Aprobarea noului plan de reorganizare de la Dinamo poate fi amânată după ce au apărut primii contestatori asupra votului Adunării Generale a Creditorilor. Radu Birlică, fost director de marketing și o firmă pe care o controlează acesta s-au adresat, deja, instanței.
Dinamoviștii speră să reducă datoriile societății care administrează clubul – SC Dinamo 1948 SA-, printr-un nou plan de reorganizare depus în fața judecătorului sindic în luna Martie. Este al treilea de la declanșarea insolvenței, în vara lui 2021, iar după ce creditorii l-au votat în Adunarea Generală a Creditorilor, fanii și oficialii speră ca, pe 15 Mai, judecătorul sindic să-l aproape și, astfel, 5 milioane de euro, creanța chirografarilor, să fie radiate.
Până atunci, așa cum s-a întâmplat și cu planul blocat din luna Decembrie, au apărut primii contestatori. Dacă atunci s-au opus Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo (Dinamo – Badea) Dorin Șerdean, (administratorul firmei Lotus, acționar majoritar în acel moment) și Cornel Țălnar, creditor chirografar, acum un fost angajat și o firmă pe care acesta o deține au formulat, deja, contestații. Este vorba de Radu Birlică, fostul director de marketing, respectiv RCI Solutions, societatea controlată de acesta.
În ambele cazuri a fost atacat votul Adunării Generală a Creditorilor din 7 Aprilie, atunci când planul a fost votat de puțin peste 50% dintre cei înscriși la masa credală.
Instanța a fixat deja termen pentru cele două contestații formulate până la ora publicării acestui articol – pe parcurs pot apărea și altele-, iar judecătorul sindic se va pronunța la data de 15 Mai, chiar înaintea termenului prin care se poate aproba sau respinge noul plan de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare propus de administratorul judiciar.
Pe 26 Aprilie, la Curtea de Apel București, va fi analizată și contestația fotmulată de RTZ & Partners SPRL împotriva deciziei Tribunalului București din luna Decembrie, atunci când judecătorul sindic a respins planul de reorganizare nr. 2, cel în care era cuprinsă conversia creanței Asociației Peluza Cătălin Hîldan în acțiuni. Astfel, APCH ar fi devenit acționar majoritar, de la 20,06%, cotă deținută atunci, la peste 99%. Între timp, Dorin Șerdean a cedat pachertul de acțiuni al firmei Lotus firmei Red&White 2002 Management. Același lucru s-a întâmplat și cu o parte de 8% din cota socială deținută de APCH.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER