Mircea Sandu, fostul președinte al FRF, a amendat faptul că naționala României de fotbal nu s-a calificat la tuneul final deși organizează mai multe partide la București.
Fostul fotbalist, ajuns acum la 68 de ani, a îmbrăcat tricoul echipei naționale a României de 18 ori.
În 1990, cel ce avea să fie supranumit „Nașul” a dat gazonul pe munca de birou, fiind instalat în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal, unde a fost de neclintit timp de 24 de ani.
Din 2007 până în 2014, Mircea Sandu a fost reprezentantul României în Comitetul Executiv al UEFA, iar 23 de ani din cei 24 petrecuți în fruntea FRF a făcut parte din comisiile forului european.
„Va fi un Campionat European în condiţii de pandemie, chiar dacă există aceste relaxări ale condiţiilor grele de până acum. Dacă va fi ridicat gradul de ocupare a stadionului la 50% din capacitate va fi foarte bine, 25.000 de oameni, dar nu cred că vor veni foarte mulţi din afară, poate mai mulţi vor veni din Macedonia de Nord, dar austrieci şi ucraineni nu cred că vor fi atât de mulţi.
Ratarea acestui obiectiv este una dintre marile suferinţe, nerealizări ale fotbalului românesc. Să organizezi un European şi să nu fii prezent, în condiţiile în care trebuia doar să împingi uşa un pic, pentru că uşile erau deschise, este dureros. Sigur că este o mare pierdere. Uitaţi-vă la echipa de tineret, după Rădoi a venit şi Mutu cu aceasta euforie, bucurie a unor jucători cu perspective, care au ţinut piept unor echipe puternice, solide fizic.
În condiţiile actuale pierzi din imagine, pierzi bani foarte mulţi, pierzi încrederea jucătorului, a suporterului, sunt pierderi, nu e nimic pozitiv. În condiţiile în care Bucureştiul este unul dintre oraşele gazdă ale Campionatului European pierzi o şansă unică. Vedeţi cum s-a dezvoltat Ungaria”, a declarat Mircea Sandu pentru Agerpres.
„Nu avem o soluţie de la Otopeni la Bucureşti. Mă gândesc că ar fi trebuit să găsească o soluţie, să scoată din Otopeni o autostradă pentru autocare şi aşa mai departe. Iar, la Bucureşti joacă Macedonia de Nord, Austria, Ucraina, marea majoritate poate vin cu maşini, mă gândesc că autostrada Timişoara – Bucureşti ar fi fost binevenită.
Austriecii şi chiar şi macedonenii, prin Serbia, ar fi ajuns mai uşor la Bucureşti. În sfârşit, când nu vom mai fi noi, peste vreo 20 de ani, probabil că copiii şi nepoţii noştri vor circula în condiţii mai bune de siguranţă. În schimb, vor rămâne stadioanele Steaua, Valentin Stănescu (Giuleşti) şi Arcul de Triumf.
Şi ca să terminăm cu toată tevatura, stadionul de rugby s-a modernizat şi a devenit un stadion multifuncţional datorită propunerii făcute de Dumitru Mihalache, de nimeni altcineva.
Nu s-a putut în Regie, nu s-a putut în Dr. Staicovici şi atunci s-a venit cu ideea pentru acest stadion, mai ales că era într-o poziţie excepţională, în centru, cu hoteluri aproape şi aşa mai departe. Precizez asta pentru a nu mai beneficia alţii de binefacerile pentru rugbyul românesc, pentru că nu merită. El este singurul care a susţinut această propunere, a încheiat fostul președinte al FRF.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER