Marian Ivan (51 ani), component al „Generației de Aur”, a fost numit cetățean de onoare în Bragadiru. Pentru fostul atacant al echipelor FC Brașov, Steaua și Dinamo este a doua „diplomă” de acest gen, după ce în 1994, în urma Cupei Mondiale din Statele Unite ale Americii, a devenit cetățean de onoare și în București.
Component al Generației de Aur, Marian Ivan s-a stabilit de aproximativ 20 de ani în Brașov, dar el este născut în Bragadiru, motiv pentru autoritățile locale să-i ofere această premiere.
„Autoritățile din Bragadiru, localitatea de unde am plecat eu, unde m-am născut de fapt, au făcut un gest frumos. Pentru mine a fost un moment emoționant, o recunoaștere a meritelor și îi mulțumesc pe această cale primarului Vasile Cimpoeru. Până la urmă nu au uitat de unde am plecat, eu am rămas plăcut surprins. Din Bragadiru nu au plecat foarte mulți sportivi, s-au gândit la mine, a fost ședință de Consiliu Local, mi s-a înmânat premiul, cu aplauze, a fost emoționant. Cred că oricărui sportiv i-ar fi plăcut un asemenea premiu, este un drum foarte lung spre performanță, nu este ușor”, ne-a declarat Marian Ivan, care a prins Cupa Mondială de fotbal din 1994, unde România a ajuns până în sferturile de finală, fiind legitimat la FC Brașov.
„Au trecut ceva ani de când m-am lăsat de fotbal, dar am simțit din nou bucuria și aplauzele pe care le primește un sportiv de performanță. Înseamnă că am lăsat ceva în urmă. De fapt asta este și menirea noastră, să lăsăm ceva în urmă, pentru că nu luăm nimic cu noi. Și să fim un exemplu pentru generațiile care vin din urmă. Dacă nu ai exemple și idoli, nu te poți cățăra în vârful piramidei”, Marian Ivan, componen al echipei naționale la Cupa Mondială din 1994
Observator azi în fotbalul românesc la nivelul Ligii 1, fostul atacant s-ar bucura dacă și Bragadiru va reuși pe viitor să-și facă o echipă capabilă să ajungă în primul eșalon, precum Voluntari și Clinceni. Dar marele of al lui Marian Ivan rămâne prăbușirea fotbalului din Brașov.
Marca FC Brașov se află azi la primărie, dar la nivel local nu s-a ajuns încă la un consens pentru reînființarea echipei-fanion, care la începutul anilor 2000 aducea Inter Milano, echipa brazilianului Ronaldo, la poalele Tâmpei.
„Nu-mi place diletantismul, nu-mi plac ligile astea inferioare. Eu vreau ca echipa mea FC Brașov, acolo unde eu și colegii mei am făcut performanță, unde ne-am rupt picioarele, să revină în prim-planul fotbalului românesc. Vreau să revăd echipa în prima ligă, să văd și un stadion. Este loc și pentru ceilalți, tot timpul au fost echipe multe în Brașov, dar formația fanion a orașului trebuie să existe și să fie susținută de toată suflarea brașoveană, așa văd eu lucrurile. Și nu cred că numai eu vreau asta, doar că batem pasul pe loc. Și nu că am rămas în urmă, dar suntem la ani lumină distanță de fotbalul adevărat”, a susținut Marian Ivan.
Fostul atacant al echipei FC Brașov a mărturist că este gata să se implice pentru a readuce Brașovul în top, dar nimeni nu i-a propus până acum ceva în acest sens: „De când m-am lăsat de fotbal, nu m-a căutat nimeni să discute cu mine despre o eventuală colaborare. Spre suprinderea mea, în fotbalul brașovean efectiv nimeni nu m-a întrebat dacă vreau să colaborăm”.
Azi, Brașovul se „scaldă” în eșaloanele inferioare când vine vorba despre fotbal. Suporterii au înființat SR Brașov, echipă pe care au reușit să o aducă în liga a treia. Pe de altă parte, Primăria susține Corona Brașov, care la rândul ei a promovat în al treilea eșalon. Tot aici a primit invitația de a participa și ACS Kids Tâmpa Brașov, una dintre cele mai bune academii din țară.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER