patrimoniul n-a fost niciodată transferat la FC Steaua București. Motivarea le dă însă dreptate celor de la Clubul Sportiv, care pot cere daune de milioane de euro.
Practic, în acest moment, CS Steaua are toate pârghiile necesare pentru a-și valorifica marca pe care a dezvoltat-o. Cu dreptatea câștigată în instanță, Clubul Sportiv se poate alege cu despăgubiri fără precedent în istoria sportului românesc. Cu toate acestea, CSA a preferat o atitudine rezervată și a cerut în schimbul licențierii mărcii 10% din veniturile pe care clubul le realizează în decursul unui an.
„Copa 90” reunește trei tineri pasionați de fotbal care călătoresc peste tot în lume pentru a spune povestea derby-urilor de tradiție.