Mititelu a tunat, după decizia FIFA: „Cerem repunerea în drepturi și interzicerea grupării din Liga 1 de a mai folosi numele, culorile și însemnele clubului FC Universitatea Craiova!”. Ce riscă echipa lui Pițurcă și FRF

Decizia FIFA în cazul Josh Mitchell, în urma căreia U Craiova 1948 a fost obligată să-i plătească 86.000 de dolari australianului nu e contestată de Adrian Mititelu pentru că forul fotbalistic mondial dă de înțeles că echipa din Liga a III-a este continuatoarea fostului club Universitatea Craiova.

Acum,conducerea clubului a postat pe pagina de facebook a FC Universitatea Craiova 1948: „In luna ianuarie vom solicita Federatiei Romane de Fotbal sa repare ce se mai poate repara in ceea ce priveste efectele actiunilor ilegale si iresponsabile initiate de FRF incepand cu iulie 2011. Reparatia consta in repunerea clubului in drepturile anterioare si interzicerea gruparii (CSU 2013) de a mai folosi numele, culorile si insemnele clubului FC UNIVERSITATEA CRAIOVA. In situatia in care FRF nu va reglementa de urgenta aceasta situatie vom initia printr-o actiune obligatia de a face impotriva FRF si CSU CRAIOVA cu consecinta ca ambele structuri sa suporte daunele aduse clubului nostru prin folosirea ilegala a numelui, culorilor si a insemnelor clubului nostru”.

Mititelu declara marți după-amiază pentru Eurosport: „Deciza luată de FIFA este ireversibilă. Urmează să facem cerere către Federația Română de Fotbal pentru ca echipa din Liga 1 să-și schimbe denumirea. Mai mult, îi vom da în judecată pe cei din prima ligă pentru că ne-au furat absolut tot, inclusiv suporterii. Vor avea de plătit sume foarte mari de bani”.

„În cazul în care FRF ne respinge apelul, vom merge la TAS, deci n-au cum să scape. Ne vom lupta să promovăm în Liga 1 și sper ca până în 2022 să fim acolo”, a încheiat patronul celor de la FC Universitatea Craiova 1948.

Cum a fost dezafiliată Craiova lui Mititelu

La 20 iulie 2011, la o ședință a Comitetului Executiv al FRF, s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club „U” Craiova SA, excluderea fiind pusă pe seama încălcării grave a statutului Federației, fără a se detalia și motiva în ce au constat încălcările și gravitatea lor

Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea căreia nu s-au respectat prevederile statutare, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, în calitatea lor de atunci de conducători ai Federației Române de Fotbal, respectiv ai Ligii Profesioniste de Fotbal și-au folosit influența și autoritatea față de ceilalți membri ai Comitetului Executiv al FRF, susțin procurorii

Ulterior, arată procurorii, la 25 iunie 2012, printr-o sentință civilă, Curtea de Apel București a stabilit că măsura excluderii provizorii a Craiovei a fost adoptată cu „un manifest exces de putere, iar prin punerea sa în aplicare s-au produs deja consecințe iremediabile din punct de vedere material și al activității sportive, care se perpetuează în timp”

În rechizitoriu se mai precizează că urmare a deciziei de excludere a SC Fotbal Club „U” Craiova SA din FRF, contractele civile dintre club și jucătorii săi de fotbal au fost desființate, iar aceștia au fost legitimați la alte cluburi sportive, fără nicio contraprestație aferentă drepturilor federative ale acestora

Toate acestea, susține DNA, în condițiile în care drepturile federative fuseseră puse sub sechestru legal, aplicat pe seama clubului craiovean, ca urmare a existenței unor obligații față de bugetul statului.
La data de 15 iunie 2017, Curtea de Apel a anulat toate condamnările și prejudicile stabilite de Tribunalul București.

Publicat: 17 12. 2019, 18:30
Actualizat: 17 12. 2019, 18:40