Lupta CSA Steaua – FCSB s-a mutat în Giulești. Rapidiștii se ceartă între ei: „Unde sunt trofeele?
Horia Manoliu, președintele executiv al AFC Rapid, susține de câțiva ani că gruparea nou-promovată în primul eșalon este doar o clonă. Astfel discuțiile s-au întețit asupra acestui subiect.
Dincolo de probleme cu care se confruntă Rapid la promovare a mai apărut un subiect de scandal. S-au lansat acuzații de furt din interiorul clubului alb-vișiniu.
Omul de afaceri Horia Manoliu susține că toate trofeele și distincțiile importante, câștigate de echipa înființată în 1923, s-au volatilizat.
Lupta CSA Steaua – FCSB s-a mutat în Giulești. Rapidiștii se ceartă între ei: „Unde sunt trofeele?”
La 4 august 2020, Tribunalul București a anulat dreptul celor de la FC Rapid 1923 SA de a mai folosi exclusiv marca notorie cu vulturul, dar și celelalte mărci și sigle cumpărate prin licitație în 2018. Hotărârea Tribunalului nu a fost definitivă, dar a fost executorie.
”Trofeele? Fizic au dispărut! Noi acum suntem la stadiul la care facem o muncă de detectivi pentru a afla unde sunt.
Cert este că trofeele au dispărut de la Baza ProRapid!”, a spus Manoliu, pentru Digi Sport.
Lupta dintre cele două entități care susțin aceeași cauză, pe Mai mult, omul de afaceri susține că trofeele importante, câștigate de echipa înființată în 1923, au dispărut. Totul, din cauza diferendului pentru marcă și palmares.
”Trofeele? Fizic au dispărut! Noi acum suntem la stadiul la care facem o muncă de detectivi pentru a afla unde sunt.
Cert este că trofeele au dispărut de la Baza ProRapid!”, a spus Manoliu.
Unica șansă ca Rapid să nu dispară suntem noi, AFC, crede Manoliu
Lupta dintre cele două entități care susțin aceeași cauză, pe modelul CSA Steaua – FCSB, nu se va opri în scurt timp.
”Vom depune și un memoriu luna aceasta, fix pe această temă, pentru că noi, toți rapidiștii, dar nu numai, vrem să știm unde ne sunt trofeele! Și cum puteau să dispară așa pur și simplu de la Baza ProRapid?”, a continuat Manoliu.
”Imediat după ce s-a declarat falimentul, în luna iulie 2016, la doar câteva zile noi am înscris echipa în Liga 5, deci nu a fost întrerupere de un sezon. Unica șansă ca Rapid să nu dispară suntem noi, AFC!
Tudorache, Burcă și Andrei Nicolescu au înființat o clonă! Și vor răspunde, mai devreme sau mai târziu, pentru asta!”, a încheiat Manoliu.
Horia Manoliu în august 2020: „Acum există un singur Rapid, noi”
Horia Manoliu a explicat pentru ProSport în august 2020 de ce AFC Rapid are legea de partea sa și de la ce a pornit tot războiul în ceea ce privește marca și numele pentru care cele două entități se luptă.
Acesta nu se consideră protagonistul acestei „lupte” pentru marcă, ci crede că legea începe să-i dea dreptate asociației pe care o conduce.
„Nu mă simt «omul negru» în toată problema Rapidului. Noi am dat comunicat din septembrie 2017 cu ce vrem să facem, toți știau ce pași vom urma. Hotărârea de la tribunal este executorie. Eu nu am nici un interes, interesul este Rapid, iar cineva nu a acționat corect de la început. Vedeți că nu Academia Rapid a cumpărat sigla, ci Fotbal Club R.
Și noi am dat în judecată lichidatorul Sierra Quadrant, pentru că ei nici nu existau la acel moment. În primul rând, discuțiile au plecat prost prin comunicatul lor din 2017, prin care ni s-a spus, mai exact am fost somați ca în termen de 48 de ore să predăm actele.
Am încercat să discutăm la început, au fost niște tatonări, dar neserioase, din punctul meu de vedere. Acum există un singur Rapid, noi. Noi suntem continuatorii societății care acum e în faliment, că așa au vrut unii. Ei sunt înființați în 2018, dacă nu mă înșel, nu au nici o treabă.
Legea este cea care te legitimează, nu masa de suporteri, fanii au fost duși în eroare, iar dacă ei aleg să susțină o clonă, nu avem ce face. Se vede ce proiect serios reprezintă ei dacă au datorii de 2 milioane de euro”, a spus Horia Manoliu în exclusivitate pentru ProSport.