CSA Steaua domină autoritar Liga 2, deși la finalul sezonului nu va putea promova din cauza faptului că Legea Sportului precizează că un club de drept public nu poate juca într-o competiție organizată de o Ligă Profesionistă, așa cum e Liga 1.
Daniel Oprița a reușit să facă un grup bun la CSA Steaua, iar în perioada 2-16 februarie 2022 a vrut să facă și un cantonament extern în Antalya, Turcia. Din bugetul primei echipe a secției de fotbal a Armatei au fost alocați peste 40.000 de euro pentru cantonament, însă echipa n-a mai făcut deplasarea.
ProSport a cerut în luna septembrie Clubului Sportiv al Armatei să prezinte cât au costat deplasările în străinătate efectuate de echipa roș-albaștrilor din Liga a 2-a în anii 2021 și 2022. CSA a răspuns acestui mail, însă când am cerut mai multe detalii n-am mai primit un răspuns.
„În anul 2021 nu au fost efectuate deplasări externe de către echipa de fotbal, iar în anul 2022 cheltuielile pentru deplasările externe au fost în valoare de 203.396 lei”, a precizat CSA Steaua într-un răspuns pentru ProSport.
CSA Steaua n-a făcut nicio precizare pe site-ul oficial al clubului legat de cantonamentul pe care echipa l-a plătit. Totuși, Asociația Steliștilor 1947, structură care are direct legătură cu CSA Steaua, a precizat pe data de 10 ianuarie că echipa lui Oprița va efectua un cantonament în Antalya în perioada 2-16 februarie.
Daniel Oprița și echipa sa n-au părăsit România și, în perioada 2-16 februarie, au avut mai multe meciuri amicale. Printre adversarii roș-albaștrilor s-au numărat Jiul Petroșani, Farul Constanța II, FC Bolintin Malu Spart 2017 și Astra Giurgiu.
2 februarie: CSA Steaua – Jiul Petroșani 7-1, în complexul Ghencea (București) 5 februarie: Farul Constanța II – CSA Steaua 1-6, Complexul Academiei Hagi (Constanța) 10 februarie: CSA Steaua – FC Bolintin Malu Spart 2017 6-1, în complexul Ghencea 12 februarie: Astra Giurgiu – CSA Steaua 1-7, stadionul „Marin Anastasovici” (Giurgiu)
Motivul pentru care cantonamentul ar fi fost amânat este legat de contextul pandemic în care se afla în perioada respectivă Turcia. Cazurile de COVID-19 creșteau în acel moment, iar CSA Steaua n-a mai făcut cantonamentul în Antalya.
ProSport a cerut CSA Steaua și Ministerului Apărării Naționale pe data de 18 octombrie un punct de vedere legat de cantonamentul făcut de prima echipă a secției de fotbal, însă n-am primit niciun răspuns, deși legea 544/2001 obligă instituțiile statului să furnizeze informațiile de interes public în maximum 30 de zile de la solicitare.
Atașăm aici întrebările pe care le-am trimis către CSA Steaua și către MApN, întrebări la care n-am primit răspuns în termen de 30 de zile, conform legii!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER