Fu război civil în Oltenia

Sâmbătă, tot orașul Drobeta Turnu Severin s-a îmbrăcat în alb-albastru. Universitatea Craiova joacă acasă. Împotriva altei „Craiove”. Stadion: „Ion Oblemenco”. Imnul? „Cântec pentru Oltenia”. Cu aproximativ 8.500 de oameni în tribune. Pentru liga a II-a, o asistență de vis. Pare un decor de basm? Doar pare. Acum vine realitatea văruită în alb și negru. Cum numai oltenilor li se poate întâmpla, derby-ul s-a jucat la Drobeta Turnu Severin. Așa e, odată cu echipa lui Mititelu și suporterii deplasați cu mașinile personale, lângă Porțile de Fier s-a mutat și „Ion Oblemenco”.

Toată istoria unui stadion cu tradiție și a Craiovei Maxima strânse într-un banner cu numele legendarului „tunar” pus la tribuna a II-a. O alinare cât o picătură într-un ocean. Dacă e să presupunem că Bănia și-a împărțit simpatiile în două, între FC U și CS U, atunci la partida de la Severin au venit doar fanii formației lui Mititelu. Dacă am fi naivi am putea crede că susținătorii „primăriței” Olguța Vasilescu au rămas la Craiova, la spectacolul dintre daci și romani, de pe stadion, dar nu suntem. Pur și simplu n-au venit ca să evite implozia din Oltenia. Nici măcar Dunărea n-ar fi stins focul pasiunii dintre cele două galerii. CS U a simțit ura de la sosirea la stadion: „clonelor”, „trădătorilor”, „Iuda”. Șicanele au continuat, dar la un nivel mai înalt. Între oficiali.

La ședința tehnică de dinainte de partidă, ambele echipe trăgeau cu dinții de combinația cromatică alb-albastru. Au cedat până la urmă oaspeții. Între luptele unui război civil, un meci de fotbal ce și-a respectat blazonul. Adică de valoarea ligii secunde. FC U a fost mai aproape de victorie, cu câteva zvâcniri pe final, dar cum „mai aproape” nu înseamnă „chiar acolo”, s-a terminat 0-0. Deși tot stadionul a ținut cu echipa lui Mititelu, patronul lui FC U era cel mai înjurat personaj. El și primărița Olguța, care nici n-a venit la meci. În peluză, câteva bannere cu trimiteri către prostituate și sticle de băutură. Alături de torțe și petarde, al căror zgomot au mai acoperit din ecoul jignirilor către „oficială” și Primărie. S-a terminat derby-ul născut peste noapte, așa cum a apărut și echipa condusă de Lincar, putea începe show-ul. 22 de jucători mergeau să salute aceeași galerie. CS U a exagerat. Gado, de la oaspeți, și-a asumat suporterii care tot meciul l-au hiduit, iar Ciucă l-a potolit cu o palmă peste față. „Flacăra” a degenerat într-un „incendiu” ce, ulterior, avea să ajungă și la oficialități. După ce „clonele” au fost trimise de cei de la FC U să scandeze alături de propriii susținători, indicându-le peluza goală, numele grele și-au dat în petec.

Soția lui Mititelu a sărit la bătaie

Scandal în toată regula între familia Mititelu, pe de o parte, și Silvian Cristescu și Pavel Badea, pe de cealaltă. Chiar aproape de bătaie. La plecarea de la stadion, conducătorii lui CS U au strigat în gura mare: „Ei sunt cei care au distrus Craiova. Uitați-vă la ei!”. Soția patronului a vrut să sară la gâtul celor doi, dar, neașteptat, Mititelu a fost mai cerebral. S-a limitat „doar” să jignească, fără corecții fizice. Cel mai șifonat a ieșit Pavel Badea. Președintele lui CS U și-a pierdut protofelul în meleu, acuzând chiar că cineva i l-a furat. „Vezi, mă, că ți l-a luat chiar Cristescu”, i-a oferit un suspect unul dintre suprterii lui FC U.  După declarații în care fiecare tabără susținea că ea este adevărata urmașă a „Craiovei Maxima”, Severinul a mers la culcare. Și probabil să se roage ca una dintre ele să promoveze, pentru ca acest meci să fie evitat, pe viitor. Deorece fuziunea dintre FC U și CS U este la fel de probabilă ca iarna în Sahara.

Dacă o căutați pe primărița Olguța Vasilescu la ora asta, e beată, puteți merge să verificați. Iar Cristescu este un trădător, e Iuda
Andrei Preda, portar FC U Craiova

Cum ne-au luat terenurile și stadionul, probabil au vrut să ne ia și suporterii.
Adrian Mititelu, patron FC U Craiova

La Craiova a fost spectacol de  cultură

Deși Adrian Mititelu a făcut cerere ca partida de sâmbătă seara să se dispute la Craiova, acest lucru a fost imposibil din cauza spectacolului pus în scenă pe stadion, centrat pe luptele dintre daci și romani, cu ocazia candidaturii orașului la titlul de „Capitală europeană a culturii”. „Este un interes maxim în Craiova în ceea ce înseamnă sport și cultură”, a explicat Pavel Badea.

Publicat: 16 09. 2013, 09:10
Actualizat: 16 09. 2013, 09:15