Să faci un test cu Belgia fără 9 jucători pe care i-ai putea folosi, dar care sunt convocați la prima reprezentativă, ar putea însemna un gest de curaj. Tocmai Belgia, țară care oferă o primă selecționată aflată în topul celor mai galonate naționale din lume și despre a cărei strategie de formare a jucătorilor e celebră în toată lumea. Modelul belgian a devenit un exemplu pentru multe alte federații, iar urmașii lui Hazard și Lukaku erau veniți cu toții la București, în afara golgheterului Dimata și a mijlocașului Tielemans. Astfel, meciul a devenit un fel de trial pentru jucătorii lui Rădoi, care nu sunt titulari, în mod normal. Într-un 4-3-3 nou, aceștia aveau testul care îi putea duce în lotul de Euro, iar selecționerul a putut să tragă câteva dintre ultimele concluzii înaintea unui turneu final unde cam toate echipele vor fi de valoarea Belgiei.
Ștefan, singurul titular cert din apărare
Dacă pentru postul de portar lucrurile par simple, în apărare Rădoi ar putea schimba 3 din cei 4 fundași folosiți joi seara. Pe postul de fundaș dreapta, Boboc a avut coșmaruri cu Isaac Mbenza, care dezvolta o viteză pe care fundașul Viitorului n-a mai experimentat-o decât cu mașina. Cel mai probabil, acolo va fi folosit la euro Manea, Boboc arătând carențe în duelul cu astfel de adversari. Nici fundașii centrali nu au șanse mari să fie folosiți în fața lui Pașcanu și Nedelcearu, în timp ce Ștefan a arătat și cu Belgia că se poate conta pe el și are locul asigurat.
Moruțan, prea „plăpând” pentru belgieni
În linia de trei mijlocași, doar Nedelcu poate sta liniștit. A fost exact, curajos, cu pasele la el și destul de greu de depășit. Moruțan și Dragomir au fost interii lui Rădoi cu Belgia, dar n-au avut constanța și siguranțat unor titulari cerți și nu ar avea șanse în duelul pentru titularizare cu Marin ori Cicâldău. Moruțan nici nu s-a simțit foarte bine pe acest post, făcând prea multă risipă de efort pe faza de apărare și lăsându-și descoperite problemele mari de ordin fizic, în duelul cu mult mai puternicii mijlocași belgieni. A avut în schimb viziune, s-a implicat și a furnizat pase inspirate în dese rânduri. Ar putea fi una dintre primele rezerve utilizate la Euro.
Drăguș, confirmarea serii
Remarcatul serii a fost, de departe, Denis Drăguș. Rădoi nu are voie să nu se bazeze pe el la Euro, rămânând să-i găsească loc în echipă. A fost singurul de pe teren care s-ar putea compara cu numărul 7 al belgienilor, Mbenza. Cu multă încredere, o tehnică ieșită din tiparul normal și extrem de exploziv, Drăguș a părut că se află la un trial. A cerut mingea în permanență, a căutat mereu duelurile cu adversarii, a șutat, a driblat și a marcat din penalty.
Și atacantul Petre a dovedit că poate fi o soluție, având un fizic care îi permite să lupte cu orice fundaș la Euro, chiar dacă nu s-a găsit la finalizare, așa cum impune fișa postului. Rămâne numărul doi însă, în concurența cu Pușcaș. Tot din atac, Olaru îl obligă pe Rădoi să-l ia în calcule la Euro, cu supergolul din minutul 90, în condițiile în care Ciobanu, celălat marcator din prelungiri, era un obișnuit al convocărilor.
Final nebun: 3-3, după două goluri în prelungiri
Meciul a arătat mai degrabă cât de departe este prima națională a Belgiei de prima noastră reprezentativă. Flamanzii și-au permis să lase tineretul să-și facă amicalul cu majoritatea fotbaliștilor pe care se va baza la Euro, în timp ce noi nu ne permitem luxul de a nu încerca să schimbăm o națională care nu merge. Diferența devenea foarte mare atunci când ai lor apăsau pe „accelerație”. S-a terminat 3-3, după un final nebun unde a contat ambiția rezervelor lui Rădoi. Avem însă speranțe că într-o confruntare cu echipele standard vom ține piept și primei echipe a Belgiei. Rămânem cu două nume după acest joc: Isaac Mbenza și Denis Drăguș.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER