Șeful secției de fotbal de la CSA Steaua, Andrei Cian (45 de ani), a vorbit despre salariile din bani publici pe care le încasează jucătorii lui Daniel Oprița.
Conducătorii CSA Steaua nu îi vor mai putea plăti pe sportivi cu salarii mai mari de 6.000 de euro, potrivit noului proiect de lege al Ministerului Finanțelor. Cu toate acestea, echipa de fotbal nu va avea de suferit nici măcar în cazul în care va reuși să se asocieze cu un privat și să promoveze în Superliga. Șeful secției a explicat că fotbaliștii aflați în prezent sub contract cu „militarii” nu încasează sume peste acest plafon și spune că, dacă echipa va ajunge în primul eșalon și va fi nevoie de remunerații mai consistente, din bugetul de stat se vor achita doar maxim 6.000 de euro, restul salariului urmând să fie suportat de partenerul privat.
„La noi, procentul de sportivi care câștigă peste această sumă e infim. La celelalte sporturi mă refer, la fotbal n-avem niciun sportiv cu peste 6.000 de euro net.
Voi răspunde simplu, probabil se știe puțin chestiunea asta. Și acum suntem reglementați de anumite repere, chestiuni impuse de MTS. Un sportiv e plătit în baza unui procentaj făcut de MTS.
Ca idee, daca aș aduce un jucător de fotbal, el nu poate atinge un punctaj mai mare de 7 sau 8 înmulțit cu salariul mediu pe economie. Diferența de bani trebuie susținută tot din venituri proprii. Da, se poate face un mix din bani publici și privați”, a declarat șeful secției de fotbal de la CSA Steaua, Andrei Cian, potrivit Digi Sport.
CSA Steaua trebuie să se asocieze cu o entitate privată pentru a primi drept de promovare în Superliga, iar șeful secției de fotbal, Andrei Cian, a explicat că încă nu s-a găsit un numitor comun între părți privind structura juridică a colaborării.
„Pentru noi este frustrant, dar problema este mai mult spre partea privată. Clubul este deschis la aceste discuții și nu văd de ce cineva s-ar opune acestei asociați.
(n.r. de ce nu vin investitorii la CSA Steaua?) Cu siguranță sunt niște aspecte juridice aici. Singura variantă viabilă este o asociație non-profit. Prin această modalitate s-ar face lucrurile în mod transparent.
Probabil este și legat de aceste procese ce țin de atâta timp. În momentul în care se vor încheia acele procese, lucrurile vor fi mai clare și se vor apropia și sponsorii”, a mai spus Andrei Cian.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER