A rememorat cele mai importante momente prin care a trecut la Rapid în 2013: „Ne pregăteam să batem Steaua, dar ne-am trezit în Liga a -II-a”

 Viorel Moldovan era perceput de Andrei ca un adevărat idol pe vremea în care actualul atacant era copil de mingi
 „A apărut coșmarul TAS și am ajuns în B”, zâmbește amar Ciolacu
 
Andrei, cum a fost anul 2013 pentru tine?
 
Prima jumătate a anului a fost foarte frumoasă, în sensul că am început să devin titular la echipă și am reușit să marchez primele goluri în Liga I. Mă gândeam ca voi ajunge un jucător de bază al Rapidului în prima ligă.  A venit decizia   barajului, am câștigat, am crezut că vom rămâme în Liga I, dar a apărut coșmarul TAS și am ajuns în B. Însă nici a doua parte a sezonului nu a fost rea. Sunt conștient că trebuie să pun umărul și să ajut Rapidul să promoveze în Liga I.
 
Ce ai simțit în momentul în care ai aflat că nu vei juca cu Steaua și trebuie să joci în Liga a-II-a?
Mă aflam în catonament când a venit hotărârea de la TAS, deja mă gândeam la adversari, mă încurajam cu videoclipuri pe internet cu meciurile Rapid – Steaua și urma să fie primul meu meci cu atmosferă ostilă, pentru că jucam în deplasare. Nu mi-ar fi fost teamă că evoluam la ei acasă, din contră, era un stimulent, puteam să scoatem un rezultat bun, deși aveam o echipă în reconstrucție. Practic a fost de la extaz la agonie, exact cum este și istoria Rapidului.
 
Nu vă era teamă că puteați să pierdeți meciul la scor?
 
Niciodată! Nu ne-am gândit că vom intra pe teren să fim sparing-partner pentru Steaua.
 
„Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru că îmbrac tricoul Rapidului”
 
Ce înseamnă Rapid pentru tine?
 
Toată lumea știe cât sunt de mic rapidist și încerc de fiecare dată când intru pe teren să dau totul pentru echipă indiferent câte minute joc. Sunt acolo unde mi-am dorit să fiu de când eram mic. Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru că îmbrac tricoul Rapidului.
 
Ai fost foarte vocal în ultima vreme. Ai devenit un lider în vestiar?
 
Nu vreau să mă numesc vocea vestiarului pentru că am avut o declarație într-un moment în care lucrurile erau foarte rele la club și incertitudea a planat în acest tur de campionat. Aveam nevoie și noi de niște explicații. Era momentul pentru fapte, ne săturasem de promisiuni și cred că o echipă precum Rapid, cu tradiție în spate, are pretenții fruntașe de Liga I. Rapid nu este o formație oarecare de pluton și merită să beneficieze de condiții de performanță, iar nouă ne-au cam lipsit aceste lucruri. Însă am strâns din dinți, am muncit cu toții, ne-am gândit că îmbrăcăm tricoul Rapidului și avem în spate suporterii noștri. Așa am uitat de probleme, dar nu se poate continua astfel la infinit.
 
„Viorel Moldovan a venit cu bani de acasă și ne-a cumpărat ghete!”
 
Acum ești pregătit de unul dintre cei mai mari atacanți din fotbalul românesc. Ce ai învățat de la Viorel Moldovan?
 
A însemnat enorm pentru mine și aici mă refer și la Daniel Niculae, pe care l-am avut coleg la antrenamente. Eu practic cu ei am crescut, au fost modelele mele când eram copil de mingi sau jucam la juniori, chiar nu mă gândeam vreodată că mă voi antrena cot la cot cu Niculae. Este o oportunitate foarte bună pentru mine și am numai de învățat de la amândoi. Contează mult pentru un atacant să aibă lângă el foști mari jucători ai echipei naționale, profesioniști adevărați.
 
O ultimă întrebare. Cât a contat pentru Rapid că Viorel Moldovan a venit și a reușit să vă creeze o stabilitate la echipă?
 
S-a văzut imediat. Am obținut rezultate pe care multă lume nu le anticipa și nu credea că ne vom descurca în liga secundă. Eram percepuți ca o echipă cu multe probleme, dar domnul Moldovan ne-a făcut să nu ne mai gândim și efectiv să jucăm doar pentru Rapid.  Ne-a promis că va rezolva dânsul totul, iar noi să ne gândim doar la fotbal. În plus, a făcut niște gesturi frumoase, a venit cu bani de acasă sau ne-a cumpărat ghete și ne-a ajutat foarte mult în momentele cele mai delicate.  
 
33 de meciuri a jucat Andrei Ciolacu pentru Rapid
 
6 goluri a marcat atacantul în tricoul giuleștenilor
 
 
 
Publicat: 26 12. 2013, 09:24
Actualizat: 26 12. 2013, 09:25