Florin Talpan, jurist la CSA Steaua, a făcut scandal la procesul CSA Steaua – FCSB, care s-a desfășurat azi la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Iritarea acestuia a pornit după o declarație a avocatului Dan Idita.
„Toate secțiile sportive ale CSA au funcționat sub aceeași denumire și marca, dar sectia de fotbal a fost desprinsa definitiv. Iar palmaresul este aferent activitatii fotbalistice.
UEFA operează cu un coeficient care face parte din palmares, iar coeficientul aparține FCSB. Scopul legii a fost de a proteja echipa Steaua Bucuresti, nu de a o desființa”, a spus acesta, fiind oprit.
„Am tăcut, dar încearcă să vă inducă în eroare”, s-a băgat în discuție Talpan
Președinta de complet i-a cerut să se calmeze apoi Virgil Boglea a completat.
„Coeficientul se calculează la 5 ani. În 1998 AFC a participat în cupele europene datorită coeficientului din anii anteriori. E clar că lotul, culorile au fost luate in consecință”, a spus și celăllat avocat Virgil Boglea.
Verdictul privind palmaresul echipei Steaua București se amână din nou! Când a fost stabilit următorul termen în procesul FCSB – CSA
În cele din urmă, Florin Talpan a primit cuvântul.
„Îmi cer scuze, doamna președinte. Colegii mei au încercat să vă inducă în eroare cât au putut, păcat de suporterii din sală care plâng pentru Steaua. Va solicităm să respingeți cererea.
Nu sunt îndeplinite condițiile de admisibilitate. Apreciem că întrebările nu privesc o problemă de drept. Noi am demonstrat că palmaresul aparține CSA STEAUA din 1947 până în 1998″, a declarat Florin Talpan.
Bătălia juridică dintre entitățile implicate durează deja de mai bine de opt ani, iar palmaresul este departe de a fi adjudecat de una dintre părți. În 2019, CSA Steaua, clubul din Liga a 2-a, a primit câștig de cauză în privința istoriei clubului Steaua până în anul 2003, când a fost preluat de Gigi Becali, însă, în urma primului recurs formulat de FCSB, perioada 1998-2003 a fost exclusă din palmaresul „militarilor” și a rămas „în aer”.
Clubul din Superliga a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde speța se va judeca pe procedură, nu pe fond, astfel că se va urmări dacă, inițial, legea a fost aplicată corect sau eronat.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER