În vara anului 2020, Ionuț Negoiță a predat pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo lui Pablo Cortacero și a luat hotărârea de a se retrage din lumea fotbalului. În prezent, omul de afaceri a început să fie tot mai activ în sectorul imobiliar.
Ionuț Negoiță nu s-a „lepădat” de tot de Dinamo București, iar acest lucru deoarece încă deține o parte din baza sportivă Săftica, locul unde se desfășoară cantonamentul „câinilor roșii”. Fostul acționar al grupării bucureștene susține că mai are de recuperat o sumă de 650.000 de euro din partea formației din Ștefan cel Mare.
După ce a decis să lase deoparte fotbalul, Negoiță a revenit în lumea imobiliarelor și a decis să dezvăluie cum s-a apucat de această meserie.
„Primul contact real cu domeniul construcțiilor l-am avut la vârsta de 17 ani, în Iugoslavia. Era anul 1991, iar atunci am învățat să zidesc și să tencuiesc. Doi ani mai târziu am mers în Franța, unde am lucrat în domeniul amenajărilor interioare – zugrăveli, tapet și acoperitori pardoseli. Ulterior, am demarat o primă afacere cu acoperitori de pardoseală – mochetă, linoleum, covoare și tapet. (…)
În următorii ani am intrat pe segmentul hotelier și în anul 2000 am construit primul hotel. Etapa de proiectare a apartamentelor este foarte importantă. Este o vorbă în comerț: Clientul nostru, stăpânul nostru. Prin urmare, cine reușește să înțeleagă cât mai bine așteptările clientului, inclusiv posibilitățile financiare ale acestuia, și realizează produsul potrivit nu are cum să nu aibă succes”, a declarat Ionuț Negoiță pentru Real Estate Magazine.
Ionuț Negoiță, omul care investit în proiectul imobiliar de la Hils Pallady, a spus că își va continua afacerile imobiliare și în afara capitalei, însă nu înainte de a se asigura că Bucureștiul are o infrastructură îndeajuns de bună.
„Are 1.908 apartamente și aproximativ 2.100 de locuri de parcare. Acolo am construit inclusiv o clădire de birouri, am dezvoltat și o clinică medicală. Proiectul recent finalizat are o valoare de piață de aproximativ 140 de milioane de euro, 85% dintre apartamente au fost vândute deja.
Decizia de a adăuga o clinică a fost luată după o analiză atentă a nevoilor și cerințelor comunităților din zonă. A fost fondată de către soția mea, Adina Negoiță, care este medic. În momentul în care consider că am acoperit Bucureștiul suficient încât să fi făcut tot ce se poate în acest oraș, voi accesa și alte zone ale țării. Consider că, în următorii 20-25 de ani, în România se va construi mult.
Merg zilnic în vizită pe șantiere. La momentul acesta, avem în paralel șase șantiere în diverse stadii de execuție, iar eu trec cel puțin prin patru în fiecare zi. Îmi aloc în fiecare dimineață două-trei ore pentru această activitate. Pot să zic că aceste vizite mă încarcă cu energie”, a mai declarat Negoiță.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER