Cine este omul care l-ar fi convins pe Mircea Lucescu să nu-l mai convoace pe Alex Mitriță la echipa națională: „Dacă-l chemi în contextul de acum, riști să-ți faci probleme singur!”. Scenariile din culise care au dat totul peste cap! EXCLUSIV

Cine este omul care l-ar fi convins pe Mircea Lucescu să nu-l mai convoace pe Alex Mitriță la echipa națională: „Dacă-l chemi în contextul de acum, riști să-ți faci probleme singur!”. Scenariile din culise care au dat totul peste cap! EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Sosirea lui Mircea Lucescu în postul de selecționer al României a redeschis dosarele câtorva fotbaliști care n-au făcut parte din „Generația de Suflet”, nucleul tricolorilor cu care Edi Iordănescu a calificat naționala la EURO 2024 și a ieșit acolo din grupe. Cel mai „fierbinte”, mai ales în contextul lipsei de alternative importante pentru reprezentativă, cazul Alex Mitriță.

A circulat câteva săptămâni în spațiul public informația că Lucescu îl va readuce pe Mitriță la națională cu ocazia primelor convocări din mandatul său, ce vor fi anunțate în acest week-end, pentru partidele cu Kosovo și Lituania din Liga Națiunilor. Și asta cu un temei real, sursele ProSport confirmând veridicitatea deciziei pe care Il Luce o luase în acel punct.

Dar, total neașteptat, lucrurile s-au schimbat dramatic! Surse din anturajul tricolorilor confirmă acum informația că selecționerul nu va apela, până la urmă, la Alex Mitriță, jucătorul exponențial al Universității Craiova, așa cum golazo.ro a anunțat în premieră. Cel puțin, aceasta e concluzia lui Lucescu la acest moment. Ce s-a întâmplat în culise?

În exclusivitate, ProSport îți dezvăluie toate informațiile și scenariile din spatele hotărârii lui Mircea Lucescu și cine este omul care l-a întors din drum pe tehnician, convingându-l să renunțe la serviciile lui Mitriță!

Cum a căzut scenariul cu Alex Mitriță în spatele atacantului 

Golgheterul la zi din Superliga, Alex Mitriță (29 ani) e și al doilea cel mai bine cotat fotbalist din competiția internă, 3,5 milioane euro potrivit transfermarkt, depășit doar de Darius Olaru. Decisiv pentru Universitatea Craiova, locul 2 în campionat, mijlocașul ofensiv a declarat inclusiv în ultimele zile că ar fi onorat să revină la națională. Așadar, contextul sportiv îl recomandă, voința există, cu toate acestea… nu se va întâmpla asta!

Explică, în exclusivitate, surse din anturajul naționalei:

Plecând de la ideea că îl va convoca, domnul Lucescu a analizat mai întâi scenariul folosirii lui Mitriță ca mijlocaș central. În 4-3-3, sistemul naționalei de până acum, rolul de inter nu i se potrivește, el nu are aport defensiv consistent. Staff-ul a analizat și varianta unei schimbări de sistem, spre 4-2-3-1, cu Man în dreapta, Mihăilă în stânga și Mitriță în spatele vârfului. Dar ce opțiuni viabile ai pentru cei doi închizători? Și unde joacă atunci căpitanul Nicolae Stanciu? În plus, schimbarea de sistem, de la prima acțiune, ar fi venit cu riscurile ei. Așadar, s-a renunțat la scenariul Mitriță mijlocaș”

Lucescu era decis să îl convoace, alături de Mihăilă și Coman, pentru flancul stâng

În calculele staff-ului naționalei și ale lui Mircea Lucescu s-a trecut la scenariul doi, cu Alex Mitriță utilizat în flancul stâng al ofensivei. Acolo unde există deja multiple opțiuni, situație moștenită din mandatul Edi Iordănescu.

Vali Mihăilă cu un start bun de sezon în Serie A pentru Parma, Florinel Coman care are 2 goluri în 3 meciuri și s-a adaptat excelent în Qatar, chiar și opțiunea Denis Drăguș, deși e utilizat atacant central la Trabzonspor.

Chiar și în aceste condiții, Mircea Lucescu ar fi gândit convocarea lui Mitriță! De aici, însă, cu alte perspective: utilizarea lui eventual pe parcursul partidei din Kosovo, nu din postura de titular!, iar asta doar funcție de cum vor evolua lucrurile în meciul de la Priștina. Apoi, o posibilă titularizare cu Lituania, în Ghencea, dar și aici favorit ar fi fost Mihăilă:

Teoretic, pe un teren dificil și cu un adversar care știm cât de mult te provoacă fizic, precum Kosovo, titularizarea lui Florinel Coman ar fi indicată, în teorie. Apoi, poți surprinde pe parcurs prin viteza și forța de pătrundere a lui Mihăilă, funcție de evoluția scorului. Acasă, cu Lituania, toate datele problemei te-ar duce spre titularizarea lui Mihăilă. Dacă un jucător în formă în Serie A nu e titular la națională… Și-atunci, ce faci cu Mitriță?”

După aceste discuții în staff, Mircea Lucescu a avut un dialog care ar fi tranșat lucrurile! Cu… fiul său!

Razvan Lucescu si tatal sau isi pregatesc revenirea la Rapid! Stranepotul lui Mircea Lucescu joaca pentru echipa lui Dan Sucu

„Dacă nu e titular, nemulțumirea lui poate deveni problematică”

În sezonul 2021/2022, Mitriță a jucat la PAOK Salonic, acolo unde a fost pregătit de Răzvan Lucescu, fiul selecționerului. Iar discuția din familie pe marginea jucătorului ar fi fost cea care l-a determinat pe Il Luce să se răzgândească, după cum dezvăluie în exclusivitate sursele ProSport.

Domnul Lucescu i-a împărtășit lui Răzvan toate detaliile de mai sus, discutate cu staff-ul naționalei, iar reacția lui Răzvan a fost fermă. Cert e că selecționerul s-a întors cu concluzia că există riscul ca Mitriță, dacă nu va juca pe cât își dorește, să devină problematic, așa cum s-a mai întâmplat. Iar dacă îl chemi în contextul de acum, când e greu să fie titular, riști să-ți faci probleme singur! Asta a trăit, probabil, și Răzvan, pe pielea lui, la PAOK cu Mitriță. La fel, Edi Iordănescu la națională”

Încă din luna martie a acestui an, când Mircea Lucescu nici nu se gândea poate că va deveni selecționer, Răzvan Lucescu s-a pronunțat cu privire la profilul lui Alex Mitriță, pe baza experienței avute cu el la PAOK.

Razvan Lucescu a cerut transferul lui Alexandru Mitrita la PAOK. Pretul urias a blocat cumpararea romanului „E super talentat!”

Iar declarațiile antrenorului de acum câteva luni a DigiSport capătă noi valențe în lumina informațiilor de mai sus, dezvăluite în exclusivitate acum de ProSport. Le întăresc! Iată ce spunea Răzvan Lucescu despre Mitriță:

  • „Dacă știe că toată lumea îl susține și e titular, dă orice”
  • „Îi place să știe că este important la o echipă. A avut momente în care nu juca titular, dar dacă juca era cel mai fericit”
  • „Jucător super talentat, decisiv în multe momente. Are o singură problemă: cedează în momentele de dificultate”

Cum a ieșit Alex Mitriță și din calculele lui Edi Iordănescu

Alex Mitriță, convocat inițial la începutul mandatului Edi Iordănescu, a ieșit apoi din calculele fostului selecționer și a absentat inclusiv din lotul pentru EURO 2024. În luna mai, ProSport a dezvăluit în exclusivitate AICI motivele reale ale acestei „rupturi”, unele care nu au avut legătură nici cu valoarea, nici cu forma olteanului.

Titularizat la meciul de debut al lui Iordănescu, amicalul cu Grecia din 2022, Mitriță ar fi fost mulțumit și nu ar fi apărut probleme. Ulterior, la acțiunea Liga Națiunilor din vara lui 2022, dându-și seama că nu e titular de drept la națională, talentatul mijlocaș ar fi intrat în conflict cu câțiva coechipieri:

Cu Burcă, cu Niță și chiar cu Crețu, care culmea acum a ajuns să îi fie coechipier la Craiova! Iordănescu a intervenit, i-a zis că face parte din grup doar dacă e 100% implicat, că nu se negociază implicarea, situația a devenit tensionată. Mitriță avea chef de caterincă, nu prea era el implicat în ce voia Iordănescu să lucreze pe-acolo”

În primul meci, cu Muntenegru, Mitriță a intrat pe teren doar în minutul 75, s-a terminat 0-2. La următorul meci, din Bosnia-Herțegovina, a fost lăsat în afara lotului! Iar la 1-0 cu Finlanda de la București a prins loc pe bancă, dar a rămas rezervă nefolosită.

Și de aici urmează al doilea episod șocant!

Nemulțumit că nu e jucat de Iordănescu mai mult și pentru că cei din grupul de la lot începuseră să îl evite după fazele de la începutul cantonamentului, Mitriță le-a zis secunzilor de la națională într-o seară, târziu, că pleacă. Pur și simplu că pleacă din cantonament, deși urma meciul cu Muntenegru! Le-a zis că dacă tot nu se simte dorit cum ar vrea, de ce să mai stea, își face bagajele și pleacă!”

Se pare că doar un dialog telefonic în acea noapte cu Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, l-a făcut pe Mitriță să nu plece din cantonamentul de la Mogoșoaia. Dar, pentru Iordănescu, decizia privind colaborarea cu mijlocașul era deja luată!

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Pe ce dată exactă vin ninsorile în București
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza. Pe ce dată exactă vin ninsorile în București
Vestea pe care Horațiu Moldovan nu voia să o audă, după ce l-a refuzat pe Mircea Lucescu la națională
Vestea pe care Horațiu Moldovan nu voia să o audă, după ce l-a refuzat pe Mircea Lucescu la națională
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre…
Mo Salah a decis! Anunțul agentului
Mo Salah a decis! Anunțul agentului
El 64 de ani, ea 30! Cuplu BOMBĂ în showbiz. S-au amorezat când nu se aștepta nimeni
El 64 de ani, ea 30! Cuplu BOMBĂ în showbiz. S-au amorezat când nu se aștepta nimeni
Gina Pistol, gafă de zile mari la Masterchef! Ce a făcut celebra prezentatoare
Gina Pistol, gafă de zile mari la Masterchef! Ce a făcut celebra prezentatoare
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar cu garnitură de…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Iubito, ce mâncăm azi? Bubulina: - Crize de nervi la grătar cu garnitură de…
Ciclonul Boris aduce val de frig şi ninsori în România. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună
Ciclonul Boris aduce val de frig şi ninsori în România. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună
ULUITOR! Un posibil SEMNAL de la EXTRATEREȘTRI a ajuns pe Pământ
ULUITOR! Un posibil SEMNAL de la EXTRATEREȘTRI a ajuns pe Pământ
Cum arată soţia lui Florin Prunea. Imagini rare cu femeia pe care fostul portar o iubeşte enorm
Cum arată soţia lui Florin Prunea. Imagini rare cu femeia pe care fostul portar o iubeşte enorm
Orașul de pe litoralul românesc în care un apartament cu 2 camere costă doar 5.000 de euro 😲
Orașul de pe litoralul românesc în care un apartament cu 2 camere costă doar 5.000 de euro 😲
Cea mai rea grupă de sânge. La ce pericol și boli sunt expuși oamenii cu această grupă
Cea mai rea grupă de sânge. La ce pericol și boli sunt expuși oamenii cu această grupă
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum…
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
A murit maestrul naiului din România! Artistul s-a stins din viață după ce a făcut infarct
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Sony a anunțat PlayStation 5 Pro. PREȚUL și data lansării
Casa Albă: SUA nu vor anunţa o schimbare a politicii privind utilizarea de către Ucraina a rachetelor cu rază lungă de acţiune
Casa Albă: SUA nu vor anunţa o schimbare a politicii privind utilizarea de către Ucraina a rachetelor cu rază lungă…
TOP SPEED & consum Dacia Duster 2024 pe Autobahn. Cum se descurcă – VIDEO
TOP SPEED & consum Dacia Duster 2024 pe Autobahn. Cum se descurcă – VIDEO
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă pe lângă medicină
Din ce face bani ispita Maria Tebieș după Insula Iubirii. Cu ce se mai ocupă pe lângă medicină
×