Gică Craioveanu a dat de pământ cu fotbaliștii români într-un interviu pentru Marca: „Se gândesc doar la tatuaje și la mașini de lux!”
Gică Craioveanu (55 de ani), fostul internațional român, a acordat un interviu în presa din Spania și i-a criticat dur pe fotbaliștii români.
Gică Craioveanu a dat de pământ cu fotbaliștii români într-un interviu pentru Marca
Gică Craioveanu le-a spus spaniolilor că „fotbalul românesc a dispărut” și a avut o remarcă dură la adresa jucătorilor români. Fostul internațional a spus că aceștia se gândesc doar la tatuaje și la mașini de lux.
Nici patronii din Superliga nu au scăpat de criticile lui Gică Craioveanu. Acesta nu este de acord cu strategia conducătorilor din România în privința tinerilor jucători care ies la rampă.
„Am fost pe locul trei în lume, după Cupa Mondială din 1994. Ne-am descurcat bine și în 1998, chiar dacă am fost eliminați de Croația. Atunci aveam cel puțin 15-20 de jucători de top, dar, puțin câte puțin, fotbalul românesc a dispărut. De ce?
Pentru că mulți dintre patroni vor să vândă peste noapte, cum apare un talent, ei cer 20 de milioane de euro, chiar dacă nu au debutat încă la echipa națională sau în Europa.
Jucătorii merg în Arabia, Azerbaijan, campionate modeste, foarte slabe și mult sub fotbalul românesc. Jucătorii se gândesc doar la tatuaje și la mașini de lux”, a spus Gică Craioveanu, într-un interviu acordat pentru Marca.
Gică Craioveanu a făcut o comparație între fotbalul actual și cel de pe vremea lui. Acesta s-a arătat deranjat de distanța socială care a intervenit între jucători și suporteri.
„Eram mult mai aproape de oameni, mult mai mult. Eram mai aproape, era mai ușor să ajungi la un jucător. Acum îi vezi pe toți cu căști, trăiesc în lumea lor, nu există nimeni care să se oprească și să semneze un autograf pentru un copil. Și cred că asta i-a separat puțin mai mult pe suporteri de echipă, de jucători, de fotbal. Pentru că jucătorii nu se mai fac iubiți ca înainte.
Înainte, un fotbalist stătea acolo o oră să semneze autografe. Să mergi la sediul clubului era ceva firesc și frumos. Și am trăit asta foarte mult, mi-a plăcut, pentru că până la urmă de cine depinzi? De suporteri, de afecțiunea oamenilor”, a mai spus Gică Craioveanu.