Atac exploziv, defensivă slabă. Analiza punctelor forte și a celor slabe din echipa Ungariei. Unde îi poate surprinde Victor Pițurcă
Partida de care depinde în mare măsură viitorul naționalei – în sensul șanselor de calificare la barajul pentru CM 2014 – se apropie. Au mai rămas aproximativ 24 de ore până la disputa care va genera mobilizare generală în toată România.
Pe hârtie, Ungaria pleacă cu un mic avantaj, având în vedere diferența de valoare dintre cele două loturi, însă tricolorii pot reduce ecartul prin dăruire. Mai jos vă prezentăm punctele forte și cele slabe ale maghiarilor. Ofensiva lor este una de temut, însă au destule carențe în plan defensiv, mai ales în ceea ce privește organizarea, astfel că există premisele unui meci extrem de spectaculos, cu destule goluri.
Punctele forte ale Ungariei
» Atacul este principala armă a Ungariei, echipă care are un atacant excepțional: Adam Szalai. Acesta are evoluții unanim apreciate în Bundesliga, acolo unde l-a suplinit cu succes pe golgheterul lui Schalke, Huntelaar, accidentat. Vârful lasă senzația că poate marca indiferent de adversarul pe care îl are în față.
» Oamenii care vor juca în spatele lui Szalai sunt și ei de o calitate foarte bună. Balasz Dzsudzsak, cel care va juca în banda stângă, e foarte rapid, pasează excelent și apare în dese rânduri la finalizare. Are un start de sezon foarte bun la Dinamo Moscova, acolo unde Dan Petrescu îl vede drept unul dintre motoarele echipei.
Situația sa este asemănătoare cu a lui Vladimir Koman, mijlocașul dreapta; și acesta este un jucător creativ, care poate crea mari probleme defensivei române.
Punctele slabe ale Ungariei
» Marea problemă a lui Sandor Egervari este centrul apărării. Cel mai experimentat fundaș maghiar, Roland Juhasz, nu este inclus în lot. El a pierdut echipa la Anderlecht și a fost împrumutat în iarnă la Videoton, dar nici aici nu a apucat să joace prea mult.
» Postul de fundaș dreapta este, ca și în cazul României, o altă problemă în echipa maghiară. Vilmos Vanczák va fi titular, după ce, în multe partide din preliminarii, Jozsef Varga a fost titularul postului (poziția sa de bază este de mijlocaș defensiv). Chiar și așa, fără a apela la improvizații, Ungaria are o problemă mare: Vanczák este un fotbalist destul de lent, iar Maxim își poate folosi viteza superioară pentru a-i crea mari probleme.
» Adam Pinter a fost unul dintre închizători folosiți cel mai mult de Egervari în actualele preliminarii. Acesta nu a jucat foarte mult la Real Zaragoza în ultimul sezon, iar în vară a fost transferat la Tom Tomsk, unde nu a apucat să joace. În acest context, cel mai probabil Adam va fi doar rezervă mâine seară, urmând ca Egervari să îi aleagă pe Hajnal și Varga pentru postul de mijlocași la închiderer. Fost jucător la VfB Stuttgart, Hajnal a prins un sezon mai mult decât slab, iar șvabii au ales să îl împrumute în 2.Bundesliga, la FC Ingolstadt 04. Are ca atu experiența, însă dispare în multe momente din joc și nu mai are capacitatea de efort de altădată.
Echipe probabile:
ROMÂNIA 4-2-3-1
Tătărușanu – Mățel, Chiricheș, Goian, Raț – Bourceanu, Pintilii – Torje, Stancu, Maxim – Marica
Antrenor: Victor Pițurcă
UNGARIA 4-2-3-1
Ã. Bogdán – Vanczák, Korcsmár, Guzmics, Laczkó – Varga, Hajnal – Koman, Böde, Dzsudzsák – Szalai
Antrenor: Șandor Egervari