Daniel Oprița, antrenorul echipei de fotbal a CSA Steaua București, a vorbit despre plecarea sa din Ghencea.
După ce anunțase că ar putea pleca la finalul actualului sezon, Daniel Oprița a revenit cu o altă declarație.
Antrenorul „militarilor” spunea că va pleca de la CSA Steaua în momentul în care îi va expira contractul, adică în vara anului viitor.
Acum, Daniel Oprița a dat de înțeles că ar vrea să mai rămână în Ghencea și să pună umărul la o promovare istorică în cazul în care CSA Steaua va obține acest drept.
„Am spus că o să plec atunci când se termină contractul, în vară. Sau în acest moment, dacă şi cei din club îşi doresc asta. Nu spun 100%, dar dacă se doreşte altceva, stăm de vorbă, e clar.
Sau dacă eu am o ofertă bună, să mă bat pentru ceva şi să am un obiectiv, atunci probabil că… În sezonul acesta chiar nu am mai avut speranţe şi nu am mai crezut nici eu. Voiam să prindem play-off-ul, ca să nu mai fie nici acea presiune mare.
Eu mi-aş dori să rămân aici cât mai mult, să promovez cu echipa. Mă gândeam aşa, să stau cum a stat Ferguson, dacă se poate. Să iau campionate, să merg în cupele europene. Te gândeşti la lucrurile acestea frumoase”, a spus Daniel Oprița, în cadrul podcastului Victory Cup.
Recent, George Ogăraru a postat pe Facebook un mesaj cu subînțeles, prin care i-a transmis lui Daniel Oprița că ar trebui să utilizeze mai mulți jucători proveniți din academia Stelei.
„Sunt momente în care trebuie să spunem lucrurilor pe nume și să lăsăm diplomația deoparte! Sunt unii ‘specialiști’ care cred că introducerea în teren a unui junior din academie este un compromis care afectează negativ evoluția echipei de seniori…
Statisticile ne arată că, în acest sezon, juniorii proveniți din Academia Steaua, Matei și Raicu, sunt mai eficienți decât toți ceilalți cinci seniori, la care staff ul echipei mari vrea să renunțe. Trei din aceștia fiind atacanți centrali… De menționat faptul că numărul total de minute jucate de acești doi juniori cumulează doar un sfert din timpul acordat celor cinci seniori.
Deși nu contează prea mult acest aspect la această vârstă, vreau să clarific și perspectiva financiară juniori/seniori, în condițiile date, ale lipsei dreptului de promovare. S-a vorbit mult despre motivarea jucătorilor atunci când știu că nu pot promova la final de sezon, în caz că își vor îndeplini obiectivul…
Pentru a avea un reper concret, trebuie știut faptul că salariul juniorilor, membri ai echipelor naționale U18 și U19, este practic incomparabil cu al oricăruia dintre acești seniori, reprezentând aproximativ 5% din salariul lunar al acestuia.
Acest aspect, însă, nu îi împiedică pe copii să livreze calitate atunci când intră în teren, la seniori, la tineret sau la echipa națională de juniori. Valorile care îi motivează pe acești copii sunt clare și vor fi întotdeauna mai puternice decât latura financiară!
Dacă vreți să vorbim despre sustenabilitate, valoare de piață sau ROI (Return On Investment) vă invit să vă spuneți părerea despre cum este mai eficient să ‘cheltui banul public’…
Cred cu tărie în calitatea copiilor noștri și voi apăra cu orice preț promovarea juniorilor Academiei Steaua în echipa de seniori atât timp cât aceștia demonstrează în mod concret faptul că merită să primească șansa de a-și îndeplini visul.
P. S. Între timp, tineretul Stelei a învins tineretul Farului…”, a scris George Ogăraru.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER