Severinul se scaldă în ape tot mai tulburi: „Ar fi o crimă să desființeze echipa!”
Craioveanul Gheorghe Frățică vrea să renunțe la funcția de președinte al clubului de la Dunăre și a subliniat faptul că ar fi un dezastru ca Severinul să rămână fără fotbal.
Oficialul din Bănie a infirmat zvonurile conform cărora echipa va reveni la Depou în această vară și speră ca autoritățile locale din Drobeta – Turnu Severin să ia exemplul altor orașe mai mici, care au găsit soluții pentru susținerea sportului. „Echipa e a Severinului și e exclus să revină la Craiova. Dacă cei de la Severin chiar nu vor s-o mai țină, atunci voi căuta o modalitate prin care să nu pierdem locul din Liga a II-a și o vom muta în alt oraș, dar asta e altă discuție. Cred că ar fi cea mai mare crimă dacă s-ar desființa echipa. Pai ce face atunci Severinul, rămâne fără fotbal? Nu-i păcat de acest stadion? Nici în Liga a III-a nu e alt club de fotbal și nici alte sporturi de echipă nu există în Mehedinți. La Craiova mai e baschet, volei, handbal, la Severin nu-i nimic altceva. Ar fi un dezastru să rămână fără sport. Primăria din Năvodari dă peste 2 milioane de euro pentru echipa locală, care tocmai ce a promovat în Liga I. La Volunari la fel, se alocă foarte mulți bani și exemplele pot continua. Păi la Severin nu se poate? Eu am totuși încredere că oamenii de la Consiliul Local Severin și Consiliul Județean Mehedinți sunt în stare să reconstruiască această echipă și în 2-3 ani s-o readucă în Liga I. Trebuie luat de la capăt, dar cu atenție”, a spus Frățică
Acuză managementul defectuos
Olteanul Frățică știe și de ce echipa n-a rezistat decât un an în Liga I și a precizat că CS Turnu Severin își putea contura bugetul pentru eșalonul secund din transferul jucătorilor care au ajuns, în cele din urmă gratis, la Dinamo, în această vară. „La Severin nu s-a făcut marketing și s-a greșit foarte mult. La început s-a ocupat Costică Vâlcea (n.r . -Gheorghe Constantin), care a oferit niște salarii foarte mari jucătorilor, apoi au fost aduși cei doi manageri de prin Grecia, care nu aveau nicio treabă cu fotbalul. Eu știam încă de prin martie-aprilie că avem vreo șapte jucători care sunt curtați de cluburi mari. Știam că Thomas și Durimel au oferte, Neacșa la fel, apoi și cei doi jucători ex-iugoslavi, Asanovic și Hasanovic. Trebuiau plătiți, că să nu fie pierduți gratis. Erau jucători de pe urma cărora clubul putea să-și facă bugetul pentru eșalonul secund. Se puteau lua bani frumoși din transferul lor. Ar mai fi și banii din drepturile TV, fiindcă și în eșalonul secund se câștigă ceva, chiar dacă nu la nivelul Ligii I. Vor fi destule meciuri transmise. Sunt echipe cu tradiție, care prezintă interes pentru telespectatori, precum Universitatea Craiova, „U” Cluj, UTA, FC Argeș și FC Bihor, să nu mai vorbim de Rapid, dacă va fi repartizată în seria noastră”, a dezvăluit Frățică.
Craioveanul a aruncat câteva săgeți și spre oficialitățile locale din Severin: „Eu sunt la această echipă de când era în campionatul județean și am adus-o la Severin fără datorii. Când s-a bătut palma, s-a bătut pe încredere, dar atâta timp cât una dintre părți nu se ține de cuvânt, eu nu mai pot rămâne. Să-și găsească oameni de acolo. Am auzit că va veni Gabi Boștină președinte. Foarte bine, dar sunt niște formalități de făcut în acest sens. Cred că într-o săptămână se va clarifica totul. Eu nu mai am nici rolul și nici rostul, acolo. Nu mai stau să reconstruiesc iar echipa, iar pe minciună nu poți avea rezultate!”
Viceprimarul Severinului, Marius Screciu, a precizat că soarta echipei va fi decisă în maximum o săptămână. „Urmează să fie întrunit Consiliul de Administrație și să stabilim viitorul echipei. În principiu, noi vrem s-o ținem, deși sunt cheltuieli foarte mari. Nu am decis cine va fi antrenor sau când va avea loc reunirea lotului. S-a purtat doar o discuție cu Boștină, dar nimic mai mult. Într-o săptămână vom anunța ce planuri avem”, a spus Screciu despre viitorul clubului care își are originea în județul Dolj. Echipa s-a înființat în 2007, direct în Liga a III-a, prin fuziunea dintre Gaz Metan Podari și CFR Craiova, iar peste alți doi ani a acces în eșalonul secund. În ianuarie 2010, Gaz Metan CFR Craiova s-a mutat la malul Dunării, după ce echipa-fanion a Mehedințiului, FC Drobeta, a fost desființată, iar în vara lui 2011 a devenit Gaz Metan Severin. Imediat după promovarea în Liga I, echipa a suferit o nouă modificare de titulatură și a ajuns la denumirea actuală, CS Turnu Severin.