Parcă mai ieri Demetrio Albertini era motorul Milanului și al squadrei azzurra la centrul terenului. Acum cu greu îl recunoști dincolo de gazon: costum negru, cravată la fel, cămașă albă, zici mai degrabă că ai în față un director de bancă decât un fost fotbalist.
Aveți în România o copie perfectă, pe nume Ionuț Lupescu, directorul general al FRF. De ce nu antrenor? Nu am avut acea chemare de a continua pe banca tehnică. Mă simt foarte bine în costum, chiar dacă la început a fost mai greu. Îmi place ceea ce fac și știu că Lupescu a ales același drum în România. Îi doresc mult succes.
Ați jucat de mai multe ori împotriva României sau a echipelor românești. Cum vedeți naționala lui Pițurcă în comparație cu ceea ce a arătat în trecut? România a avut mereu jucători foarte tehnici, inventivi. Aceasta a și fost principala calitate mult timp, dar talentul nu era susținut de o disciplină tactică pe măsură și nici financiar nu exista o motivație corespunzătoare. Actuala națională e foarte puternică, așa cum remarca just și selecționerul Roberto Donadoni, ca forță a grupului. O națională care face grupul, cum spunem noi, italienii, e cel mai dificil tip de adversar, pentru că are unitate, disciplină tactică, elemente care completează într-un mod periculos pentru adversari cadrul deja tradițional al unei bune tehnicități. Hagi v-a fost adversar, Mutu nu. Puteți face totuși o paralelă între cei doi? Hagi a fost extraordinar. Un jucător care se naște la mulți ani o dată. În 1994, doar lipsa de disciplină tactică despre care vorbeam v-a oprit să ajungeți cel puțin între primele patru echipe ale lumii. Și atunci, ca și acum, România avea trei-patru jucători care puteau face diferența în orice moment. Însă grupul nu se ridica la nivelul de acum. Dacă ați fi mers în semifinale, Hagi s-ar fi bătut cu Romario pentru „Balonul de Aur“. Mutu este alt tip de jucător, nu cred că se poate face comparație între el și Hagi. Mutu mai are momente când dispare din joc, dar rămâne foarte periculos, pentru că este inteligent și știe când și cum să rupă ritmul.
Trece România de grupă? Nu există favorită într-o astfel de grupă. Ceea ce nu-mi doresc însă, este ca România să repete rolul Greciei, pentru că are potențial superior față de ceea ce au arătat elenii acum patru ani. Asta o spun ca italian, conștient de faptul că a bate România va fi o misiune teribil de grea. Ceea ce îmi doresc este ca România să nu repete rolul Greciei, pentru că are potențial superior față de ceea ce au arătat grecii acum patru ani Demetrio Albertini, fost internațional
Mutu mai are momente când dispare din joc, dar rămâne foarte periculos, pentru că este inteligent și știe când și cum să rupă ritmul Demetrio Albertini, fost internațional
79 de meciuri a jucat Albertini la echipa națională, în perioada 1991-2002, marcând trei goluri
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER