Secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua a remizat în ultimul meci disputat pe stadionul Ghencea, 2-2 cu Poli Iași. Aceasta a fost și partida care a înrăutățit relația dintre Florin Talpan și AS47, o asociație care reprezintă suporterii clubului Armatei.
AS47 a organizat o întâlnire a legendelor clubului Steaua imediat după meci, în lojele stadionului Ghencea, însă Florin Talpan n-a fost chemat, motiv de supărare pentru juristul CSA Steaua, singurul om care a reprezentat clubul în instanță în războaiele cu FCSB.
ProSport a aflat motivul pentru care AS47 are o relație rece cu Florin Talpan, deși acesta din urmă și-a trecut în palmares mai multe succese importante, iar printre acestea se numără recuperarea siglei și brandului Steaua București.
Scandalul dintre AS47 și Florin Talpan datează din anul 2020, când Asociația Steliștilor 1947 cerea celor de la CSA Steaua să poată folosi gratuit marca Steaua. În plus, AS47 voia să intre și în marketingul clubului din Ghencea: „Planurile AS47 sunt în completarea marketingului CSA Steaua, existând deschidere din partea noastră pentru a ne oferi sprijin, dat fiind faptul că ațiunile de până acum nu se ridică la standardele unui club precum Steaua, iar cel mai bun etalon și obiectiv critic este suporterul. (…) Reiterăm faptul că asociația nu își dorește să substituie clubul, ci să îi vină în completare. Până acum, eventualele încercări ale serviciului de marketing CSA Steaua de a găsi sponsori pentru echipă nu au avut ecou, așdar reluăm rugămintea de a ne permite să ajutăm, fondurile obținute fiind exclusiv ale echipei”.
CSA Steaua a trimis un răspuns cu antetul și semnătura lui Florin Talpan, consilierului juridic șef, prin care a refuzat cererea AS47.
„Dreptul de folosire a mărcii Steaua București nu poate fi cedat gratuit către nimeni. Trebuie să plătească licență de folosință. Așa cum a explicat în propria sa solicitare, Asociația Steliștilor 47 dorește să folosească numele și emblema Stelei București în activități comerciale (pe cardurile de membru AS47, pe obiecte produse de AS47). Aceste acțiuni încalcă în mod direct dreptul de proprietate intelectuală pe care Clubul Sportiv al Armatei Steaua București îl are asupra mărcii Steaua.
Este irelevant dacă programele de meci pe care AS47 dorește să le tipărească vor fi distribuite sau nu gratuit. Atât timp cât numele și emblema Stelei București se regăsesc pe aceste materiale, AS47 va avea parte de un câștig în ceea ce privește creșterea notorietății, prin asocierea cu marca Steaua. Și această acțiune încalcă dreptul de proprietate intelectuală al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București deci implicit încalcă legea. Printr-o potențială asociere a brandului Steaua București cu Asociația Steliștilor 47 se poate crea o confuzie în rândul suporterilor steliști, care ar putea ajunge la concluzia greșită că această asociație reprezintă în vreun fel Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Se poate ajunge chiar la aceleași confuzi și probleme pe care CSA Steaua le are cu societatea Fotbal Club FCSB, societate cu care se află în litigiu pentru recuperarea unui prejudiciu făcut prin folosirea fără drept a mărcii Steaua”, este o parte a răspunsului CSA către AS47.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER