România, pas important în drumul către barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2022! Toate calculele, după victoria importantă cu Armenia
România a învins-o pe Armenia, scor 1-0, și a făcut un pas important către barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2022.
România și Armenia s-au întâlnit luni seara, pe Stadionul Steaua din București, în cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, iar tricolorii au învins cu scorul de 1-0.
România a deschis scorul în minutul 26, prin reușita lui Alex Mitriță. Mulți dintre cei care și-au achiziționat bilete au ratat golul, din cauza faptului că accesul în stadion s-a făcut mult mai dificil și au fost ținuți în ploaie la porțile arenei din Ghencea.
Calculele pentru calificarea României la Campionatul Mondial din 2022
România mai are de disputat două meciuri în cadrul Grupei J, cu Islanda, pe teren propriu, pe 11 noiembrie, de la ora 21:45, și cu Liechtenstein, în deplasare, pe 14 noiembrie, de la ora 19:00.
Pentru a fi siguri de locul secund în Grupa J, tricolorii trebuie să obțină șase puncte din cele două partide rămase. Astfel, naționala lui Mirel Rădoi trebuie să învingă Islanda și Liechtenstein pentru a merge la barajul ce o poate califica la Campionatul Mondial din 2022.
O victorie a Macedoniei de Nord în fața Germaniei ar fi complicat lucrurile, însă nemții s-au impus cu scorul de 4-0, astfel că România nu mai depinde de celelalte rezultate dacă va obține cele șase puncte.
Clasamentul Grupei J:
Germania – 21 puncte
România – 13 puncte
Macedonia de Nord – 12 puncte
Armenia – 12 puncte
România – 10 puncte
Islanda – 8 puncte
Liechtenstein – 1 punct
Echipele pe care România le poate întâlni la barajul pentru Campionatul Mondial
Meciurile de baraj se vor disputa de această dată într-un nou format. România trebuie să câștige două meciuri eliminatorii pentru a ajunge la Campionatul Mondial, din moment ce 12 echipe se bat pentru 3 locuri.
La baraj, zece echipe vin din preliminarii (locurile 2), dar vor fi și două care obțin „biletele” prin Liga Națiunilor (acestea sunt momentan Țara Galilor și Austria). Partidele de la baraj se vor disputa într-o singură manșă, pe 24-25 martie, respectiv 28-29 martie.
Grupa A: Portugalia sau Serbia
Grupa B: Spania, Suedia sau Grecia
Grupa C: Elveția
Grupa D: Ucraina, Finlanda sau Bosnia
Grupa E: Cehia sau Țara Galilor
Grupa F: Scoția, Israel sau Austria
Grupa G: Olanda, Norvegia sau Turcia
Grupa H: Croația sau Rusia
Grupa I: Albania, Polonia sau Ungaria