Rapid a fost din nou la Tribunal cu planul de reorganizare. Decizie: un nou termen a fost stabilit pentru 28 martie

UPDATE: CEC Bank și-a retras cererea. Datoria a fost plătită de George Copos.

Un nou termen a fost stabilit pentru 28 martie. Feroviarii au nevoie ca planul de reorganizare să fie aprobat până la 31 martie pentru a primi licența necesară prezenței în Liga I. Instanța care judecă  procesele de insolvență se întrunește odată la două săptămâni, iar un nou termen poate fi dat undeva la mijlocul lunii martie. În cazul în care planul nu va fi aprobat la timp, chiar dacă vor promova, giuleștenii nu vor avea voie să evolueze în Liga I, fără licență.


UPDATE: Rapid a cerut ca dosarul să fie judecat la finalul ședinței, adică după ce toate celelalte 76 de dosare au fost judecate.


UPDATE: Ședința a început la ora 9:00, iar dosarul se va judeca în jurul orei 11:00. Ținând cont că Rapid are dosarul cu numărul 64, iar astăzi sunt programate 77 ședințe de judecată este de așteptat ca o decizie să se dea în jurul prânzului. La Tribunal sunt prezenți și câțiva suporteri giuleșteni.


Rapidiștii au vineri, 14 februarie, un nou termen la Tribunalul București în procesul de insolvență, unde se va discuta planul de reorganizare.

Șansele ca planul de reorganizare să fie aprobat sunt destul de mici, pentru că există șapte contestații formulate la planul de reorganizare aprobat de  Adunarea Creditorilor pe 18 noiembrie 2013. Jucători Călin Albuț, Ovidiu Burcă, Paul Codrea, Dani Coman și Marius Bilașco au atacat modul în care s-a votat planul de reorganizare. În plus, în afară de cei cinci jucători mai există și două firme care nu sunt de acord cu ce s-a întâmplat la Adunarea Creditorilor din 18 noiembrie 2013, SportVision (condusă de Roberto Verdeș) și Propery MT (administrată de Fathi Taher).

Cei cinci jucători au procedat într-un mod similar și în martie 2013, când s-a aprobat primul plan de reorganizare, iar cererile lor au fost respinse ca  neîntemeiate. Procedura juridică prevede mai întâi soluționarea contestațiilor și abia apoi se poate lua în discuție o eventuală aprobare a planului de reorganizare. Clubul Rapid speră ca judecătorul sindic va respinge și de această dată contestațiile formulate și va da un termen rezonabil pentru discutarea planului de reoganizare.

Planul trebuie să fie aprobat până la finalul lunii martie
Feroviarii au nevoie ca planul de reorganizare să fie aprobat până la 31 martie pentru a primi licența necesară prezenței în Liga I. Instanța care judecă  procesele de insolvență se întrunește odată la două săptămâni, iar un nou termen poate fi dat undeva la mijlocul lunii martie. În cazul în care planul nu va fi aprobat la timp, chiar dacă vor promova, giuleștenii nu vor avea voie să evolueze în Liga I, fără licență.

Rămâi pe www.prosport.ro pe tot parcursul zilei de vineri pentru informații de la Tribunalul București

  • În decembrie 2012, George Copos a luat hotărârea să introducă procedura de insolvență la Rapid. Fostul patron al giuleștenilor și-a motivat gestul prin faptul că echipa avea datorii de peste 30 de milioane de euro și nu putea să le achite.
  • Cu ajutorul procedurii de insolvență, rapidiștii și-au restructurat lotul și au scăpăt de jucătorii cu salarii mari. Însă, tot din cauza insolvenței, Rapid nu a primit licență și a fost obligată să joace un sezon în Liga  a II-a.
  • În vară, George Copos a vândut clubul, dar Rapid tot nu și-a revenit din punct de vedere financiar. În acest moment gruparea feroviară riscă să nu primească licența și să mai rămână un sezon în liga secundă. Totul depinde de decizia pe care o va lua vineri, 14 februarie, judecătorul sindic în legătură cu data când va discuta planul de reorganizare propus de Rapid.
Publicat: 14 02. 2014, 14:09
Actualizat: 14 02. 2014, 17:28