CSA Steaua a remis un comunicat la o zi după ce Curtea de Apel a dat decizia privind palmaresul secției de fotbal a grupării roș-albastre.
Curtea de Apel București a hotărât că palmaresul echipei de fotbal care în 1986 a câștigat Cupa Campionilor Europeni, din 1947 până în 1998, aparține CSA Steaua.
Clubul din Bd. Ghencea se află de mulți ani într-un război pentru identitate cu FCSB, clubul deținut de Gigi Becali care a primit interdicția de a se mai asocia cu continuatoarea singurei echipe românești care a obținut cel mai important trofeu continental intercluburi. Acum, „militarii” răsuflă ușurați, după ce decizia Curții de Apel București le-a asigurat palmaresul de la înființare până în 1998, când echipa de fotbal a fost preluată de societatea lui Viorel Păunescu și, ulterior, cedată lui Gigi Becali în 2003.
CSA Steaua a reacționat, prin intermediul unui comunicat remis prin intermediul rețelelor de socializare, după anunțul făcut de judecători.
„FOTBAL
Mai aproape de victoria finală
Un nou verdict favorabil pentru clubul nostru. Curtea de Apel a confirmat că palmaresul din perioada 1947-1998 aparține Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”.
Această decizie întărește pentru încă o dată că Steaua București este cea mai titrată formație din fotbalul românesc, având în vedere cele 44 de trofee care strălucesc în vitrina clubului.
Cupa Campionilor Europeni, Supercupa Europei, 20 de trofee de campioană,19 Cupe ale României și 3 Supercupe ale României sunt trofeele cu care steliștii se mândresc și se vor mândri pentru totdeauna.
Steaua înseamnă Lăcătuș, Balint, Tudorel Stoica, Pițurcă, Iovan, Bumbescu, Ilie Dumitrescu, Iordănescu, Hagi, Dan Petrescu, Emerich Jenei și toți marii fotbaliști care au îmbrăcat de-a lungul timpului tricoul roș-albastru.
Steaua înseamnă iubire necondiționată, sacrificiu, unitate, demnitate.
STEAUA SUNTEM NOI, cei care nu au trădat niciodată culorile roș-albastre!
#echipaSteauapegazon #Steauasuntemnoi #aicieSteaua #spiritdelupta”, se arată în comunicatul remis de CSA Steaua.
Decizia Curții de Apel privind palmaresul disputat de CSA Steaua și FCSB l-a „aprins” pe dinamovistul Cornel Dinu, care a reacționat și a transmis că în Rusia există în continuare o colaborare între ministere și echipele departamentale.
„Gândiți-vă la un sigur aspect pe care probabil nu l-a observat nimeni, deși vorbeam despre el cu Alin Buzărin. La haosul care este în România, la lipsa de capacitate a oamenilor care conduc de a fi bine pregătiți și de a lua niște măsuri, uitați-vă la cele mai, cel mai expresiv lucru din fotbalul românesc. Cele mai titrate echipe… Noi nici măcar nu ne-am stabilit istoria, care sunt adevărurile reale ale acestei istorii, suntem subiectivi. Caragiale spunea că e bine pentru cei ce au senzația că pot scrie să nu pună mâna pe condei.
Cele mai titrate echipe pe care le-am avut noi sunt fărâmițate. La ruși e altfel, acolo este dictatura. Dinamo Moscova și ȚSKA Moscova există. Ele sunt finanțate de niște fundații, ele fac deplasările în țară cu avioanele ministerelor respective. Se merge pe tradiție.
La noi, principalele echipe care ne-au dus prin semifinalele Cupei UEFA, Craiova, Dinamo, ori Cupa Campionilor, Steaua, sunt în dispensie totală de identitate. Ce pretenții să mai ai despre un fotbal care își omoară tradiția?…
Dinamo, în acest moment, este ăla despre care a mai scris Buzărin prin articole. Dinamo a mai avut o răbufnire și prin ’90, atât timp cât Dinamo a avut la conducere oameni care se identificau cu tradiția lui Dinamo.
Mircea Lucescu, care a ajuns în ’90 în semifinalele Cupei Cupelor, era un om crescut în anturajul lui Dinamo. Lupescu este o creație a unei perioade în care Dinamo făcea de două ori selecții pe ani”, a spus Cornel Dinu, potrivit Fanatik.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER