E primul din istoria lui Hermannstadt care ajunge la echipa națională a României! Care a fost cel mare greu moment al carierei: „N-am reușit să trec ușor, am fost foarte dezamăgit”
Fundașul stânga Raul Opruț a fost convocat în premieră la echipa națională a României de către Edward Iordănescu pentru amicalele cu Slovenia și Republica Moldova.
Este primul fotbalist român de la Hermannstadt care are posibilitatea de a juca sub „tricolor” în naționala mare.
Opruț a declarat, pentru pagina de Facebook a clubului sibian, că visa la acest moment încă de când era copil.
E primul din istoria lui Hermannstadt care ajunge la echipa națională a României! Care a fost cel mare greu moment al carierei: „N-am reușit să trec ușor, am fost foarte dezamăgit”
Când se joacă amicalele: România – Slovenia, joi, 17 noiembrie, ora 18:30, Cluj Arena (Cluj-Napoca) și Moldova – România, duminică, 20 noiembrie, ora 20:30, Stadion Zimbru (Chișinău).
„Sunt foarte fericit, mă bucur că am șansa să mă duc la prima reprezentativă a României, este un lucru pe care mi-l doresc de mic și pentru care am muncit zi de zi la antrenamente. Mă bucur că-ntr-un final a venit convocarea”, a spus fundașul de 24 de ani.
Jucătorul lui Marius Măldărășanu speră să și debuteze în prima reprezentativă cu această ocazie: „În plan colectiv, îmi doresc să câștigăm ambele meciuri (n.a. cu Slovenia și Moldova), iar în plan individual, mi-aș dori să debutez la echipa națională. Asta își dorește orice jucător care merge la prima reprezentativă, care este convocat, orice jucător care joacă în Liga 1 (n.a. Superliga). Cam astea ar fi așteptările mele de la această acțiune”.
Raul Opruț a dezvăluit și ce sfaturi i-a dat Măldărășanu la aflarea veștii că a fost convocat de Edward Iordănescu: „M-a sfătuit să am încredere în mine și – când mă duc acolo – să mă gândesc că sunt aici, cu colegii mei și nu că sunt la echipa națională. E normal să am emoții, dar trebuie să le las deoparte când intru pe teren”.
Opruț a adăugat că prima persoană care a aflat despre convocare și care l-a felicitat a fost prietena sa: „Am primit destule mesaje, poate și de la persoane de la care nu mă așteptam să primesc mesaje. În primul rând familia, cei apropiați mie, prietenii, iubita mea… Vă dați seama, ea a văzut prima. Și cam atât!”.
Fotbalul italian, de mare ajutor
Raul Opruț a ajuns în prima divizie din România de la Genoa, dar în Italia a mai jucat pentru Chievo și Albissola. Fundașul spune că perioada petrecută în Peninsulă i-a fost de mare ajutor, acolo învățând multe de la antrenori cu experiență: „În fotbalul din Italia este pus foarte mult accentul pe partea asta de tactică. Din punctul ăsta de vedere, m-a ajutat foarte mult să mă dezvolt și să fiu pus în niște situații de joc în care pot să iau deciziile corecte pe parcursul unui meci. Am avut și niște antrenori foarte, foarte buni, foști mari jucători, chiar la Chievo l-am prins pe Lorenzo D’Anna, care a fost fundaș central și fundaș stânga. De la dânsul am învățat foarte, foarte multe lucruri pe partea aceasta defensivă, să spunem așa”.
Despre dezamăgiri și împliniri
Raul Opruș a vorbit, cu această ocazie, și despre marile dezamăgiri din cariera sa de până acum, retrogradarea cu FC Hermannstadt în Liga 2 și faptul că, la Europeanul U21, nu a fost folosit niciun minut, dar și despre momentele fericite, amintind revenirea cu echipa sa de club în Superligă și mai ales parcursul bun de până acum, Hermannstadt fiind pe loc de play-off după 18 etape.
„(n.a. Dezamăgirea cea mai mare) A fost retrogradarea cu Hermannstadt, din prima ligă a fotbalului românesc în divizia secundă. Atunci a fost un moment foarte greu, peste care n-am reușit să trec ușor, a fost o perioadă în care am fost foarte dezamăgit. Acum pot spune că a venit cel mai frumos moment, cred, de când sunt la echipa asta, prin prisma faptului că trecem printr-o perioadă destul de bună, suntem acolo sus, în clasament, a venit și convocarea la echipa națională pentru mine și sunt foarte fericit. Am fost puțin dezamăgit de faptul că n-am fost folosit la Campionatul European (n.a. la U21), dar am luat-o ca pe o experiență foarte utilă, unde am avut ocazia să văd de aproape mulți fotbaliști care acum joacă în cele mai puternice ligi ale Europei și în Champions League. Am învățat foarte multe și din chestia aceasta, iar pe această cale vreau să le mulțumesc și eu colegilor mei, staff-ului tehnic, chiar și fostului nostru președinte, Dani Coman, care – până la urmă – toți împreună m-au ajutat să ajung să fac parte din lotul primei reprezentative pentru această acțiune”, a mai spus Opruț.
Așteaptă cu nerăbdare revenirea pe „Municipal”
Fundașul lui Hermannstadt de-abia așteaptă primul meci pe noul stadion al Sibiului și spune că, pe această temă, sunt destule discuții în vestiar. Opruț crede că, la întoarcerea acasă a echipei lui Măldărășanu, rezultatele vor fi și mai bune, iar suporterii vor veni în număr mare alături de „alb-roșii”.
„Pe «Municipal» îmi doresc să joc, de-atâta timp mă gândesc la chestia asta și chiar toți băieții avem deseori discuții în vestiar despre chestia asta, cum jucăm, când jucăm, suntem nerăbdători să ajungem acasă până la urmă, toată lumea își dorește să joace acasă și eu consider că atunci când vom juca pe «Municipal», vor apărea rezultate și mai bune, cu 5-10.000 de oameni în tribună, pe care îi așteptăm să vină la fiecare meci”, a adăugat fotbalistul, care a vorbit și despre diferențele între sezonul trecut și actualul: „„Avem un grup destul de unit, după părerea mea, iar asta ne ajută. S-a schimbat și faptul că, anul acesta, chiar dacă am jucat la Mediaș, au venit mai mulți suporteri față de anul trecut”.
Opruț are și un mesaj pentru suporteri, pe care îi așteaptă în număr cât mai mare pe „Municipal” și cărora le promite că jucătorii lui Măldărășanu nu-i vor dezamăgi: „Țin să le mulțumesc pentru susținerea pe care ne-o dau la fiecare meci, pentru faptul că ne împing de la spate în foarte, foarte multe momente. Țin să le mai mulțumesc că aseară am primit și câteva mesaje de la anumiți suporteri din galerie și nu numai. Țin să le mai zic că îi așteptăm în număr cât mai mare acasă, să vină și să ne susțină cum au făcut-o și până acuma. Nu-i vom dezamăgi”.