Federația Română de Fotbal a reacționat după ultimele săgeți aruncate de suedezi, înaintea meciului direct de pe Arena Națională. Pe pagina de Facebook a echipei naționale a fost postat un mesaj de luptă cu privire la meciul cruciul din preliminariile EURO 2020.
Dragi vikingi suedezi,
Astăzi ajungeți în România, așa că vă urăm bun venit! Mâine însă, va fi o cu totul altă zi.
Am preferat până acum să ne concentrăm pe treaba noastră, cum se spune. Noi suntem cei obligați să învingă, așa că ne-am învelit în decență, ne antrenăm și strângem tot ce avem mai bun în noi. Dar nu vă imaginați că decența înseamnă cap plecat!
Am înghițit trufia că “va fi amuzant să veniți la București și să câștigați”. Mai ușor cu pronosticurile! Sincer, mai amuzant e cum vă pregătiți să ieșiți de pe teren, cum stați în febra unei temeri nejustificate, vizavi de “rasismul de la București”.
Nu există un singur meci în care suporterii naționalei să nu fi respectat rasa și culoarea adversarului din altă țară! Avem noi problemele noastre, dar nu umpleți cu gogoși scutul ignoranței și nu vă faceți săgeți tactice din minciuni!
Au venit înainte verișorii vikingi din Norvegia și au cântat același șlagăr fals. După meci, în loc să fie mulțumiți că au scos un punct deși era înfrângerea deasupra lor cât Groenlanda, au găsit vinovați în 30.000 de copii. Și i-au jignit.
Ei bine, vikingii noștri, uite cum stă treaba:
• Românii iubesc fotbalul, indiferent de culoarea, rasa, numele, religia jucătorului • Veți fi respectați în România și pe Arena Națională, dar nu veți fi iubiți • Ne-ați eliminat în ’94, v-am zguduit pe Rasunda. Chit. Suntem gata pentru viitor! • Nu spunem că suntem mai buni, poate nici nu suntem. Dar sigur suntem mai puternici. • Nu declarăm că vom câștiga, nu citim viitorul. Dar muncim pentru asta. Suntem ROMÂNI.
Și cât de ROMÂNI suntem, veți vedea pe Arena Națională. Cu 50.000 în tribune și cu milioane în țara asta care vă primește senin. Și cu alte milioane răspândiți în lume.
Poate nu suntem suficient de mulți. Dar suntem TOȚI.
O ECHIPĂ CÂT O ȚARĂ.
P.S. Pentru traducerea în suedeză vă ajută băieții de la comunicare din Ambasada de aici. Că oricum și-au pus “son” și “sen” la capătul numelui de-atâta dragoste de fiorduri. Cum era cu “s-a terminat prietenia”? Băieți, meciul începe mâine și e pe goluri, nu pe curaj în vuvuzele…
Depășim cu 2 puncte Suedia în clasament înaintea ultimelor meciuri din grupă. La Madrid, ne trebuie o remiză, indiferent de scor, ca să ne detașăm la 3 puncte, pentru că suedezii vor învinge aproape sigur Insulele Feroe.
În clasamentul final, vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, criteriul de departajare fiind rezultatele directe, 1-0 la București și 1-2 la Stockholm, mergem mai departe datorită golului marcat în deplasare.
Scenariul identic în prima parte celui de mai sus, în clasamentul final vom fi la egalitate de puncte cu Suedia, iar la rezultate directe mergem mai departe cu victorie mai mare decât 2-1, cât au reușit nordicii pe teren propiu.
Cu un egal al nostru la Madrid + victoria Suediei pe teren propriu cu Insulele Feroe, terminăm la egalitate de puncte cu nordicii. La meciuri directe, fiecare echipă a învins cu 2-1. Se trece, pentru departajare, la criteriul golaverajului general din grupă. Noi am avea +10, suedezii +8 și meci acasă cu Insulele Feroe în care trebuie să câștige la doar un gol diferență.
Dacă suedezii înving la 2 goluri diferență, suntem la egalitate și la golaverajul general. Se trece la criteriul numărului mai mare de goluri marcate în grupă. România și Suedia ar avea același număr de goluri, 19, înaintea ultimelor meciuri. Dacă ei înving 2-0, nouă ne trebuie 3-3 la Madrid.
Dacă rămânem la egalitate și în privința numărului de goluri marcate (ei înving 2-0 și noi facem 2-2), se trece la criteriul numărului de goluri marcate în deplasare. Și aici ar fi egalitate perfectă în acest scenariu, fiecare câte 12! Și egalitatea s-ar menține și la următoarele două criterii: număr de victorii în grupă, apoi număr de victorii în deplasare! Abia criteriul fair-play ne-ar departaja, probabil, dar acolo stăm prost, cu 18 puncte de penalizare acum, față de doar 11, cât au suedezii.
E un scenariu care ne oferă, realist vorbind, șanse doar pe hârtie. Pentru că am rămâne la un punct în spatele Suediei și ne-am califica doar cu mare noroc: victoria noastră la Madrid + remiză Suedia-Insulele Feroe. Varianta remizei Suedia-Insulele Feroe ar însemna calificare pentru noi și dacă remizăm la Madrid, iar în meciul de vineri învingem Suedia, indiferent de scor.
Janne Andersson (57 de ani) a anunțat lotul cu care se va deplasa în România pentru duelul cu tricolorii, contând pentru calificarea la Campionatul European din 2020.
După ce a lipsit în tur, Victor Lindelof (25 de ani), fundașul lui Manchester United, va face parte din lotul pentru meciul de pe Arena Națională. Nu lipsesc nici vedetele Robin Olsen, Emil Forsberg sau Marcus Berg.
Partida România-Suedia, programată vineri, 15 octombrie, începând cu 21:45, pe Arena Naţională, va fi arbitrată de o brigadă din Italia, condusă la centru de Daniele Orsato.
Acesta va fi ajutat de Lorenzo Manganelli şi Fabiano Pretti, iar rezervă va fi Michael Fabbri. Observatorul de arbitri provine din Slovacia, Marian Ruzbarsky.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER