Portarul Ionuț Radu (22 de ani) a fost respins de FCSB și Dinamo, dar acum ajuns să fie un om de bază în Serie A. E dorit de Inter Milano și AS Roma, iar Genoa vrea să-l vândă pe cel puțin 20 de milioane de euro.
Până să cunoască gloria din Italia, Radu a muncit enorm: „Nu mă așteptam nicidecum că voi ajunge la Inter, știi că lucrurile cele mai bune se întâmplă atunci când nici nu te aștepți. M-am dus să dau niște probe, m-a ajutat fostul antrenor Dorin Arcanu. La Inter m-a remarcat Francesco Civetta, nu știu ce a văzut, mi-a văzut talentul, cred. Am stat în probe la Inter, dar mă simțeam în urmă cu pregătirea, nu eram ce credeam eu că eram.
Eram supărat și am zis că n-am nicio treabă cu ce se întâmplă acolo. Antrenorul a venit la mine și mi-a zis: >. Când am aflat că rămân, mi-au dat lacrimile. Am fugit la tata și l-am luat în brațe. Dintr-o plecare în Italia, am ajuns să dau probe și să semnez cu Inter. A fost ceva incredibil”, a spus Ionuț Radu, într-un interviu acordat pentru ProSport.
În direct la ProSport Live, Daniel Isăilă a dezvăluit cum a ajuns Ionuț Radu să fie un adevărat liber într-un vestiar plin cu fotbaliști talentați, dornici să se afirme: „Înainte de fiecare meci el ține un discurs, asta după ce l-am pus căpitan de echipă. El a ales să facă asta și ce spune acolo vine pur și simplu din suflet. E un lider înnăscut, un exemplu pentru toți și prin modul în care se pregătește, cum vorbește în poartă în timpul jocului, antrenamentelor. El a trecut prin momente dificile, viața l-a încercat și mă gândesc la copilărie, atunci când și-a pierdut sora. Nu a fost deloc ușor pentru el”, a spus Isăilă, la ProSport Live. Când avea 9 ani, în 2006, Ionuț Radu și-a pierdut sora mai mare, Ema, fostă campioană națională la dans sportiv. Ea avea doar 14 ani și a murit din cauza unei boli a sistemului imunitar.
ProSport te ține la curent cu tot ce se întâmplă la Campionatul European U21 din Italia și San Marino.
Campionatul European de fotbal este organizat în perioada16-30 iunie 2019.
Televiziunea Română va difuza toate meciurile echipei naționale U21 de la Campionatul European din 2020.
România U21 a fost repartizată în Grupa C, alături de Anglia, Franța și Croația
Campioana en-titre la U21 este Germania, care în 2017 a învins Spania și a cucerit al doilea trofeu din istorie. Finala de la Cracovia a fost decisă de Weiser, care a marcat un gol superb.
Grupa C
Etapa 1
România – Croația (18 iunie / 19:30) Anglia – Franța (18 iunie / 22:00)
Etapa 2
Anglia – România (21 iunie / 19:30) Franța – Croația (21 iunie / 22:00)
Etapa 3
Franța – România (24 iunie / 22:00) Croația – Anglia (24 iunie / 22:00)
Câștigătoarele celor nouă grupe preliminare merg automat la Campionatul European, iar cele mai bune 4 echipe de pe locurile secunde merg la baraj, iar cele 2 câștigătoare își asigură biletele pentru Italia și San Marino.
După faza grupelor de la turneul final, câștigătoarele grupelor și cel mai bun loc secund merg în semifinale, iar cele 4 echipe sunt calificate automat la Jocurile Olimpice din 2020.
Portari: Ionuț Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)
Fundași: Ricardo Grigore (Dinamo, convocat după accidentarea lui Drăguș), Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Pașcanu (Leicester City), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)
Mijlocași: Tudor Băluță (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Denis Drăguș (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)
Atacanți: George Pușcaș (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER