Trupa arădeană s-a întors după două sezoane în Liga a II-a, la capătul unui proiect catastrofal, care a consumat șapte milioane de euro, iar acum se chinuiește din cauza unei crize financiare grave.
În luna mai, când UTA era deja retrogradată, echipa i-a fost încredințată lui Ionuț Chirilă, învestit ca manager-antrenor. Nicolae Bara anunțase că va ceda gratuit pachetul majoritar de acțiuni unui investitor misterios. Nici Bara, nici Ionuț Chirilă n-au dorit să dezvăluie numele celui care urma să preia echipa arădeană, iar acesta nu doar că n-a mai apărut, ci a rămas tot necunoscut. Se bănuiește că ar fi vorba despre un cetățean arab stabilit de ani buni în București, dar confirmările lipsesc.
Cert este că ieri Nicolae Bara s-a retras oficial de la echipa fanion a Aradului, iar fantomaticul nou patron nu a mai apărut. În aceste condiții, „Bătrâna Doamnă“ trece printr-o nouă criză gravă. Gravă, deoarece bazându-se pe-o infuzie de capital care n-a mai venit, antrenorul-manager Ionuț Chirilă n-a renunțat decât la trei jucători (Hora, Zaharia și Bălțoi), păstrând în lot fotbaliști teoretic peste nivelul eșalonului doi (Edson, Hidișan, Bruno Simao, Huțan, Bălan, Chița, Cr. Todea, Mihuț, Fl. Dan), ceea ce, automat, a ridicat bugetul pe sezonul viitor.
Concret, UTA deține un fond de salarii de 1,2 milioane de euro pe an și un buget total de 3 milioane de euro, bani pe care nu are cine să-i asigure în acest moment, motiv pentru care, dintr-o favorită la promovare, trupa arădeană se poate transforma oricând într-o echipă de pluton.
Nu mai vreau să am de-a face cu UTA. Nu știu de ce a căzut proiectul cel nou, dacă a căzut. Nu m-a anunțat nimeni că nu mai este valabil, dar observ și eu că nu mai vin banii Nicolae Bara fost patron UTA
Sunt într-adevăr destule probleme financiare, dar din punctul meu de vedere sunt rezolvabile. Alerg 18 ore pe zi în ideea de-a rezolva aceste probleme, de-a plăti echipa și de-a pune punct incertitudinilor Ionuț Chirilă antrenor-manager UTA
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER