Ministrul Apărării a anunțat ce buget va avea CSA Steaua în următorii doi ani: „Nu-mi permit în acest moment să pierd marca Steaua”
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a declarat, marți, că protejarea mărcii Steaua s-a făcut prin înscrierea echipei de fotbal în Liga a 4-a, el menționând că echipa va beneficia de o finanțare de 300.000 de euro pentru cel puțin doi ani, bani proveniți din veniturile proprii ale CSA Steaua.
„Pentru următorii cel puțin doi ani avem asigurată finanțarea. E vorba de 300.000 de euro, discutăm de Liga a 4-a. (…) În acest moment nici infrastructura nu ne permite prezența în Liga I. Acești 300.000 de euro vin din veniturile proprii ale CSA Steaua.”, a precizat Leș în cadrul unei audieri la Comisia de Apărare din Senat pe tema protejării mărcii Steaua.
El a arătat că protejarea mărcii Steaua s-a făcut înscriind echipa în Liga a 4-a.
„Nefolosirea pe o perioadă de 5 ani neîntrerupt ar da dreptul oricărei persoane să solicite decăderea titularului din drepturile oferite de marcă. De aceea am ajuns la această soluție (înscrierea în Liga a 4-a, n.r.) „, a spus Leș, care a arătat că înscrierea s-a făcut în 2016 de către CSA și că înscrierea în ligă e obligatorie pentru a nu se pierde marca.
„MApN a făcut demersuri pentru protejarea mărcii Steaua. În aprilie 2016 valoarea pentru utilizarea mărcii a fost calculată la 3,7 milioane de euro pe an. Pe 10 ani, discutăm de 37 de milioane de euro, ca prejudiciu. MApN a făcut demersuri și a fost deschis un proces pentru recuperarea acestui prejudiciu”, a explicat Leș.
El a spus că CSA a identificat existența în principiu a 2 modalități de valorificare a mărcii, respectiv prin asociere și prin autorizarea folosirii mărcii, dar a subliniat că în acest moment nu există în legislație prevederi care să reglementeze procedurile de valorificare a activelor fixe necorporale.
„Nu îmi permit în acest moment să pierd marca Steaua, pentru că dacă nu luam nicio măsură pierdeam marca Steaua. Nu avem cum să mergem până nu finalizăm aceste procese. Să vedem care va fi soluția instanței și ulterior vom încerca să găsim și reglementări legale care să ne ajute în valorificarea acestei mărci”, le-a mai spus Leș senatorilor din Comisia de Apărare.