Înger și demon! Fotbalistul care a renăscut din propriul eșec și a devenit liderul echipei: „Criticile m-au motivat! Visul meu e să joc în națională” | EXCLUSIV
Alex Popescu (21 de ani) este căpitanul Dunării Giurgiu, echipă cu care a promovat în acest sezon în Liga 3, însă trecutul său fotbalistic e unul destul de zbuciumat.
Înger și demon! Fotbalistul care a renăscut din propriul eșec și a devenit liderul echipei: „Criticile m-au motivat! Visul meu e să joc în națională”
Mijlocașul celor de la Dunărea Giurgiu a trecut prin momente dificile la finalul sezonului 2021-2022, când a ratat lovitura de departajare decisivă în barajul pentru promovarea în Liga 3. Dunărea Giurgiu s-a întâlnit atunci cu Victoria Adunații Copăceni, iar la finalul timpului regulamentar de joc scorul a arătat 1-1 și s-a ajuns la loviturile de departajare. Acolo s-a mers umăr la umăr, însă cei din Adunații Copăceni s-au impus cu 16-15, după ce Alex Popescu a ratat penalty-ul decisiv!
Acum, ProSport a stat de vorbă cu Alex Popescu despre acel moment, dar și despre planurile pe care le are la Dunărea Giurgiu, unde în acest sezon a fost om de bază al echipei.
– Salut, Alex, și felicitări pentru promovare! Povestește-mi, te rog, cum a început cariera ta. De la ce vârstă ai călcat prima dată pe terenul de fotbal, la ce cluburi ai jucat și cum ai ajuns să practici acest sport?
– Salut! Mulțumesc frumos! Am început să joc fotbal de la vârsta de 6 ani, la clubul CSS Giurgiu. La vârsta de 14 ani am urmat cursurile liceului sportiv Mircea Eliade, unde am și fost legitimat pentru 4 ani. Ulterior, am continuat la academia de fotbal Sport Team București, echipa pe care o pot numi o rampă de lansare pentru toți copiii care vor să practice fotbal la nivel profesionist. La 19 ani am semnat primul meu contract profesionist la Metalurgistul Cugir, unde am avut parte de o experiență neplăcută. Apoi am ascultat sfaturile primului meu antrenor, Puiu Adonis, care a avut o influență pozitivă asupra junioratului meu și nu numai.
– Cum ai ajuns la Dunărea Giurgiu?
– Am fost contactat de conducerea Dunării, iar la sfaturile mai multor apropiați, am decis sa îmi continui cariera aici.
– Ai fost unul dintre jucătorii de bază ai Dunării Giurgiu în sezonul trecut, ce te-a motivat atât de tare?
– Am avut o motivație puțin mai ciudată, criticile mai multor persoane din jurul clubului m-au motivat pe mine, împreună cu colegii mei, pentru a duce acest proiect unde îi este locul.
Ratarea loviturii de departajare, momentul decisiv al carierei!
– Care a fost cel mai dificil moment al carierei tale?
– Unul din cele mai grele momente din cariera mea a fost ratarea penalty-ului decisiv, acum 2 ani în play-off-ul pentru promovare.
– Care a fost cel mai greu moment al vieții tale?
– Cel mai greu moment din viața mea a fost trecerea dintr-un oraș mic în capitală, la o vârstă fragedă fără a avea pe nimeni în jurul meu.
– Cum ai trecut peste cele două momente amintite mai devreme?
– Am început să muncesc din ce în ce mai mult pentru a-mi îndeplini visul, apoi am fost norocos să-l cunosc pe Andrei Nemțescu, actualul antrenor al clubului, care m-a ajutat și motivat să trec peste toate problemele.
– Ce obiective ți-ai fixat la Dunărea Giurgiu în sezonul următor din Liga 3?
– Obiectivele pentru următorul sezon de Liga 3 sunt de a obține cât mai multe puncte și, de ce nu, clasarea în play-off, chiar dacă suntem o echipă nou-promovată.
Marele vis: naționala României!
– Dacă ar fi să schimbi ceva din trecutul tău ce ai vrea să schimbi?
– Daca ar fi sa schimb ceva, nu aș mai avea încredere în anumite persoane, care mi-au făcut tot felul de promisiuni, iar eu fiind încă un copil, m-am bazat pe cuvântul lor, ca apoi să am foarte multe de pierdut.
– Ai vreun fotbalist care te inspiră, vreun idol? Și ce-ți place la el?
– Personal, jucătorul care m-a făcut să iubesc fotbalul este Andres Iniesta. Siguranța și creativitatea lui la mijlocul terenului m-au făcut să aleg poziția de mijlocaș central.
– Care e visul tău legat de fotbal?
– Visul meu legat de fotbal este să îmbrac, într-o bună zi, tricoul naționalei României.