Decizia luată de Mircea Lucescu în privința operației pe care trebuie să o facă. Ce i-au spus medicii selecționerului României
Mircea Lucescu are probleme mari la un șold. Trebuia să suporte o intervenție chirurgicală în vară, dar venirea la națională l-a determinat să o amâne.
Pe parcursul meciurilor din Liga Națiunilor, selecționerul Mircea Lucescu a fost destul de incomodat de problema la șold, rezistând durerilor doar cu infiltrații. Totuși, el nu a lăsat să se vadă aceste necazuri și a stat în picioare la toate meciurile tricolorilor, dirijând echipa de la marginea terenului.
Când se va opera Mircea Lucescu
Lucescu intenționa să se opereze la sfârșitul acestei luni, dar planurile sale au fost date peste cap. Medicii care l-au operat la celălalt șold i-au recomandat să mai amâne operația, deoarece este sezonul rece și disconfortul post-operatoriu ar putea fi mult mai mare.
Selecționerul echipei naționale a României a fost în Germania unde a efectuat o nouă infiltrație cu acid hialuronic, care să permită mișcarea articulației șoldului fără dureri. Este o soluție temporară la care Lucescu a mai apelat și care nu rezolvă problema de fond.
Ținând cont că în luna martie încep preliminariile pentru Mondialul din 2026, cel mai probabil Lucescu va ajunge pe masa de operație în vară, atunci când este o pauză de trei luni în calendarul meciurilor internaționale. Asta în scenariul în care antrenorul de 79 de ani rezistă în lupta cu durerile și nu decide să se opereze mai repede.
Pe 13 decembrie, România își află adversarele din preliminariile CM 2026
România își va afla adversarele din preliminariile CM 2026 la tragerea la sorți, care este pe 13 decembrie, la Zurich. Este cert că România nu va juca într-o grupă de patru echipe și va avea parte, astfel, de opt meciuri în preliminarii. Acestea se vor desfășura în cadrul unor duble programate în lunile martie, iunie, septembrie și octombrie.
Cum arată urnele în prezent:
Urna 1: Franța, Spania, Anglia, Belgia, Portugalia, Olanda, Italia, Germania, Croația, Elveția, Danemarca, Austria
Urna 2: Serbia, Ucraina, Turcia, Suedia, Țara Galilor, Polonia, Ungaria, Grecia, ROMÂNIA, Slovacia, Norvegia, Cehia
Urna 3: Scoția, Slovenia, Irlanda, Albania, Finlanda, Georgia, Macedonia de Nord, Islanda, Irlanda de Nord, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Israel
Urna 4: Bulgaria, Luxemburg, Belarus, Armenia, Kosovo, Kazahstan, Azerbaidjan, Estonia, Cipru, Letonia, Insulele Feroe, Lituania
Urna 5: Moldova, Malta, Andorra, Gibraltar, Liechtenstein, San Marino
România nu poate juca cu Bulgaria, Kosovo, Armenia, Scoția, Slovenia, Irlanda, Georgia și Islanda, pentru că aceste selecționate au programate meciuri de baraj în Liga Națiunilor.