Florin Talpan a pornit un atac dur îndreptat împotriva suporterilor lui CSA Steaua din AS 47.
Fanii lui CSA Steaua care sunt organizați în AS 47 au fost atacați de Florin Talpan, juristul clubului din Bd. Ghencea.
Acesta le reproșează că au stabilit întâlniri pe ascuns și spune că suporterii nu trag în aceeași direcție cu conducerea grupării „militarilor”.
Florin Talpan a explicat, cu această ocazie, din nou, de ce nu se pune problema ca CSA Steaua să se asocieze cu o entitate privată. În plus, juristul clubului din Bd. Ghencea i-a transmis fostului ministru al apărării Vasile Dîncu că, dacă vrea cu adevărat să ajute, trebuie să modifice Legea Sportului.
Florin Talpan a lansat un atac împotriva AS 47, asociația care îi reprezintă pe suporterii lui CSA Steaua.
„Dragi suporteri,
Dacă vreți STEAUA în A (n.r. în Superliga) și dacă vă doriți „un club curat mai presus de toate”, atunci trebuie să știți că „asocierea” pe care unii „AFACERIȘTI” o prezintă azi drept soluţia salvatoare, este de fapt calea cea mai sigură către un dezastru pentru echipă. Ca și mine, adevărații suporteri îşi doresc, cu sigurantă, ca Steaua să revină în A. Dar acest lucru trebuie să fie făcut legal și corect, fără greșeli! Suporteri stelişti, aveți obligația morală să vă puneți și să vă răspundeți sincer la câteva întrebări: Vreți Steaua în A sau vreți, de fapt, o altă entitate sportivă – una total diferită de clubul Steaua – în A? Vreți ca Clubul Sportiv al Armatei Steaua, clubul sportiv istoric, înființat în iunie 1947 sub numele de A.S. Armata să revină în Liga 1 sau vreți înființarea unei noi entități sportive care să ii ia locul ? Clubul Steaua Bucureşti nu are nevoie de nicio asociere.
Este de neacceptat așa zisa soluție ca Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti să îşi închidă Secția de Fotbal și locul său să fie preluat de o altă entitate sportivă apărută peste noapte, prin asociere. Asta s-ar întâmpla în cazul unei „asocieri”. Această soluție, pe care unii „afaceriști” o propun acum drept soluția salvatoare pentru club, ar fi de fapt o greșeală imensă pentru Steaua, o lovitură care ar duce la dispariția Secției de Fotbal din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, dar o adevărată investiție profitabilă pentru „binevoitori”! În cazul unei asocieri, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București ar fi dezafiliat de FRF, iar locul său în fotbal ar fi luat de o nouă entitate sportivă. În locul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, ar fi afiliată la FRF o nouă Asociație, adică un club sportiv total diferit de clubul istoric Steaua înființat în 1947.
Clubul Steaua trebuie să meargă mai departe în forma de organizare în care există încă din anul 1947. Potrivit legii, Secțiile sportive nu au personalitate juridică. Secțiile sportive sunt doar simple departamente sau subunități în cadrul unui club polisportiv – asta spun normele de aplicare ale Legii Sportului, adoptate prin Hotărârea de Guvern nr. 884/2001. Asta înseamnă că Secția de Fotbal din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București nu poate fi ruptă sau desprinsă de club, nu își poate schimba forma de organizare și nu poate fi „transformată” niciodată în societate comercială pe acțiuni sau în asociație non-profit. O astfel de entitate, dacă ar fi înființată peste noapte, ar avea un nou Certificat de Identitate Sportivă, diferit de CIS-ul clubului Steaua și ar avea anul înființării în 2023.
Dl. Dîncu, care a mințit in privința mea, afirmând că aș fi semnat eu pentru asocierea cu AFC-ul, în 1998 si ca ar trebui sa fiu tras la răspundere (deși eu nici nu eram în club în acel an) tot insista si vorbește acum despre asociere. Adică mă acuza că am făcut ceva ilegal în 1998, dar acum ne spune că e în regulă si propune asocierea. Nu are sens. Și dl Dîncu știe că o asociere nu ar fi benefică pentru Steaua. Dar de ce mai vorbește despre asociere dacă a pornit inițiativa de modificare a legii sportului? Să modifice legea, dacă vrea să ajute Steaua. E suficient! Steaua nu are nevoie de asocierea cu alta entitate. Și mai ales nu are nevoie de asocierea cu oameni care urmăresc doar să se îmbogățească de pe urma ei. Cine vrea să fie alături de brandul Steaua o poate face foarte simplu ca SPONSOR al echipei de fotbal și al clubului Steaua, dar NU prin înființarea unei alte entități sportive la presiunile unor personaje care nu iubesc acest club. Companiile și firmele private care vor să investească la Steaua o pot face în orice moment din poziția de sponsor al echipei Steaua, pe baza unui contract legal de sponsorizare.
Secția de Fotbal a clubului Steaua a fost reactivata după lungi procese în care am demonstrat că marca, numele si palmaresul Stelei au rămas întotdeauna în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei Steaua și nu au fost niciodată înstrăinate de MApN. Instanța a constatat în aceste dosare faptul că AFC Steaua (asociația înființată în 1998) si FCSB (societatea lui Gigi Becali, înființată în anul 2003) nu au fost niciodată adevărata STEAUA, care poate promova și care poate juca în Liga 1 în actuala formă de organizare. Așteptăm ca Parlamentul României să modifice Legea Sportului în procedură de urgentă, mai ales că recent a fost depus un proiect de lege în Senat pentru modificarea art. 31 din Legea Sportului nr. 69/2000. UEFA nu a impus niciodată și nu impune restricții cluburilor deţinute și finanţate de Stat. UEFA v-a transmis chiar vouă, fanilor stelişti, că nu există si nu a existat niciodată vreo regulă prin care să interzică cluburile de drept public, deținute de Stat. Tot UEFA a explicat că meritul sportiv este singura regulă care primează. Meritul sportiv este singurul principiu aplicat de UEFA în competițiile sportive. De altfel, meritul sportiv este prevăzut clar și în Regulamentul de licențiere adoptat de FRF. FRF este o entitate privată care interpretează în mod abuziv și discriminatoriu Legea Sportului. Normele de aplicare prevăd că «sportul profesionist poate fi practicat în cluburile sportive INDIFERENT de forma lor de organizare».
FRF își permite să încalce o Hotărâre de Guvern și să interpreteze după bunul plac Legea Sportului, depășind astfel cadrul legal stabilit de Guvern prin normele de aplicare. FRF își permite să spună că STEAUA și alte cluburi de drept public (CS Rapid, CS Dinamo, CSM București) nu sunt cluburi sportive profesioniste! STEAUA este, fără îndoială, un club sportiv 100% profesionist, la fel ca toate cluburile de drept public din România, în care sportivii sunt plătiți prin contract, pentru a face performanță în sport. Este inadmisibil ca FRF să interpreteze legea în mod abuziv iar reprezentanții săi, care nu respecta legea, ar trebui sancționați! În consecință, trebuie sa luptăm împreună pentru ca STEAUA noastră sa fie curată și în Liga 1! Din anul 2003 lupt pentru ca marca Steaua să fie curată si să nu fie clonată!
De 21 de ani, am reușit să apăr numele, marca și acum palmaresul clubului Steaua! Marca Steaua este scumpă, licențierea sa valorând 3,7 milioane de Euro anual. Știu ca Asociația AS 47 nu iubește Steaua și nu ma iubește nici pe mine! De ce? Pentru ca acum un doi – trei ani au dorit folosirea mărcii Steaua în mod gratuit! De ce le-am da-o gratis? Și dacă o va cere și Becali, să i-o dăm și lui? Tot gratis? Aceasta marcă valorează milioane iar acești bani trebuie sa ajungă la statul roman, la cetățenii români și la suporteri, nu în mâinile unor afaceriști care urmăresc doar binele lor și al buzunarului lor! De ce AS47 nu iubește Steaua? Pai dacă ar iubi Steaua, ar fi corecți, ar fi transparenți, ar fi cinstiți și ar veni la masa negocierilor pentru licențiere! Ar discuta cu mine, cel care a muncit 21 de ani la apărarea acestui mare brand românesc! Dar ei se ascund, organizează ședințe și caută persoane așa zis de decizie ca să prindă ciolanul cel mare, ferindu-se de mine, fiindu-le frică de mine pentru că ei știu că dacă nu vor plăti licențierea nu vor gusta nici un „os”!
AS 47, de ce vă întâlniți pe ascuns? De ce amenințați cu bătaia suporterii care mă susțin? Nu vă este rușine? Nu vă este frică de lege? Ceea ce faceți voi este încălcarea flagrantă a legii, este instigare și amenințare! Daca sunteti suporteri cu gânduri bune, atunci plătiți licențierea mărcii Steaua, nu așteptați pomană. Nu sunteți mai presus de lege, de Becali, și nici de o alta entitate ! De ce să acceptăm ca Secția de Fotbal a clubului STEAUA să fie închisă? De ce să acceptăm ca locul Stelei în fotbalul românesc să fie luat de o altă entitate sportivă? De ce să cedăm locul nostru în fotbal unei Asociații care apare peste noapte?
În plus, marca Steaua Bucureşti este un brand național aflat în patrimoniul Statului Român. Marca Steaua este proprietatea exclusivă a Armatei Române – MApN. Marca Steaua nu poate fi dată nimănui în folosință în mod gratuit, iar cei care vor să facă profit folosind această marcă națională trebuie să achite către MApN o taxă de licență pentru folosirea mărcii în valoare de cel putin 3,7 milioane euro pe an. Dar asta nu se poate face decât printr-o Hotărâre de Guvern inițiată de MApN, nu prin atribuire directă și nu la inițiativa unor așa-ziși lideri ai suporterilor.
Vă reamintesc că MApN are de recuperat un prejudiciu în valoare de 37 milioane de euro de la FCSB pentru folosirea ilegală în perioada 2003-2014 a mărcii Steaua București, iar taxa de licențiere pentru folosirea acestui brand național Steaua București a fost stabilită la 3,7 milioane de euro pe an. Concluzionand, oricine poate să folosească această marcă natională aflată în patrimoniul MApN – orice persoană fizică sau juridică – cu condiția obligatorie de a achita Statului această sumă pentru folosirea brandului în mod legal”, este mesajul transmis de Florin Talpan prin intermediul rețelelor de socializare.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER