Cu două echipe în Liga I și alte două – Drobeta și CSM Vâlcea – în lupta pentru promovare, Oltenia pare să redevină un pol important al fotbalului și la Craiova o nouă generație e gata să explodeze. Din actuala echipă, ProSport propune trei potenți urmași ai celor pomeniți mai sus: Florin Costea, Valerică Găman și Constantin Gângioveanu.
Florin Costea este considerat briliantul Craiovei, ajungând în mai puțin de un an de la debutul în Liga I să fie concurentul lui Adrian Mutu la națională și golgheter al Științei. A fost ofertat de multe cluburi din Europa, dar Mititelu spune că a refuzat în vara trecută 5 milioane de euro pentru el. Valerică Găman și Cosmin Gângioveanu nu au împlinit încă 20 de ani, dar deja sunt la echipele naționale, iar ultimul este considerat cel mai bun produs al școlii de fotbal a Craiovei din ultimii ani. Nu doar jucători, ci și antrenori Cum la fotbaliști Oltenia își ia partea leului, regiunea a dat și câțiva antrenori emblematici. Constantin Cernăianu este primul tehnician sub bagheta căruia „juveții” au câștigat campionatul în 1973-1974, fiind multă vreme secundul lui Ștefan Kovacs la națională. Constantin Oțet este antrenorul craiovean sub care Știința a cunoscut cele mai mari performanțe în perioada 1982-1984. Apoi, un component al Craiovei Maxima, Sorin Cîrțu, a ajuns ca astăzi să fie cel mai vechi tehnician din Liga I, cu 21 de ani de antrenorat, fiind câștigătorul ultimului event al Universității. Chiar dacă s-a consacrat la Steaua, selecționerul României, Victor Pițurcă, este și el craiovean get-beget. Argeșul, fratele geamăn Aflat la 110 de km de Craiova, Piteștiul este comparat în dese rânduri cu Craiova la fotbal. Ambele au avut întotdeauna școli de fotbal prolifice și au lansat jucători de valoare. Lui Balaci și Gică Popescu, Piteștiul le răspunde cu Nicolae Dobrin și Adrian Mutu. Actuala conducere a lui FC Argeș a hotărât să urmeze aceeași strategie ca a Universității, aceea de a promova fotbaliști din propria pepinieră și de a nu mai vinde la rivalele din București. Idolul Argeșului, Nicolae Dobrin, a fost la un pas să joace la Universitatea, cu care și semnase în 1974, însă a fost întors la Pitești de fani.
„Generația actuală poate fi ca și a Craiovei Maxima. Dar, pentru a forma o echipă mare, este nevoie de sacrificii, iar eu am răbdare și speranța că vom face din actuala Universitate o grupare de temut” Adrian Mititelu, patron „U” Craiova
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER