Rezultatele ultimelor meciuri din preliminariile pentru Euro 2020 au clarificat aproape în totalitate numele echipelor ce vor participa la ediția jubiliară de anul viitor. 20 de țări sunt deja sigure de participare – și încă 16 se bat pentru celelalte patru locuri disponibile, între care și România – și sunt unele chiar ce își știu deja și o parte din adversarele din grupă, asta deși tragerea la sorți este programată pe 30 noiembrie, la București.
Grupele C, E și G și-au derulat marți seară ultimele secvențe și au clarificat aproape în totalitate apele în privința echipelor ce-și vor bucura suporterii cu o vară fierbinte. În C, bătălia în Germania și Olanda era pentru primul loc, dar nemții au tranșat-o în favoarea lor cu succesul clar, 6-1, din partida cu Irlanda de Nord. În cea de-a doua grupă a serii, Țara Galilor a învins Ungaria pe teren propriu, 2-0, și a lămurit cine va fi partenera Croației la marele bal. În F, lucrurile erau deja stabilite, Polonia și Austria fiind cu biletele calificării în buzunar.
Astfel, urnele pentru Euro 2020 arată în felul următor:
Capi de serie: Belgia, Italia, Anglia, Germania, Spania, Ucraina; Urna a doua: Franța, Polonia, Elveția, Croația, Olanda, Rusia; Urna a treia: Portugalia, Turcia, Danemarca, Austria, Suedia, Cehia; Urna a patra: Țara Galilor, Finlanda și încă patru echipe venite din play-off-ul Ligii Națiunilor200
În play-off, lucrurile sunt aproape clare, cu două rute deja stabilite, una aproape completă și o alta unde Islanda așteaptă trei adversari.
Rutele deja stabilite sunt B și C după cum urmează:
Ruta A: Islanda Ruta B: Bosnia – Irlanda de Nord și Slovacia – Irlanda Ruta C: Norvegia – Serbia și Scoția – ? Ruta D: Georgia – Belarus și Macedonia – Kosovo
Cele patru țări lipsă sunt România, Ungaria, Bulgaria și Israel. Una din acestea va merge, în urma tragerii la sorți, să înfrunte Scoția pe ruta C, în timp ce celelalte trei vor merge să se dueleze alături de Islanda pentru calificarea pe ruta A. Tragerea la sorți este programată pentru 22 noiembrie, iar meciurile se vor disputa pe 26 și 31 martie.
Interesant este că în privința turneului final, pentru că se va organiza pe 12 stadioane, unele grupe au fost deja stabilite într-o anumită măsură pe baza considerentelor geografice. Astfel, componența acestora va fi următoarea, urmând ca restul grupelor să fie completate în urma tragerii la sorți ce va avea loc pe 30 noiembrie, la Romexpo, în București. Pentru că vor organiza meciuri acasă, următoarele echipe își știu deja grupa în cazul în care se califică la turneu final: România (grupa C), Scoția (grupa D), Irlanda (grupa E) și Ungaria (grupa F). România va urma să joace astfel cu Olanda și Ucraina, în timp ce a patra adversară se va alege din urna a treia, adică Portugalia, Turcia, Austria, Suedia sau Cehia.
Grupa A: Italia (meciurile se organizează la Roma și Baku) Grupa B: Belgia, Rusia, Danemarca (pentru că meciurile se organizează la Sankt Petersburg și Copenhaga, gaza meciului direct va fi trasă la sorți) Grupa C: Ucraina, Olanda (Amsterdam și București) Grupa D: Anglia (Londra – Wembley și Glasgow) Grupa E: Spania (Bilbao și Dublin) Grupa F: Germania (Munchen și Budapesta)
Din grupe se vor califica primele două, plus cele mai bune ocupante ale poziției a treia. Fazele finale ale turneului se vor desfășura în următoarele orașe: optimi de finală – București, Copenhaga, Bilbao, Londra, Glasgow, Dublin, Budapesta și Amsterdam; sferturi de finală – Sankt Petersburg, Munchen, Roma, Baku; samifinalele și finala – Londra (Wembley).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER