Dan Alexa și-a găsit ”numărul 6”! Ionuț Cioinac a semnat cu ASU Poli: ”Când am fost sunat nu m-am gândit decât la faptul că echipa vrea promovarea”

Anda DELIU 23 Jan. 2021, 19:41 Liga 2
Dan Alexa și-a găsit ”numărul 6”! Ionuț Cioinac a semnat cu ASU Poli: ”Când am fost sunat nu m-am gândit decât la faptul că echipa vrea promovarea”

Jucătorul dorit de Dan Alexa a ajuns la ASU Poli. Clubul timișorean și-a asigurat, începând de astăzi, 23 ianuarie, serviciile mijlocașului defensiv Ionuț Cioinac, care a ales Capitala Banatului după ce a refuzat Viitorul Pandurii. Pentru alb-violeți, fostul jucător al celor de la Turris Oltul Turnu Măgurele este ultimul transfer al iernii.

Ionuț Cioinac are 30 de ani, împliniți la data de 14 ianuarie, și este născut la Craiova, alt oraș cu echipă ce dorește să promoveze din Liga 2 în această vară. Crescut la Școala de fotbal a lui Gică Popescu, Cionac a ajuns apoi în Liga 2 la Dunărea Galați. Ulterior, a trecut pe la ASA Târgu Mureş, Dinamo, Fortuna Poiana Câmpina, Farul Constanţa, Unirea Tărlungeni, Universitatea Craiova II, Pandurii Târgu Jiu, Politehnica Iaşi, Petrolul Ploieşti şi Turris Oltul Turnu Măgurele.

La Turris Oltul a prins zece meciuri în prima parte a campionatului actual și a marcat un gol, în victoria cu 4-1 cu CSM Reșița.

”Încercăm să mai aducem un jucător zilele acestea, avem nevoie într-o poziţie cheie”, spunea Dan Alexa în urmă cu două zile, la finalul amicalului pierdut cu 1-3 de ASU Poli la CSM Reșița. Poziţia de acoperit vizată era cea de ”nr. 6”.

Dorit și de Viitorul Pandurii, dar spune că a ales clubul de tradiție

Cioinac spune că a ales clubul timișorean care vrea să promoveze și care are tradiție. Juridic, ASU Poli nu deține palmaresul Politehnicii Timișoara.

”Mă bucur că am ajuns la o echipă de tradiţie. Îmi doresc să pun umărul la readucerea Politehnicii în Liga 1. Sincer să fiu, când am fost sunat nu m-am gândit decât la faptul că echipa vrea promovarea, este pe un loc bun în clasament şi avem şanse bune să ne îndeplinim obiectivul. Am avut şi alte oferte din eşalonul secund, dar am ales Politehnica pentru motivele pe care le-am precizat… Sper să realizez lucruri frumoase la Timişoara”, a declarat Cioinac, citat de ASU Poli.

Iarna aceasta, ASU Poli i-a mai transferat pe Cristian Bocșan (fundaș, ex CSC Ghiroda), George Păduraru (portar, ex Ripensia), Romario Rus (mijlocaș, ex Fotbal Comuna Recea) și Pavle Radunovic (atacant sârb, ex Rad Belgrad).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-s-a-impus-clar-la-primul-amical-al-iernii-cu-o-echipa-de-liga-4-in-care-a-marcat-si-ultima-achizitie-nu-au-lipsit-momentele-tensionate-19165420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-pierdut-amicalul-de-100-de-minute-cu-csm-resita-echipa-aflata-la-primul-meci-test-in-acest-an-echipa-lui-minteuan-a-castigat-ambele-reprize-19165871

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-trase-de-alin-minteuan-si-dan-alexa-dupa-amicalul-csm-resita-asu-poli-noutatile-din-lotul-carasenilor-si-dorintele-antrenorului-timisorenilor-19165877

Anda DELIU 23 Jan. 2021, 19:41 Liga 2
Pe aceeași temă