Fost președinte la Pandurii în perioada 2003-2014, Marin Condescu n-a rămas dator lui Dumitru Dragomir, după ce fostul președinte al LPF a afirmat vineri, în cadrul emisiunii ProSport Live, că nimeni n-ar fi auzit de echipa din Târgu Jiu dacă aceasta n-ar fi fost antrenată de Edward Iordănescu.
Condescu a ținut să-i reamintească lui Dragomir că cea mai mare performanță a echipei Pandurii datează dinainte de venirea lui Iordănescu la Târgu Jiu.
„Îl respect pe Dumitru Dragomir, fiindcă, e și mai în vârstă ca mine, și a fost unul dintre cei mai buni conducători din România, dar se pare că, o dată cu înaintarea în vârstă, a început să sufere de amnezie.
Pandurii, care juca în Liga 1 din 2005, a fost vicecampionă a României în 2013 și s-a calificat în grupele Europa League, cu Cristi Pustai antrenor, după ce a eliminat Sporting Braga în play-off. E adevărat că ne-a dus și Edi în preliminarile Europa League în 2016”, a declarat Condescu, pentru ProSport.
„Eu l-am admirat pe Condescu. S-a certat de multe ori cu mine în perioada în care eu eram președinte și el conducător. Nu știu ce Dumnezeu are! Îmi scapă ceva… Tot trebuie să meargă pe blat și dacă are dreptate. De ce nu a spus lucrurile astea atunci?Ce dacă lua Răducan salariu ăla? Nu a semnat? Cu Edi e la fel. Auzea cineva de fotbalul din Târgu Jiu dacă nu era Edi? Ce Dumnezeu!”, spunea Dumitru Dragomir în cadrul emisiunii ProSport Live.
Edi Iordănescu a antrenat Pandurii Târgu Jiu în perioada decembrie 2014 – iunie 2016.
Scandalul mediatic a fost declanșat săptămâna trecută de Marin Condescu, după ce fostul antrenor, împreună cu fostul președinte de la Pandurii, Edi Iordănescu, respectiv Narcis Răducan, au solicitat, în instanță, la începutul acestui an, falimentul clubului gorjean, invocând unele restanțe.
Condescu, cel care are calitatea de principal creditor la Pandurii, a prezentat o serie de documente, prin care Iordănescu și Răducanu încasau, în perioada respectivă, sume colosale de la clubul din Târgu Jiu.
Mai mult, Narcis Răducan ar fi încasat și un comision de 50.000 de euro, din transferul lui Ioan Hora la Konyaspor, în contextul în care jucătorii de la Pandurii aveau restanțe de câteva luni.
Înființată în 1962, Pandurii Târgu Jiu a promovat, în premieră, în Liga 1, în 2005, iar în 2013 a devenit vicecampioană națională și, ulterior, s-a calificat în grupele Europa League, unde a reușit să obțină 2 puncte, dintr-o grupă din care au mai făcut parte Fiorentina, Pacos Ferreira și Dnipro Dnipropetrovsk.
În tururile preliminare, gorjenii, antrenați de Cristi Pustai, eliminaseră Levadia Tallin, Hapoel Tel Aviv si Sporting Braga.
În 2016, Pandurii, antrenată de Edi Iordănescu, încheia Liga 1 pe locul 3. Ulterior, cu Petre Grigoraș la timonă, echipa din Târgu Jiu era eliminată din preliminariile Europa League, de Maccabi Tel Aviv. În 2017, Pandurii intra în insolvență și retrograda din Liga 1, cu Flavius Stoican pe banca tehnică, vara trecută a retrogradat și din Liga 2, iar în prezent se află pe locul 3 în Seria 7 din Liga 3, cu șanse mici de promovare.
Pe 31 martie 2022, instanța va stabili dacă CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu iese sau nu din insolvență, în caz contrat urmând să fie declarat falimentul clubului. Condescu speră ca, până la finele lunii viitoare, Pandurii să poată face dovada că a respectat planul de reorganizare și să mai achite din datorii, mai ales că, zilele trecute, a câștigat și procesul cu Consiliul Local Târgu Jiu, unul dintre membrii-asociați ai clubului.
Deși, în urmă cu un an, Înalta Curte de Justiție și Casație obligase Primăria Târgu Jiu la plata a 3 milioane de lei, pentru cotizațiile neachitate în perioada 2014-2017, actualul primar din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a depus o noua acțiune în instanță, susținând că Primăria Târgu Jiu și Consiliul Local Târgu Jiu, care nu are practic conturi, sunt 2 entități diferite!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER