Rapidistul Cătălin Hlistei, reacție fermă după ce a fost audiat pentru dopaj. „Câinii latră, ursul trece. Știu foarte bine ce am făcut. Nu sunt vinovat!”

Cătălin Hlistei este personajul principal într-o anchetă de dopaj. Jucătorului Rapidului a fost depistat pozitiv la un control desfășurat campionatul trecut, a dat declarații în fața anchetatorilor, iar acum a fost titular în partida cu Chiajna. Jucătorul rapidist a spus că nu este vinovat.

Cătălin Hlistei a fost depistat pozitiv și a dat declarații, acum cinci zile, în fața oficialiilor de la Agenția Națională Anti-Doping. Jucătorul s-a apărat și a spus că substanța găsită în corpul lui provine la niște picături pe care este nevoit să și le administreze, după ce în anul 2014 a fost operat la nas, iar în anul 2016 a și suferit o accidentare.

Fotbalistul a susținut în fața celor care i-au pus întrebări că este dependent de acele picături, care conțin o substanță care a se află pe listă interzisă. Hlistei nu a fost suspendat și a avut drept de joc în campionat. A fost titular în partida cu Chiajna și a pus umărul la victoria echipei sale. Rapidul a câștigat cu 4-2, după ce trupa lui Adrian Iencsi a fost condusă de două ori.

„Pentru mine, am un singur gând, ce nu mă doboară, mă face mai puternic. Mai mult nu vreau să vorbesc, vreau să arăt de ce sunt în stare. Eu am o vorbă: Câinii latră, ursul trece. Nu mă afectează criticile. Știu foarte bine ce am făcut, că nu sunt vinovat”, a declarat Cătălin Hlistei, la Digi Sport, la finalul confruntării Rapid- Chiajna.

Cristi Balaj: „Cazul nu este închis”

Rapidiștii au susținut, după ce au ieșit de la audieri, că, din punctul lor de vedere, situația este clară, iar jucătorul nu este vinovat. „La acest moment nu avem un caz”, au susținut conducătorii din Giulești. Conducătorul Agenției Naționale Anti-Doping susține că ancheta merge mai departe.

„Când un sportiv folosește o substanță care are o cale de administrare permisă, nazală ca în acest caz, când se găsește substanța, este invitat să spună pe ce cale i s-a administrat. Dacă spune pe cale nazală, cea permisă, trebuie să dea o declarație, apoi proba este trimisă la laborator, iar acesta confirmă concentrația și aflăm dacă sportivul spune adevărul.

Cazul nu este închis, dar jucătorul nu are nicio problemă dacă e adevărat ce a spus. S-au făcut studii, nu există marjă de eroare,” a explicat Cristi Balaj la Digi Sport.

Publicat: 02 10. 2020, 20:52
Actualizat: 02 10. 2020, 21:01