Cazul dezafilierii Craiovei, amânat! Dosarul se va rejudeca pe 27 februarie
Judecătoria Sectorului 2 a amânat, joi, pentru data de 27 februarie, cazul dezafilierii FC Universitatea Craiova, după ce judecătorul a solicitat emiterea din oficiu a unei cereri către Tribunalul București pentru a se stabili dacă noua conducere a LPF a fost înregistrată în registrul federațiilor.
De asemenea, judecătoarea a stabilit că noul președinte al LPF, Gino Iorgulescu, trebuie să-și desemneze un reprezentant legal.
Avocații FRF și LPF au cerut și ei un nou termen, după ce reprezentantul FC Universitatea Craiova a depus la dosar numele noului administrator judiciar.
Finanțatorul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat la ieșirea de la Judecătoria sectorului 2, că avocații FRF și LPF nu doresc decât tergiversarea cazului. „Trag de timp din mai multe motive. Poimâine (n.r. – sâmbătă, 1 februarie) intră în vigoare noul Cod Penal și o să urmeze o procedură gen Camera Preliminară și dosarul se va mai plimba puțin între secțiile de la judecătorie. Pe de altă parte, încearcă prin toate mijloacele să preia controlul SC FC U Craiova SA prin fel și fel de interpuși. Încearcă să acapareze societatea pentru a putea controla procesul penal. E un război foarte mare și foarte greu de dus, dar sper să-l ducem până la capăt”, a spus Mititelu.
Adrian Mititelu susține că atât Mircea Sandu, cât și Dumitru Dragomir, învinuiți în cazul dezafilierii Universității Craiova vor fi condamnați la cel puțin zece ani de închisoare. „Noul cod penal are și lucruri și bune, dar și lucruri foarte triste. Din ce am citit, procedura se va accelera și nu mai merge cu vrăjelile și minciunilor avocaților. A ajuns ditamai avocatul Cazacu să se facă că nu știe ce înseamnă înscrierea unui mandat. Azi s-a amânat pentru că nu au făcut dovada că domnul Iorgulescu este președinte, deși s-a spus că el este președinte, iar judecătorul nu ia în calcul acea Adunare Generală până nu e înscrisă în registrul federațiilor. Asta confirmă teoria noastră de atâția ani de zile că nu au avut mandate legale. La penal nu mai merge cu vrăjeala că ai avut tu Adunare Generală. Probabil că și judecătorul azi a fost mai îngăduitor și a lăsat să treacă această cerere și să le facă pe blat. După ce va trece această procedură, va da bice acestui dosar. Sunt convins că anul acesta vom avea o pedeapsă pe fond. Vor lua maximum, 15 ani. Hai să o luăm, Ridzi a luat cinci ani pentru 80.000 de euro, Dinel Staicu a luat pentru două milioane de euro 11 ani, dar ei că au distrus și au făcut traume morale… Ei nu au cum să scape sub 10 ani. Eu simt că acum li s-a înfundat”, a completat Mititelu.
La 17 iunie, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, și fostul conducător al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție în dosarul dezafilierii Universității Craiova. Sandu și Dragomir sunt acuzați de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată, folosire a influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite și infracțiunea de sustragere de sub sechestru.
În același dosar au fost trimise în judecată și FRF și LPF, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată și infracțiunea de sustragere de sub sechestru.
Potrivit anchetatorilor, la 20 iulie 2011, la o ședință a Comitetului Executiv al FRF s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club „U” Craiova SA, excluderea fiind pusă pe seama încălcării grave a statutului Federației, fără a se detalia și motiva în ce au constat încălcările și gravitatea lor.
Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea căreia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, în calitatea lor de conducători ai Federației Române de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal și-au folosit influența și autoritatea față de ceilalți membri ai Comitetului Executiv al FRF, susțin procurorii.
„Convingerea membrilor Comitetului Executiv s-a format doar pe baza materialului succint încheiat de un consilier juridic și pe susținerile celor doi reprezentanții ai FRF, respectiv LPF, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir. La baza acuzațiilor formulate împotriva S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A au stat o serie de acțiuni civile intentate de club fostului antrenor și manager, acțiuni care au fost prezentate, în mod nereal, ca fiind îndreptate împotriva federației, ceea ce a fost considerat de cei doi inculpați drept încălcare gravă a statutului. Deși măsura urma să fie supusă validării Adunării Generale a Federației Române de Fotbal, ea fiind una provizorie, Comitetul Executiv a stabilit că respectiva hotărâre intră în vigoare de la data adoptării sale, respectiv 20 iulie 2011”, a precizat DNA, la 17 iunie.
Procurorii au menționat că, la 25 iunie 2012, printr-o sentință civilă, Curtea de Apel București a stabilit că măsura excluderii provizorii a Craiovei a fost adoptată cu „un manifest exces de putere, iar prin punerea sa în aplicare s-au produs deja consecințe iremediabile din punct de vedere material și al activității sportive, care se perpetuează în timp”.
Sursa: Mediafax