Minutul 90+6: Final de meci pe Arena Națională! Așa arată clasamentul în Grupa F:
1. Spania 20p 2. Suedia 15p 3. România 14p 4. Norvegia 11p 5. Insulele Feroe 3p 6. Malta 3p
Minutul 90+2: GOOL Norvegia! Incredibil. Suntem egalați de nordici după ce Sorloth a reluat cu capul o minge trimisă în careu de Normann.
Minutul 90: Meciul va fi prelungit cu șase minute! Spania egalează la Stockholm în meciul cu Suedia, scor 1-1. În acest moment, România este pe locul doi înainte de duelul cu Suedia de luna viitoare.
Minutul 86: Odegaard trimite peste poartă din lovitură liberă! Jucătorul lui Real Sociedad execută cu stângul, dar nu nimerește spațiul porții lui Tătărușanu.
Minutul 78: Iese Mitriță! Cosmin Contra îl trimite în teren pe Dan Nistor.
Minutul 65: Rus ne salvează! Fostul fundaș al lui Sepsi trimite în corner după o acțiune în care nordicii au avut superioritate numerică. Tabela rămâne intactă.
Minutul 62: GOOOOOOOOOOOOOOOOOL Româniaaaaaa!!!! Alexandru Mitriță ia o acțiune pe cont propriu, intră în centru de pe partea dreaptă și trage puternic cu stângul. Mingea prinde pământul și intră în poartă.
Minutul 59: Se complică situația în grupa noastră! Suedia deschide scorul pe teren propriu cu Spania, prin Marcus Berg, iar la aceste scoruri viitoarea adversară a României se distanțează la trei puncte de tricolori.
Minutul 52: Pușcaaaaașșș!!! Nu se poate!! Atacantul lui Reading trage de la punctul cu var, pe jos, dar Jarstein ghicește colțul și respinge în corner.
Minutul 51: Penalty pentru România! Mitriță trimite în careu către Bancu, acesta este faultat din spate de către Berge și centralul partidei acordă lovitură de la punctul cu var.
Minutul 46: S-a reluat jocul!
Minutul 45+1: Pauză pe Arena Națională!
Minutul 45: Mitrițăăăăă!!! Fotbalistul lui New York City ia o acțiune pe cont propriu și trage puternic, pe jos, dar Jarstein este atent și respinge.
Minutul 40: Crainicul stadionului a anunțat oficial numărul de spectatori prezenți la acest meci: 29,854. Micii tricolori au doborât recordul de asistență al celor de la Partizan Belgrad.
Echipa din capitala Serbiei a primit o suspendare de două etape după scandările rasiste ale fanilor în preliminarii, contra lui Malatyaspor. Astfel, la jocul din grupele Europa League, sârbii au fost susținuți pe teren propriu de nu mai puțin de 22.000 de copii sub 14 ani.
”A fost un real succes, copiii au cântat din inimă pentru club. Nu au venit singuri, au venit cu profesorii de la școală sau cu antrenorii de la club”, a spus atunci Biljana Obradovic, purtatorul de cuvânt al lui Partizan Belgrad.
Minutul 33: Pușcaș cade în careu după un duel cu fundașii centrali ai nordicilor, dar centralul partidei este greu de ”păcălit”. Norvegienii au posesia.
Minutul 21: Norvegienii îl pun la încercare pe Tătărușanu! Joshua King se apropie de careu și trage cu interiorul. Mingea nu nimerește spațiul porții.
Minutul 15: Mitriță bifează prima mare ocazie a României în această partidă! Jucătorul lui New York City scapă pe contraatac, intră în careu, încearcă să tragă la colțul lung dar mingea trece pe lângă poartă.
Minutul 12: Atenție la Odegaard!! Atacantul lui Real Sociedad trage la colțul lung din interiorul careului, Tătărușanu se întinde, respinge și ne salvează.
Minutul 10: Ocazie la poarta lui Tătărușanu! Elabdellaoui centrează în careu, dar King îl faultează pe Romario Benzar în atac și acțiunea se stinge.
Minutul 1: Fluier de start pe Arena Națională! ”Luptăm, luptăm, luptăm și câștigăm”, strigă micuții aflați pe cel mai mare stadion al țării.
21:28 Tricolorii au ieșit la încălzire cu un banner special pentru micii suporteri veniți la meci! ”Pentru dragostea voastră curată, nu ne vom opri din luptă niciodată!”
21:14 O grupă de copii a clubului Dinamo îi va susține pe elevii lui Contra de pe Arena Națională! Dan Nistor este singurul dinamovist din lot. Titularii Paul Anton și Ionuț Nedelcearu au mai trecut prin ”curtea” formației din ”Ștefan cel Mare”
20:57 Ei au voie cu suporteri! Cinci fani norvegieni au venit la București pentru paritda cu România.
20:52 Reporterul ProSport, Octavian Vasilescu, a stat de vorbă cu însoțitorul copiilor din Cajvana, Suceava. Mai bine de opt ore au petrecut micuții pe drum ca să-i vadă ”pe viu” pe elevii lui Contra: “Am plecat la 12 spre București, am venit bine. Suntem dintr-o localitate de lângă Suceava. Cajvana se cheamă. Nu o sa țineți minte! Doar dacă va gândiți unde s-a luptat Ștefan cel Mare și că a mâncat caș. Diseară plecăm înapoi după meci, nu rămânem în București. Am văzut mii de autocare. Cei mici sunt foarte bucuroși că am reușit să venim la meci. Hai, România!”
20:45 ”Unchiule, noi ce bem la întoarcere?”. S-au confiscat sute de sticle de apă și suc de la micii suporteri ai naționalei României. Pe lângă pungile de Bake Rolls și deja celebra caserolă cu Spiderman.
20:44 Stewarzii nu fac față valurilor de copiii! ”Câte doi, câte doi”, strigă unul dintre oamenii de ordine, încercând să îi organizeze pe micuți. Fără succes. 🙂
Steward: DOI, CÂTE DOI pic.twitter.com/SfYmT3sJXA
— Octa Vasilescu?? (@sportblogocta) October 15, 2019
20:34 ”Gruppo Elfii” a ajuns la stadion! 🙂
20:32 Nu-i lasă cu vuvuzele! Incredibil! Copiii care au venit cu celebrele vuvuzele de acasă pentru a crea o atmosferă pe cinste sunt obligați de forțele de ordine să le lase la intrare.
20:27 Așa se susține echipa națională! O grupă de copii de la o școală de fotbal a luat cu asalt unul dintre fan-shop-urile mobile din incinta Arenei Naționale. Puștii s-au ”înarmat” cu fulare și sunt gata de meci.
20:26 Din imaginile surprinse de camerele TV, se vede cu oamenii de la firma care se ocupă de securitate de pe Arena Națională au confiscat, merele, pungile cu Bake Rolls, apa și sandwichurile dintr-o caserolă cu Spiderman cu care miile de suflete venite din toată țara s-au prezentat la intrarea pe Arena Națională. FOTO AICI.
19:55 Aceasta ar fi echipa de start a tricolorilor! Telekom Sport susține că selecționerul Cosmin Contra îi va trimite în teren pe Nedelcearu și Rus în centrul defensivei. Ciprian Deac și Alexandru Mitriță sunt titulari.
19:40 Dorin Mateuț (54 de ani) a rememorat, într-un dialog cu reporterul ProSport, meciul cu Norvegia din 1981. Fostul jucător al lui Dinamo le ține pumnii elevilor lui Contra: ”Știu că a fost 3-1, știu că am dat golul trei. Am dat la colțul lung, pe terenul mare, din ce îmi aduc aminte. Era o echipă foarte bună, știu că am făcut 2-2 la ei și am câștigat 3-1 acasă. Echipa României a fost super-echipă. În 1984, 1985, nu am prea pierdut acasă. Am făcut un egal, parcă, din ce îmi aduc aminte, cu Anglia, și apoi am făcut 1-1 pe Wembley. Am câștigat cam toate meciurile acasă, aveam o echipă extraordinară, o generație superbă.
Nu știu ce să spun din ce s-a schimbat față de atunci, e un meci greu, e un meci dificil. M-aș bucura foarte mult să treacă peste el și să reușim să învingem. Noi am avut, într-adevăr, o generație extraordinară, s-a și concretizat ulterior cu calificarea la Mondial. Și echipa noastră este bună, trebuie să aibă încredere în ei, să abordeze jocul foarte serios, să uite ce există în tribună sau în altă parte. Să fie concentrați doar pe joc! Ar fi mare păcat să nu ne calificăm, și ei sunt o generație tânără, frumoasă. Au confirmat pe unde au jucat. Totul depinde de ei și sper să ne bucurăm după meci”, a spus Mateuț, pentru ProSport.
18:56 Puștii Viitorului se încălzesc pentru meciul dintre România și Norvegia de pe Arena Națională! Fosta campioană a României a postat pe pagina oficială de Facebook un videoclip cu tinerii fotbaliști din academie.
18:39 Cristea, în afara lotului. Andrei Burcă (CFR Cluj) și Iulian Cristea (FCSB) au fost chemați de urgență la lotul național după ce Vlad Chiricheș și Dragoș Grigore s-a accidentat. Burcă a preluat tricoul cu numărul 6, în timp ce fundașul vicecampioanei a fost lăsat în afara lotului, potrivit FRF.ro.
18:15 33 de ani, 5 luni și 11 zile de la ultima victorie a României în fața Norvegiei! Se întâmpla pe 4 iunie 1981, iar Victor Pițrucă (dublă) și Dorin Mateuț își treceau numele pe lista marcatorilor în victoria cu 3-1 de pe fostul stadion ”23 august”.
STATISTICĂ ALL-TIME
17:31 Prunea este optimist! Managerul general al lui Dinamo și fostul internațional a prefațat pentru ProSport duelul cu Norvegia de pe Arena Națională: ”E ca și o finală. Pentru ambele echipe, nu numai pentru noi. Nu cred că ne încurcăm diseară, eu am încredere că vom câștiga. Nu trebuie să ne gândim deloc că vom pierde această partidă”.
Oficialul ”câinilor” este convins că Dan Nistor nu va dezamăgi dacă va fi trimis în teren de Cosmin Contra: ”Nu știu, aici este numai și numai problema selecționerului (n.r. – dacă va juca sau nu). Este un jucător într-o formă foarte bună, și dacă selecționerul apelează la el, sunt convins că va face o partidă foarte bună”.
17:17 Suspendați, dar nu prea! UEFA nu a închis porțile pentru copii. În tribunele Arenei Naționale vor fi prezenți peste 30.000 de copii cu însoțitori. Reporterul ProSport, Octavian Vasilescu, va fi la stadion de unde va transmite cele mai noi și interesante informații.
România – Norvegia, de la 21:45. Peste 30.000 de copii vor asista la meciul de pe Arena Națională. Să fie asta cheia succesului pentru Contra?
17:05: În această dimineață, ProSport a prezentat un posibil prim ”11” pe care l-ar putea folosi selecționerul Cosmin Contra în fața Norvegiei. Acesta va trebui să improvizeze în centrul defensivei, având doi absenți importanți, Vlad Chiricheș și Dragoș Grigore.
Cel mai probabil, ”Guriță” va profita de forma bună a lui Dan Nistor, jucătorul cu cele mai multe pase decisive din Liga 1. Acesta ar putea evolua lângă fostul său coleg de la Pandurii, Paul Anton.
Naționala României are 13 puncte în campania de calificare la Euro 2020. O ”zestre” care pare bună la prima vedere, așa cum susține selecționerul, însă una care devine motiv de îngrijorare dacă ne uităm la felul în care a fost obținută.
12 din aceste 13 puncte au fost luate de România de la ”dublele” cu Malta și cu Feroe, echipele care nu încurcă pe nimeni în Grupa F, deci rezultate care nu contează în ecuația finală. Ce contează este felul în care ne vom prezenta în următoarele trei meciuri, cu Norvegia, Suedia și Spania. Astfel, Cosmin Contra are șansa să își întărească declarațiile descoperite cu niște rezultate cu adevărat importante, prima oportunitate fiind cea de marți seară, la 21:45, contra Norvegiei.
După o partidă în care am fost egali cu Feroe timp de 75 de minute, Cosmin Contra s-a grăbit să amintească rezultatul favorabil din final și, fără să fie contrazis în interviurile de după partidă, a atras atenția că ”încă suntem în cursă”. Totuși, partida de la Torshavn a scos în evidență niște hibe mari în pregătirea jocului, lucruri care nu țin de altceva decât de munca selecționerului. Este, așadar, de datoria lui Contra să le îndrepte și să rezolve problemele în puținul timp rămas.
Ianis vs. Odegaard, cine e mai talentat? Contra s-a contrazis la conferința de presă: ce răspuns a dat selecționerul
Cosmin Contra așteaptă un meci mare din partea jucătorilor săi: „Nu m-a surprins egalul dintre Norvegia și Spania”. Cine ar putea începe în defensiva României
În mod complet inexplicabil, acțiunile de atac ale României în prima parte a jocului cu Feroe au fost finalizate cu centrări înalte. Din bandă, acolo unde Benzar și Bancu urcau și încercau să găsească frunțile lui Pușcaș sau Andone. Falimentul ideii a fost limpede după contabilizarea rezultatelor din primele 45 de minute. Fundașii centrali înalți ai feroezilor au respins cu ușurință majoritatea baloanelor. Abia după intrarea lui Mitriță s-a produs o schimbare reală, mijlocașul lui NY City încercând cu succes incursiuni cu mingea la picior, reușind să destabilizeze apărarea gazdelor.
Inițiată de Gică Hagi, discuția legată de purtătorul tricoului cu numărul 10 a fost interpretată greșit de Contra. Pentru a scăpa de ”gura lumii”, selecționerul a decis să îi dea tricoul lui Ianis Hagi, fără a înțelege substratul discuției purtată public de tatăl fotbalistului de la Genk. Așa cum a explicat într-o ”revenire” pe subiect, Hagi senior a vorbit despre prezența în formula tactică a României a unui jucător cu abilități de coordonator, de pasator, așa cum este caracterizat un decar în limbajul fotbalistic. Contra a ales să îl trimită pe Ianis pe teren cu Feroe într-o formulă tactică care nu a fost favorabilă mijlocașului, cu indicația de a trimite jocul în benzi. Tactica nu l-a ”schilodit” doar pe Ianis, Nicu Stanciu fiind la rându-i modest din pricina sarcinilor trasate de pe bancă.
Lăsat acasă la precedenta ”dublă”, Mitriță s-a dovedit a fi decisiv cu Feroe, în ciuda raționamentului prezentat public de Contra. Potrivit selecționerului, mijlocașul ar fi avut probleme de adaptare din cauza călătoriei pe care o face pentru a se prezenta la lot. Valabil în urmă cu 50 de ani, discursul lui Contra este în 2019 complet lipsit de argumente. O călătorie New York – București se desfășoară, pentru un fotbalist cu posibilități materiale, în condiții departe de a fi grele. Fotbalistul lui NY City a zburat, cel mai probabil, cel mult 7 ore din New York în Londra, Amsterdam sau Paris, iar de acolo încă 3 ore până în capitala României. Adăugând la această ecuație faptul că Mitriță a călătorit la clasa business, una care oferă pasagerilor condiții excelente de drum, cu posibilitatea modificării fotoliului într-un pat, oboseala resimțită de Mitriță nu ar fi trebuit să fie un argument așa cum nici chemarea constantă a lui Paul Anton de la Samara sau cea a lui Nedelcearu de la Ufa, ambii veniți dintr-o Rusie la cel puțin 10 ore de zbor, cu escală, de București.
Mitriță a prefațat meciul decisiv cu Norvegia în 6 propoziții. Discursul eroului din Feroe: „Noi suntem mingicari”
Potrivit comunicării celor de la FRF, meciul cu Norvegia va fi urmărit de pe Arena Națională de peste 30.000 de copii, urmare a suspendării primite de la UEFA după meciul cu Spania. Forul fotbalistic din România s-a lăudat, în repetate rânduri, cu recordul atins și cu depășirea celor de la Partizan Belgrad, club care a adunat 22.000 de copii în tribunele stadionului la un meci din Europa League. Astfel, responsabilitatea selecționerului și a jucătorilor care vor intra pe teren din primul minut cu Norvegia este să îi facă fericiți pe puștii de pe stadion, iar pentru acest lucru este nevoie de un reset în abordare. În mod cât se poate de evident, singurul punct obținut de România în cele trei înfruntări cu echipele care contează din grupă trebuie să dea de gândit și, dacă va renunța la orgoliul afișat la aproape fiecare conferință de presă, Contra poate găsi soluțiile pentru a învinge Norvegia.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER