Victor Pițurcă a pus degetul pe rană. Selecționerul s-a declarat pentru promovarea jucătorilor autohtoni în dauna importurilor de străini, opinia lui fiind îmbrățișată și de conducerea FRF.
„De un an și jumătate tot spunem că avalanșa de străini e o problema. Eu am declarat că în primul an de când am intrat în Uniunea Europeană aveam 20% jucători străini în campionat. Acum, în al doilea an, avem 30%, dacă nu mă înșel. Nu pot să spun că îmi convine din punctul de vedere al identității echipei naționale. După părerea mea, numai un gentleman’s agreement ar putea face ceva în acest sens, pentru că Platini și Blatter n-au ajuns la un consens cu UE în privința Legii 6+5”, susține Ionuț Lupescu, completat și de unul dintre cei mai longevivi antrenori din Liga I, Sorin Cîrțu: „Puțini jucători sunt de calitate. Pentru mine, străinul trebuie să fie mai bun decât românul, că altfel nu îl mai aduc. Mai bine mizez pe tineri“.
Marian Iancu e neutru
Cu 17 străini în lot, dar și cu destui tineri promovați în ultimii ani, finanțatorul lui FC Timișoara, Marian Iancu, are o explicație a actualei politici a cluburilor: „Am adus mulți străini pentru că ne-am propus niște obiective, dar prefer să-i rodez pe tineri în ligile inferioare, nu neglijez acest aspect. Mă costă lunar 100.000 de euro echipele a II-a și a III-a, iar la sfârșit de an cei mai buni tineri fac saltul la echipa mare. Totuși, cluburile care nu au pepinieră proprie se orientează îndeosebi către piața de afară, sunt obligate să facă asta“.
"Jucătorii străini au stricat vestiarele echipelor noastre. Ei au salarii mari, deși nu joacă prea multe partide" – Dumitru Dragomir, președinte LPF
"Nu-mi amintesc niciun străin care să fi venit pe un milion de dolari și să fi fost transferat apoi pe cinci" – Victor Pițurcă, selecționer România 159 de jucători străini au fost legitimați în Liga I în tur
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER