Islanda – România se apropie cu pași repezi, iar staff-urile ambelor formații au început deja să-și facă anumite calcule în privința jucătorilor. Nordicii au și ei probleme de efectiv, una din grijile selecționerului Erik Hamren fiind legată de situația lui Johann Berg Gudmundsson, unul din cei mai importanți jucători ai săi.
Pe 26 martie, naționala lui Mirel Rădoi își joacă ultima șansă pentru calificarea la Euro 2020 la barajul pe care-l dispută în Islanda. Tehnicianul României are multe probleme de efectiv, dar aceeași situație îi dă bătăi de cap și omologului Erik Hamren.
Unul dintre jucătorii reprezentativi ai nordicilor este Johann Berg Gudmunsson. Mijlocașul dreapta are a strâns 75 de selecții în naționala țării sale și a fost piesă de bază la ambele turnee finale la care Islanda a participat în istorie: Euro 2016 și CM 2018.
Acest sezon a fost însă plin de ghinioane pentru Gudmunsson, care nu a reușit să strângă decât opt meciuri pentru Burnley. Singura partidă în care a fost integralist s-a jucat în august, în prima etapă a Premier League, când aripa dreaptă islandeză a și reușit să marcheze în victoria cu Southampton (3-0).
De atunci, mijlocașul lateral a stat mai bine de trei luni pe bară din cauza unor probleme musculare la spate și a revenit abia spre finalul lui decembrie. Nu a reuzistat însă decât patru meciuri, pentru că ultima etapă, deplasarea la Chelsea, l-a găsit pe Islandez iar în afara lotului.
Situația sa a fost analizată de Eidur Gudjohnsen, probabil cel mai cunoscut jucător din istoria țării sale, cel care a fost extrem de tranșant. Fostul jucător al lui Chelsea sau FC Barcelona i-a transmis conaționalului său că trebuie să fie consultat de mai mulți specialiști pentru a aflat exact cum poate remedia cauza problemelor sale.
„A fost la un medic specialist de mai multe ori, dar accidentarea continuă să-i pună probleme. Dacă aceste afecțiuni musculare tot recidivează, cred că ar trebui să consulte și alți medici pentru a afla mai multe opinii. Trebuie să ia niște măsuri, chiar și unele mai puțin importante, dar trebuie să facă schimbări ca să se asigure că problemele astea nu mai apar.
E într-un mic cerc vicios. Astfel de lucruri nu sunt dificile doar din punct de vedere fizic, pot fi devastatoare inclusiv mental. Atunci când te lovești, când îți rupi ceva e greu. Afecțiunile musculare persistente, tot timpul ai impresia că te-ai vindecat, dar recidivează imediat”, a declarat Gudjohnsen la o televiziune islandeză.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER